ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: "Οι διαιτητές σφυρίζουν με διαφορετικό τρόπο"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα διαφορετικά κριτήρια των διαιτητών στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά και το θετικό νέο από το παιχνίδι: την επιστροφή του Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Αρκετά παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών είχε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό , που βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα. Ο προπονητής του "δικεφάλου" στάθηκε στα "διαφορετικά κριτήρια" των διαιτητών, στην επιστροφή του Βαγγέλη Μαργαρίτη στη δράση, αλλά και στο πως η ομάδα του επιδίωξε να σταματήσει τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος απόψε (18/12) ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: " Συγχαρητήρια στου παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα υψηλού βεληνεκούς. Μια ομάδα που είναι στις καλύτερες της Ευρώπης. Οι απουσίες δε σημαίνουν κάτι, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ξαναπαίξει και άλλες φορές με βασικούς παίκτες απόντες και δεν προβληματίστηκε όσο σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Από ένα σημείο και μετά, βρήκαμε τους τρόπους να ξεκλειδώσουμε την άμυνα του Ολυμπιακού και να περάσουμε μπροστά στο σκορ. Εκεί ίσως η έλλειψη συγκέντρωσης, και η εμπειρία μας έλειπε για να κερδίσουμε. Κάναμε δύο λάθη τα οποία μας στοίχισαν το παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε, να δούμε τα σημεία, όπου παίζαμε καλά και πότε δεν παίζαμε. Ξέρουμε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να παίζουμε με τον ίδιο ρυθμό όπως σήμερα, όταν γυρίσαμε το σκορ, για 40 λεπτά απέναντι στις άλλες ομάδες".

Για τα παράπονα που έκανε από τους διαιτητές: " Η διαιτησία είναι σοβαρός παράγοντας στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι ο διαιτητής που πρέπει να αξιολογεί τα πράγματα στα ίσα. Το ίδιο σφύριγμα και στις δύο ομάδες. Νομίζω ότι αυτό δε γίνεται. Όχι μόνο σήμερα αλλά και σε άλλα παιχνίδια. Πολλές φορές σφυρίζουν ίδιας βαρύτητας φάουλ με διαφορετικό τρόπο. Και αυτό επηρεάζει την εξέλιξη του παιχνιδιού".

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Ματ Λοτζέσκι: " Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός μέσα από το low post δημιουργεί καταστάσεις για περιφερειακά σουτ. Είναι πολύ εύστοχη ομάδα από το τρίποντο. Αν δώσεις τις βοήθειες όπως πρέπει για να φύγει η μπάλα από τα χέρια του Λοτζέσκι θα υπήρχε πρόβλημα στην περιφέρεια. Ζητήσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, μιας δυο φορές δεν έγινε. Στο τέλος όταν κάναμε αλλαγές σε αυτό το μαρκάρισμα, τότε διορθώθηκε η κατάσταση για εμάς. Είναι μια τεχνική λεπτομέρεια για το που και πότε έπρεπε να δίνονται οι βοήθειες, την οποία δε μπορώ να αναλύσω τώρα".

Για τα θετικά του σημερινού αγώνα και την επιστροφή του Μαργαρίτη: " Ο Βαγγέλης όταν θα έρθει στη φυσική κατάσταση που θέλουμε θα τον χρειαζόμαστε πολύ. Είναι ένας παίκτης που για χρόνια στηρίζεται ο ΠΑΟΚ πάνω του. Ευχόμαστε να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τώρα, για το άλλο σκέλος, Εύκολο είναι να λες ποιο είναι οτ θετικό, αλλά πρέπει να μάθεις να κερδίζεις. Σήμερα, ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε πάλι. Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά. Είναι κάτι που μας πληγώνει, κάτι που δείχνει ότι δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία οι παίκτες μας για να πετύχουν τους στόχους".

Για την απειρία που υπάρχει στο ρόστερ: " Περιμένεις ότι είναι άπειροι. Κάναμε λάθος πάσα στο άουτ σήμερα στο τέλος. Όταν λέω εμπειρία είναι και αυτοί που ζητούν τη μπάλα. Πόσο δούλεψαν για να πάρουν τη μπάλα. Εμείς βάλαμε να πάρουν τη μπάλα οι πιο εύστοχοι στις βολές. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα ήθελε να πάρει την τελευταία προσπάθεια. Το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ