ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: "Ανταγωνιστικό το Champions League"

Μαρκόπουλος: "Ανταγωνιστικό το Champions League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την Πολωνία αναχώρησε ο ΠΑΟΚ προκειμένου να αντιμετωπίσει αύριο (19/10) την Ρόζα Ράντομ στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Διαβάστε τι δήλωσαν για το παιχνίδι ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Απόλλωνας Τσόχλας.

Μία νέα περιπέτεια ξεκινάει αύριο (19/10) για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο Basketball Champions League με αντίπαλο την Ρόζα Ρόντομ. Και όπως φαίνεται η ομάδα του "Δικέφαλου του Βορρά" ανυπομονεί για αυτή τη νέα διοργάνωση.

Ο τεχνικός του συλλόγου, Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της Media Day του ΠΑΟΚ που διεξήχθη σήμερα: " ΤοBasketballChampionsLeagueείναι ένας θεσμός. Θέλουμε να επιτύχει. Είναι ένας θεσμός που θα βελτιώσει την αξία που έχουν τα τοπικά πρωταθλήματα και μακάρι να πετύχει για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι οι ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουμε, είναι πολύ καλές και ο όμιλος θα είναι πολύ ανταγωνιστικός και δύσκολος. Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα εμφανιστούν στο γήπεδο, αλλά ξέρουμε ότι έχουν μεγάλη βαρύτητα ως ομάδες". Δεν έμεινε όμως εκεί, παρά στάθηκε και στην πρώτη αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Ρόζα Ράντομ: " Είναι μια καλή ομάδα, η οποία έχει γρήγορους παίκτες. Προσπαθούν να παίξουν, πάρα πολύ τον αιφνιδιασμό, έχουν έξω από τη γραμμή των τριών πόντων αρκετή ευστοχία. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο να τρέξουν και να σουτάρουν. Πρέπει πάνω στους βασικούς τους παίκτες, ο πιο σπουδαίος είναι ο ψηλός του οJackson, να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Έχουν και δύο πόιντ γκαρντ που παίρνουν πάρα πολλές προσπάθειες. Γενικά είναι μια ομάδα, η οποία δεν έχει πολύ βαθύ ρόστερ, αλλά είναι αρκετά δεμένη και έμπειρη, γιατί έχει παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί".

Ο Απόλλων Τσόχλας δήλωσε από την πλευρά του στο επίσημο σάιτ της ομάδας σχετικά με το Basketball Champions League ότι " Είναι μια νέα διοργάνωση, ευχόμαστε να έχει επιτυχία και εμείς σαν ομάδα, να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ξεκινάμε με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο, με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχει αυτό το πρόγραμμα. Να ευχηθώ να έχουμε καλή σεζόν, με υγεία πάνω από όλα και ότι καλύτερο μπορούμε, να το καταφέρουμε. Ήταν καλό για την ψυχολογία μας που κερδίσαμε τον Κολοσσό. Μετά από μια άσχημη ήττα που είχαμε, τώρα που μπαίνουμε στα συνεχόμενα παιχνίδια, να ξεκινήσουμε με μια νίκη που θα είναι αφετηρία για να κάνουμε ένα καλό σερί", για να συμπληρώσει σχετικά με την πρεμιέρα κόντρα στην Πολωνική ομάδα πως "δ ε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε μια ομάδα, με δύο χρόνια πριν. ΗRosaRadomείναι μια ομάδα που έχει 2-3 ξένους παίκτες, που τους αρέσει να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ. Είναι αρκετά καλοί στην επίθεση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε την τακτική που μας είπαν οι προπονητές μας και να τους περιορίσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είναι και το ζητούμενο σε αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Για μένα τα φιλικά δε μετρούν τόσο, δεν έχει καμία σχέση η αγωνιστική συμπεριφορά με τα επίσημα. Αυτό που μας έλειψε από το επίσημο εκτός έδρας παιχνίδι και δείξαμε ότι εδώ μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα, αλλά έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να στοχεύσουμε στο επόμενο παιχνίδι, είναι η άμυνα. Πρέπει με βάση την τακτική μας να περιορίσουμε τα ατού τους, να ελέγξουμε το ρυθμό, γιατί είναι εκτός έδρας παιχνίδι και πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη".

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, η ομάδα θα ταξιδέψει αεροπορικώς για την Βαρσοβία (Πρωτεύουσα της Πολωνίας) και ακολούθως θα κατευθυνθεί οδικώς στο Ράντομ, όπου υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση για τις 21:00, ενόψει του αυριανού (19/10) αγώνα με την Ρόζα Ράντομ (19:00). Την αποστολή, την οποία δεν ακολούθησε ο τραυματίας Βαγγέλης Μαργαρίτης, αποτελούν οι Λίνος Χρυσικόπουλος, Αντώνης Κόνιαρης, Απόλλων Τσόχλας, Μπράντον Τέιλορ, Νέναντ Μιλιένοβιτς, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Καραμανώλης, Τζόρνταν Σίμπερτ, Νίκος Καμάρας, Ντάριλ Μπράιαντ, Ζάνις Πέινερς και Κιθ Κλάντον.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ