ΠΑΟΚ

"Μπήκε"... φορτσάτος στον ΠΑΟΚ ο "Σόφο"

"Μπήκε"... φορτσάτος στον ΠΑΟΚ ο "Σόφο"
INTIME SPORTS

Στο ξεκίνημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στα πρώτα του τρία παιχνίδια είναι μέσα στην τριάδα των πρώτων σκόρερ του "Δικεφάλου" και μέσα στην τετράδα των πολυτιμότερων παικτών της ομάδας

Το καλύτερό του παιχνίδι με την φανέλα του ΠΑΟΚ έκανε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης απέναντι στην Κολοσσό.

Ο Ελληνας σέντερ πέτυχε 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του "Δικεφάλου" (μαζί με τον Κώστα Βασιλειάδη) στον σαββατιάτικο (14/11) αγώνα, ακόμη αποτέλεσε τον δεύτερο ριμπάουντερ της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου "κατεβάζοντας" συνολικά έξι και ήταν δεύτερος στις ασίστ έχοντας τρεις.

Δεδομένου πως ο "Σόφο" είναι λίγο διάστημα στον ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου υπάρχει και το θέμα της προσαρμογής, μέχρι στιγμής η απόδοσή του μόνο ικανοποιητική μπορεί να κριθεί, με τον Ελληνα σέντερ να έχει "μπει"... φορτσάτος στον "Δικέφαλο" κατά το ξεκίνημα της παρουσίας στους "ασπρόμαυρους".

Εκ των... διακριθέντων στον ΠΑΟΚ

Στα τρία ματς που έπαιξε, αυτά δηλαδή απέναντι σε Ρέθυμνο, Λιέτουβος Ρίτας και Κολοσσό, ο Σχορτσανίτης ήταν ο τρίτος σκόρερ του ΠΑΟΚ έχοντας μέσο όρο 12,3 πόντους. Επίσης βάσει του συστήματος αξιολόγησης, ο "Σόφο" ήταν ο τέταρτος πολυτιμότερος παίκτης των "ασπρόμαυρων" (με τους βαθμούς που συγκέντρωσε στο ranking) σε αυτά τα τρία παιχνίδια.

Στον "Δικέφαλο" είναι γεγονός πως... στάζουν μέλι για τον Ελληνα σέντερ ενώ δεν "μένουν" μόνο στην προσφορά που έχει στο σκοράρισμα, αλλά και στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να παίξει ένα πιο... ορθολογικό μπάσκετ με αυτόν στο παρκέ. Αλλωστε ο "Baby Shaq" μπορεί να "τραβήξει" πάνω του αντιπάλους και να δημιουργήσει τις συνθήκες για να "βγει" κάποιο ελεύθερο σουτ.

Τον θέλουν για όλη την σεζόν, σκέφτονται την... απειλή αποχώρησης του

Στους "ασπρόμαυρους" είναι λογικό να υπάρχει η... αγωνία για το τι θα γίνει μελλοντικά με τον Σχορτσανίτη αναφορικά με την παραμονή του στην ομάδα και αν τελικά αυτός "βρει" τον επόμενο μήνα μια ομάδα που να τον καλύπτει πλήρως για να μετακομίσει σε αυτήν.

Πάντως στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως το καλύτερο για τον "Βig Sofo" είναι να "βγάλει" όλη την σεζόν στον "Δικέφαλο" (και ελπίζουν πως αυτό θα γίνει τελικά), να κάνει μια εξαιρετική αγωνιστική χρονιά και την νέα σεζόν να βρει μια μεγάλη οικονομική πρόταση (φυσικά στον ΠΑΟΚ είναι αυτονόητο πως θα τον ήθελαν και για του χρόνου αλλά για να μπορούσε να δημιουργεί ένα... παράθυρο για συνεργασία μαζί του για την νέα σεζόν, θα πρέπει να "μπει" στην ΚΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης ώστε να γίνει μια οικονομική υπέρβαση αν και πάλι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα ήταν καθόλου απλά τα δεδομένα αφού ο παίκτης θέλει να παίξει στην Ευρωλίγκα).

Στις τάξεις των "ασπρόμαυρων" φαίνεται να θεωρούν πως η Μακάμπι ενδεχομένως να μπορούσε να μπει... εμπόδιο για την παραμονή του Σχορτσανίτη την τρέχουσα σεζόν γιατί γενικώς στην συγκεκριμένη ομάδα τον ξέρουν καλά, δίχως πάντως αυτό να σημαίνει πως υπάρχει κάτι χειροπιαστό όσον αφορά την προοπτική συνεργασίας των Ισραηλινών με τον Ελληνα σέντερ (απλώς είναι κάποιες σκέψεις που γίνονται στον ΠΑΟΚ αναφορικά με το ποια ομάδα θα μπορούσε να αποτελέσει τον... μεγαλύτερο κίνδυνο για να μην μείνει ο Ελληνας σέντερ).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ