Μαρκόπουλος: "Να παίξουμε καλό μπάσκετ"

Μαρκόπουλος: "Να παίξουμε καλό μπάσκετ"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ εν όψει της νέας σεζόν και ζήτησε από τους οπαδούς του Δικεφάλου να "αγκαλιάσουν" την προσπάθεια που γίνεται. Τι δήλωσαν Μαργαρίτης και Κλάντον.

Tις τελευταίες μέρες ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του αφού από το Σάββατο στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ συμμετέχουν και οι Κόνιαρης, Κλάντον. Για τον "Δικέφαλο" μίλησε ο έμπειρος κόουτς πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης. Συγκεκριμένα ο Ελληνας προπονητής ανέφερε:

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: "Τα νέα παιδιά δεν έχουν εμπειρίες από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και πολύ περισσότερο από το ελληνικό. Θέλει δουλειά, υπομονή, έχουν όρεξη. Στις μέρες που είναι εδώ δείχνουν μεγάλη διάθεση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να παίξουμε καλό μπάσκετ".

Για το τι είδους μπάσκετ θα προσπαθήσει να παίξει φέτος ο ΠΑΟΚ: "Ανάλογα με τους παίκτες που έχεις και τα προσόντα που διαθέτουν προσπαθείς να κάνεις το ανάλογο στο γήπεδο. Αν βρεθούν οι παίκτες θα μπορέσουμε να πιέσουμε περισσότερο, να τρέξουμε περισσότερο. Θα φανεί στο γήπεδο τι αποτελέσματα θα έχουμε. Να τρέχεις χωρίς λόγος δεν έχει σημασία".

Για το γεγονός ότι μέσα Αυγούστου έχει "κλείσει" ουσιαστικά όλο το ρόστερ"Είναι πολύ καλό να έχεις τους παίκτες την ώρα που θέλεις για να γίνει η σωστή προετοιμασία και να βρεθεί η ομάδα στο επίπεδο που απαιτείται. Ο χρόνος θα δείξει πόσο είμαστε ωφελημένοι. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Καμιά φορά όταν παίρνεις παίκτες νωρίς, δεν έχεις το χρόνο να βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις".

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή: "Αυτή την στιγμή είναι αυτή η ομάδα, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι ιδιαίτερο".

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τις μεταγραφές που έγιναν: "Δεν μπορείς να πεις ότι είσαι ικανοποιημένος ή όχι. Τους παίκτες πέρυσι και φέτος εμείς του διαλέξαμε και θα φανεί στο γήπεδο πώς ανταποκρίνονται"

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ: "Επιτέλους, ας πλαισιώσουν την ομάδα όσο μπορούν περισσότερο. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, οι παίκτες να βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο, να παίζουν ένα μπάσκετ που θα ευχαριστιέται ο κόσμος και όταν είμαστε πίσω και  θα προσπαθούμε περισσότερο για τη νίκη".

Για το αν έχει αλλάξει προσανατολισμό φέτος ο ΠΑΟΚ καθώς θα παίξει πιο γρήγορα: "Η βαθμολογική κατάσταση δεν είναι πρόβλημα, ο στόχος είναι εκεί που ήταν τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει αλλαγή κατεύθυνσης, σημασία έχει αν μπορείς να κάνεις πράγματα στο γήπεδο, να παίξεις πιο γρήγορα, Είναι ένα στυλ παιχνιδιού που θα φανεί αν το υιοθετήσουμε ως το τέλος της σεζόν. Δεν θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Θα παίξει ρόλο αν σ' αυτό το στυλ παιχνιδιού μπορούν να ανταποκριθούν οι παίκτες και να καλύψουν τις φιλοδοξίες που υπάρχουν".

Για την συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο νεοσύστατο Champions League: "Είναι καλή διοργάνωση, ένας θεσμός που θα αλλάξει τις ισορροπίες τόσο στα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις. Μακάρι να πετύχει. Εμείς έχουμε πολύ δύσκολους αντιπάλους, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πάμε καλά".

Νέο μέλος στην διοίκηση της ΚΑΕ ο Ασλανίδης

Την Τρίτη πάρθηκε και... τυπικά η απόφαση για νέα εξάμηνη παράταση της θητείας της υπάρχουσας διοίκησης Πρωτοδικείου. Μάλιστα προστέθηκε και ένα νέο μέλος στην διοίκηση της ΚΑΕ. Ο Αλέξανδρος Ασλανίδης είναι το έκτο στέλεχος της διοίκησης μετά τους Πρέλεβιτς, Γαλατσόπουλο, Καραμπέρη, Καρακούση και Κατσιώρα.

Μαργαρίτης: "Ελκυστικό μπάσκετ από τον ΠΑΟΚ"

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης που είναι πλέον από τους "παλιούς" του ΠΑΟΚ μαζί με τον Απόλλωνα Τσόχλα, ανέφερε:

Για τους νέους παίκτες: "Πρέπει να τους βάλουμε μέσα στην ομάδα και να μάθουν την φιλοσοφία της ώστε να γίνουμε ένα".

Για το μπάσκετ που θα παίξει ο ΠΑΟΚ: "Θέλουμε να είμαστε πιο ελκυστικοί και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Από τις πρώτες προπονήσεις βλέπω ότι υπάρχει διάθεση, κίνητρο και ενέργεια. Ο ΠΑΟΚ θα παίζει γρήγορο και ελκυστικό μπάσκετ".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Θέλουμε να γίνουμε μια καλή ομάδα να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έρθει ο κόσμος να μας βλέπει. Τον καλούμε για την γιορτή που διοργανώνει η ομάδα (σ.σ. στις 9/9 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο "Παλατάκι"), να μας δει για πρώτη φορά στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα βρίσκονται και παλιοί παίκτες της ομάδας που έχουν δώσει χαρές στο κόσμο. Από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας εν όψει της συνέχειας".

Κλάντον: "Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι"

Ο Κιθ Κλάντον, που έχει ανανεώσει από τον Ιούλη την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε την Τρίτη:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του: "Οσο περνάει ο χρόνος, δενόμαστε ακόμη περισσότερο. Οσες περισσότερες προπονήσεις κάνουμε η ομάδα θα λειτουργεί καλύτερα".

Για τους πολλούς Αμερικανούς που έχει φέτος ο ΠΑΟΚ και αν μίλησε μαζί τους: "Μίλησα με όλους του Αμερικανούς και με ρώτησαν διάφορα για τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησα να τους βοηθήσω. Εννοείται πως η κατάσταση είναι διαφορετική εδώ και όσο περνάει ο καιρός, θα προσαρμόζονται καλύτερα".

Για το αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας σεζόν: "Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι. Ηθελα να επιστρέψω, έχω μιλήσει με τον κόουτς και περιμένω να δείξω τις ικανότητες μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Γλυνιαδάκης: "Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξει ο κόσμος"

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε πως η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει... υποχρέωση με την αγωνιστική της παρουσία να "αναγκάσει" τον κόσμο του "Δικεφάλου" να δίνει το παρών στο "Παλατάκι"

Η εμπειρία του Ανδρέα Γλυνιαδάκη είναι δεδομένη και ο Ελληνας σέντερ μίλησε στην ΕΡΤ3 για τον ΠΑΟΚ αλλά και για την δική του παρουσία στην ομάδα. Συγκεκριμένα είπε:

Για το αν νιώθει πως έχει έναν... αυξημένο ρόλο στον ΠΑΟΚ λόγω των πολλών παραστάσεων που έχει κατά την διάρκεια της καριέρας του: "Είμαι υπεύθυνος γιατί είναι πολλά τα νεαρά παιδιά στην ομάδα. Ο μέσος όρος είναι μικρός και πρέπει και εγώ με την εμπειρία μου να τους βοηθήσω να προσαρμοστούν για να παίξουν καλό μπάσκετ".

Για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν: "Είμαστε μια νέα ομάδα με νέους παίκτες. Εχει φτιαχτεί μια ομάδα από την αρχή. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσουμε αυτοματισμούς και να γίνουμε ομάδα. Μετά το τέλος της προετοιμασίας, πιστεύω πως θα έχουμε μια ξεκάθαρα εικόνα για το τι μπορούμε να κάνουμε".

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: "Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην υψηλότερη δυνατή θέση. Υπάρχουν δυσκολίες γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν ανέβει αλλά και γιατί υπάρχει το Champions League στο οποίο θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και σε αυτό".

Για το Champions League της FIBA: "Eίναι μια δυνατή διοργάνωση.  Ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει από αυτό. Είναι θετικό ότι ο κόσμος θα βλέπει ευρωπαϊκά ματς αλλά και το ότι οι παίκτες θα παίρνουν εμπειρίες".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Ο κόσμος να ξέρει ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθει κοντά στην ομάδα. Εμείς θα να τα δίνουμε όλα σαν ομάδα. Δεν έχει υποχρέωση να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος αλλά εμείς έχουμε την υποχρέωση να τον κάνουμε να έρθει στο γήπεδο".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24