ΠΑΟΚ

Μαργαρίτης: "Πρόκριση στο Eurocup, τρίτη θέση στην Ελλάδα"

Μαργαρίτης: "Πρόκριση στο Eurocup, τρίτη θέση στην Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ "πλησιάζουν" και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης τονίζει στο Sport24.gr πως ο "Δικέφαλος" μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Eurocup ενώ μιλάει και για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τα πρώτα του επίσημα ματς στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα, πλέον έφτασε και η... ώρα του Eurocup (το πρώτο παιχνίδι είναι την Τετάρτη). Σε αυτό αντίπαλοι του "Δικεφάλου" θα είναι η Μπεσίκτας, η Λιέτουβος Ρίτας, η Ζενίτ, η Αβτοντορ και η Ζολνόκι.

Το Sport24.gr απευθύνθηκε σε έναν από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες του "Δικεφάλου", τον Βαγγέλη Μαργαρίτη ζητώντας του ένα γενικότερο σχόλιο για τον όμιλο που συμμετέχουν οι "ασπρόμαυροι". " Ολες θα έλεγα πως είναι καλές ομάδες. Το θέμα είναι να βρούμε εμείς τον εαυτό μας, το πώς θα αντιδράσουμε απέναντι σε αυτές τις καλές ομάδες. Η ομάδα μπορεί να παίξει το μπάσκετ που θέλει, βέβαια ακόμη δεν έχει φτάσει στο σημείο που πρέπει. Θα προπονούμαστε για να είμαστε ακόμη καλύτεροι στα επόμενα επίσημα παιχνίδια", μας είπε αρχικά ο Ελληνας φόργουορντ ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασικότατο... γρανάζι στην "μηχανή" του ΠΑΟΚ και έχει προσφέρει πολλά στον "Δικέφαλο".

Οσο για την υπόθεση πρόκριση στο Eurocup που είναι ο αρχικός στόχος όσον αφορά τις εκτός συνόρων υποχρεώσεις; " Πιστεύω στην ομάδα μας και πως μπορεί να περάσει (σ.σ. στην επόμενη φάση του Eurocup). Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας", είπε ο Μαργαρίτης.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους "32" του Eurocup και ο Μαργαρίτης ελπίζει την τρέχουσα σεζόν ο "Δικέφαλος" να κάνει ένα βήμα παραπάνω τόσο στην Ευρώπη αλλά και γενικότερα στις διοργανώσεις που συμμετέχει. " Οι φιλοδοξίες μου είναι από πέρυσι να κάνουμε ένα βήμα καλύτερο φέτος. Κάθε φορά, κάθε χρόνο κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σε κάθε ματς να είμαστε ανταγωνιστικοί όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας και εύχομαι και ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Σε όλες τις διοργανώσεις, όχι μόνο στο Eurocup", τόνισε ο Μαργαρίτης.

Αναφορικά με το εντός έδρας ματς της Τετάρτης (14/10) με την Ζολνόκι, ένα παιχνίδι που θεωρητικά είναι το πιο εύκολο από αυτά που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στο Eurocup, είπε: " Με βάση τις υπόλοιπες ομάδες και τα ονόματα, ίσως φαίνεται το πιο εύκολο ματς από όλα τα άλλα. Αλλά δεν είναι εύκολο... Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα". Οσο για το αν είναι καλό για τον ΠΑΟΚ που ξεκινά με ένα βατό ματς στη Θεσσαλονίκη; " Αν θα είναι καλό το ότι παίζουμε στην έδρα μας, θα το δείξει το αποτέλεσμα".

"Δυνάμωσαν ο Άρης και η ΑΕΚ, πιστεύω στην ομάδα μας"

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος έχασε από την ΑΕΚ, η οποία φέτος έχει δυναμώσει (σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής σεζόν) ενώ κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και με τον Αρη. "Η αλήθεια είναι πως έχουν δυναμώσει πολύ ο Αρης και η ΑΕΚ", είπε ο Μαργαρίτης και πρόσθεσε: " Πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος. Αλλά και εμείς σαν ΠΑΟΚ έχουμε δυναμώσει. Εχουμε αξιόλογους παίκτες. Πιστεύω στον εαυτό μας, όπως είπα και πριν και θεωρώ πως θα προσπαθήσουμε να είμαστε όπως πέρυσι και ακόμη καλύτεροι".

Συνεχίζοντας για το φετινό πρωτάθλημα, τόνισε: " Τώρα αυτή την στιγμή είναι ακόμη αρχή. Έχουμε καινούργιους παίκτες στην ομάδα. Πρέπει να δούμε και στην διάρκεια του χρόνου πώς θα αντιδράσουμε όλοι".

Εστω κι αν φέτος (2015-16) ο ΠΑΟΚ θεωρητικά έχει πιο δύσκολο έργο σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική χρονιά (2014-15), δεν μπορεί να έχει κάποιον άλλο στόχο στην Βasket League από την διατήρηση των κεκτημένων της περσινής σεζόν, δηλαδή την κατάκτηση της τρίτης θέσης και σε αυτό συμφωνεί ο Ελληνας φόργουορντ. "Σ ίγουρα... Εφόσον πέρυσι είχαμε βγει τρίτοι, γιατί να μην προσπαθήσουμε να βγούμε και φέτος τρίτοι", υπογράμμισε ο Μαργαρίτης.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ