Μπάτζετ, Σαββίδης και "λίφτινγκ" στο ρόστερ

Μπάτζετ, Σαββίδης και "λίφτινγκ" στο ρόστερ

Ποια η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε εκτός τετράδας του πρωταθλήματος. Το μυαλό στο πιο "γεμάτο" ρόστερ που πρέπει να γίνει μέσω αύξησης του μπάτζετ, ο Ιβάν Σαββίδης και οι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό.

Η σεζόν τελείωσε για τον ΠΑΟΚ με άσχημο τρόπο. Ο "Δικέφαλος" μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ έμεινε εκτός τετράδας του πρωταθλήματος (σίγουρα πολύ κακό αυτό για μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ) ενώ στο Κύπελλο φέτος (2015-'16) υπήρχε η "μαχαιριά" της ήττας-αποκλεισμού από τον Φάρο στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Εν όψει της νέας σεζόν, είναι δεδομένο είναι πως οι "ασπρόμαυροι" θέλουν να παρουσιάσουν μια πολύ διαφορετική (και καλύτερη) ομάδα σε σχέση με φέτος και το μυαλό είναι στο τι μπάτζετ μπορεί να "χρησιμοποιηθεί".

Προφανώς αυτό το θέμα μπορεί να "επηρεαστεί" από τον Ιβάν Σαββίδη (πάντα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον όλων στην ΚΑΕ στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και κατά νου είναι να γίνει μια κουβέντα με την πλευρά του για να φανεί τι σκέφτεται για το τμήμα μπάσκετ και να ξεκαθαρίσει -όσο γίνεται- η κατάσταση για το τι μπορεί να υπολογίζει η ΚΑΕ από το "αφεντικό" της ποδοσφαιρικής ομάδας) και ο δρόμοι είναι τρεις αναφορικά με το τι θα κάνει εκείνος. Είτε να αναλάβει την ΚΑΕ (κάτι που άτομα που είναι κοντά του θεωρούν πως θα γίνει), είτε να προσφέρει μια αρκετά μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια, είτε να συνεχίζει να βοηθά όπως τώρα (αυτό στη χειρότερη περίπτωση σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ενδεχόμενα).

Πάντως υπάρχει μια άποψη που εκφράζεται στον "Δικέφαλο" και "λέει" πως όσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν υπάρχει πρόοδος αγωνιστικά και υπάρχουν διάφορα "ανοιχτά" θέματα, τόσο πιο πολύ θα καθυστερεί το να αναλάβει την ΚΑΕ ο Σαββίδης (βέβαια πολλές φορές ο τελευταίος είναι "απρόβλεπτος" σε κάποια θέματα, άρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί).

Οπως και να έχει, δεδομένου πως το Champions League θα είναι μια ανταγωνιστική διοργάνωση (και αυτό το σκέφτονται πολύ στους "ασπρόμαυρους") και βλέποντας στον ΠΑΟΚ πως άλλες ομάδες στην Ελλάδα έχουν δυναμώσει πολύ οικονομικά (και ακούν πως θα ανεβάσουν κι άλλο το μπάτζετ τους, όπως π.χ. ο Άρης), στον "Δικέφαλο" θεωρούν επιτακτική ανάγκη να βρεθεί ο τρόπος (είτε μέσω Σαββίδη, είτε μέσω χορηγιών, είτε μέσω κάποιου επενδυτή) να "ανεβεί" αρκετά το μπάτζετ.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πιο "γεμάτο" ρόστερ αφού στον "Δικέφαλο" έλεγαν φέτος πως με το νυν ρόστερ η ομάδα δεν θα "αντέξει" στο Champions League στο οποίο θα αγωνιστούν την νέα σεζόν οι "ασπρόμαυροι" και ότι γενικώς ήταν πρόβλημα στο ότι δεν υπήρχαν πολλές αξιόπιστες λύσεις. Ολα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ θα στραφεί αρκετά σε Αμερικανούς όσον αφορά το νέο ρόστερ και στον "Δικέφαλο" θέλουν να δημιουργηθεί μια πιο αθλητική ομάδα σε σχέση με την φετινή. Να ξεκαθαριστεί πως όλα τα παραπάνω δεν είναι σκέψεις που έχουν γίνει γιατί η ομάδα αποκλείστηκε από την ΑΕΚ. Αυτές οι σκέψεις που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, από το διάστημα ακόμη που ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Φάρο άρχισαν στον "Δικέφαλο" να σκέφτονται το τι πρέπει να αλλάξει μελλοντικά. Ενα ματς που ήταν αποτέλεσε ισχυρό σοκ για τους "ασπρόμαυρους"...

ΠΑΕΙ ΓΙΑ -ΑΡΚΕΤΕΣ- ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Οσο το τι θα συμβεί με το υπάρχον ρόστερ; Φαίνεται πως θα υπάρχει ένα γερό "λίφτινγκ" αλλά σε ποιον ακριβώς βαθμό θα γίνει αυτό, θα εξαρτηθεί από το τι λεφτά θα μπορεί να διαθέσει ο "Δικέφαλος" για το μπάτζετ (ακόμη και παίκτες με συμβόλαιο μπορεί να μην συνεχίσουν, εφόσον γίνει μια "γερή" αύξηση στο μπάτζετ και αλλάξει επίπεδο οικονομικά ο "Δικέφαλος"). Στους κόλπους του ΠΑΟΚ "ακούγεται" πως ουσιαστικά ο μόνος "σίγουρος" για την νέα σεζόν είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης καθώς πέραν του ότι έχει συμβόλαιο, είναι παίκτης-"εργαλείο". Γι' αυτόν δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το αν θα μείνει. Για άλλους υπάρχει και μάλιστα πολύ μεγάλη...

Συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ εκτός του Μαργαρίτη, έχουν οι Τσόχλας (πεσμένος φέτος έχοντας 4.5 πόντους μέσο όρο και 2.5 ranking ανά ματς ενώ πέρυσι είχε 7 πόντους μέσο όρο και 6 ranking ανά αγώνα), Μάρκοβιτς (δεν έδωσε μεγάλες βοήθειες κατά την διάρκεια της σεζόν και ήταν ασταθής), Κακαρούδης (σε κάποια ματς ήταν θετικότατος αλλά σε άλλα παιχνίδια ο Μαρκόπουλος του έδινε μικρό χρόνο συμμετοχής), Λιάπης (δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής παρά το ότι θεωρείται αρκετά ταλαντούχος και ίσως να τεθεί θέμα δανεισμού), Κώττας (με την απουσία του Σχορτσανίτη, πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά και γι' αυτόν μένει να φανεί αν τεθεί θέμα δανεισμού) ενώ υπάρχει και ο νεαρός Καμάρας.

Ελεύθερος είναι ο Τέπιτς για τον οποίο στον ΠΑΟΚ θεωρούσαν πως θα πάρουν μεγάλες βοήθειες από αυτόν φέτος (2015-16). Υπάρχει μια άποψη στην ομάδα που "λέει" που θα μπορούσε να σταθεί στον "Δικέφαλο" της νέας σεζόν αλλά αυτή δεν εκφράζεται από όλους στον ΠΑΟΚ αφού υπάρχουν κι αυτοί που περίμεναν πολλά περισσότερα από τον Σέρβο και δεν τους ικανοποίησε ιδιαίτερα, ο Χαραλαμπίδης που είναι από πέρυσι (2014-15) τραυματίας και μπορεί να προσφέρει από άλλο πόστο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Δέδας (είχε λιγότερο χρόνο σε σχέση με πέρυσι), ο Κλάντον (στον ΠΑΟΚ δείχνουν ευχαριστημένοι και είχαμε αναφέρει το ότι έχουν γίνει σκέψεις παραμονής του, άρα μπορεί να συνεχίσει στον "Δικέφαλο"), ο Χάτσερ (στον ΠΑΟΚ έχουν πολύ καλή γνώμη, είναι αλήθεια πως ήταν εξαιρετικός ο Αμερικανός σε πάρα πολλά ματς και τον "κοιτούν" αρκετές ομάδες), ο Ντούβνιακ (σε κάποια ματς έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει με το καλό του σουτ, σε άλλα δεν ήταν τόσο καλός) και οι Βασιλειάδης, Σχορτσανίτης οι οποίοι έπαιξαν στον ΠΑΟΚ με πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με το πραγματικό κασέ τους, μπορούν -εύκολα- να βρουν (και αυτό αναμένεται να γίνει) ένα υψηλό συμβόλαιο σε άλλη ομάδα (ο Βασιλειάδης μπορεί να συνεχίσει μάλιστα την τρέχουσα σεζόν σε άλλη ομάδα από την στιγμή που τελείωσαν οι υποχρεώσεις του με τον "Δικέφαλο" και αυτό το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες αφού από την Ισπανία συνεχώς του γινόταν διάφορες κρούσεις).

ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ "ΨΩΝΙΑ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Μια που είπαμε για το ρόστερ, από μανατζερικούς κύκλους προκύπτει πως μπορεί να υπάρχει ακόμη και... θέμα στην συνέχιση της συνεργασίας του Μαρκόπουλου με τον ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν και αφήνουν να εννοηθεί πως όλες οι μεταγραφικές κινήσεις φέτος (2015-16) του "Δικεφάλου" δεν είχαν το απόλυτο "ΟΚ" του έμπειρου κόουτς, άσχετα το πώς αποφάσισε τελικά κινηθεί το αγωνιστικό σταφ. Βέβαια όλα αυτά στον ΠΑΟΚ τα θεωρούν ανάξια (και κακοπροαίρετα) για να τα σχολιάσουν ενώ λέγεται πως υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελληνα προπονητή που έχει συμβόλαιο με τον "Δικέφαλο" (άλλωστε είναι γνωστή η προπονητική του αξία και αυτή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί).

Σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, εξαρτώνται κι αυτές (όπως και το θέμα του νυν ρόστερ) από το ύψος του μπάτζετ που θα έχει ο ΠΑΟΚ (με λίγα λόγια υπάρχει μια ρευστή κατάσταση στη παρούσα φάση αφού πολλά μπορούν να διαφοροποιηθούν). Αν είναι μεγάλο το μπάτζετ και ο "Δικέφαλος" αλλάξει επίπεδο οικονομικά, τότε οι "ασπρόμαυροι" μπορούν να κινηθούν για παίκτες όπως ο ΜακΓκραθ (τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στον Μαρκόπουλο ενώ ήδη γι' αυτόν ενδιαφέρονται ομάδας της Ισπανίας για την νέα σεζόν) ή οι Ντόζιερ και Οντουμ (στον ΠΑΟΚ πάντα μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν ενώ φέτος θα είναι αρκετά ακριβός).

Υπάρχουν και καλαθοσφαιριστές για τους οποίους απαιτούνται λιγότερα χρήματα όπως ο Ντελινινκάιτις (υπάρχει εκτίμηση στην εμπειρία του ενώ ένας άλλος του Ρεθύμνου που άρεσε από πέρυσι είναι ο Σάφτενααρ αλλά απαιτείται μπάι άουτ για να μείνει ελεύθερος από το Ρέθυμνο) ή ο Μπρέμερ ο οποίος πάντως όσο πλησιάζει το τέλος της καριέρας του θα αναζητήσει ένα καλό συμβόλαιο.

Υπάρχει ακόμη ο Σαλούστρος (παρά το γεγονός πως ενημερώθηκε λίγες μέρες πριν τα επίσημα ματς πως θα πρέπει να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ -κάτι που έγινε για να εξοικονομηθούν χρήματα για να αποκτηθεί ο Χάτσερ αφού ο Τέπιτς δεν έδειχνε να ανταποκρίνεται καλά στο "1"- και υπήρχε πίκρα στον "Σαλού" για το "διαζύγιο", ο ίδιος αγαπάει τον "Δικέφαλο" και σέβεται πολύ τον Μαρκόπουλο ενώ στους "ασπρόμαυρους" παραδέχονται πως έλειψε φέτος αμυντικά) ή ακόμη ο Γκίκας (ως εναλλακτική λύση, αν και το πιο πιθανό είναι να μην γίνει κάτι), ο Βεργίνης (είναι έμπειρος, αλλά τις τελευταίες σεζόν δεν "έτρεξε" η περίπτωσή του για τον ΠΑΟΚ αν και υπήρχε δυνατότητα για "γάμο") αλλά και ο Χάρις (πραγματικά έκανε θετικότατη εντύπωση το καλό του παιχνίδι πριν λίγο καιρό στο "Παλατάκι" στο ΠΑΟΚ - Κόροιβος). Εννοείται πως πολλά ακόμη ονόματα είναι στο μυαλό αφού πάντα στον ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς "βλέπουν" παίκτες για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Photo Credits: Action Images

 
SHARE

BEST OF NETWORK

10 μαύρα sneakers που θα σε πάνε παντού

Back to black με 10 sneakers που μπορείς να φοράς όλη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24