ΠΑΟΚ

Λέβινγκστον: "Το... ντους από κέρματα και ο δάσκαλος Τζόρνταν"

Λέβινγκστον: "Το... ντους από κέρματα και ο δάσκαλος Τζόρνταν"

Ο Κλιφ Λέβινγκστον μιλάει στο Sport24.gr για την ευκαιρία που είχε να πανηγυρίσει το Κόρατς αν παρέμενε στον ΠΑΟΚ, θυμάται ένα ματς με τον Παναθηναϊκό λόγω... κερμάτων και αναφέρεται στον άλλοτε συμπαίκτη του, Μάικλ Τζόρνταν.

Η απόκτηση του Κλιφ Λέβινγκστοναπό τον ΠΑΟΚ την σεζόν 1992-93 ήταν πραγματικά μια πολύ ηχηρή μεταγραφική κίνηση από πλευράς του "Δικεφάλου". Βλέπετε, ο Αμερικανός προερχόταν από τους Σικάγο Μπουλς με τους οποίους κατέκτησε το πρωτάθλημα του ΝΒΑ τις αγωνιστικές περιόδους 1990-91 και 1991-92 έχοντας ως συμπαίκτη τον Μάικλ Τζόρνταν.

Με λίγα λόγια ο Λέβινγκστον ήταν ένα πολύ μεγάλο όνομα παίκτη που είχε "κλείσει" τότε (1992) ο ΠΑΟΚ προκειμένου να ισχυροποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να διεκδικήσει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έναν στόχο που είχε στο μυαλό του ο πρόεδρος των "ασπρόμαυρων", Νίκος Βεζυρτζής.

Ο Αμερικανός (πολύ θεαματικός στο παιχνίδι του), που ήταν από τους παίκτες που... λάτρευε η κερκίδα του "Δικεφάλου" και θα βρεθεί στο επετειακό φιλικό (9/9) του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο οποίο θα εορταστούν τα 90 χρόνια των "ασπρόμαυρων", μίλησε στο Sport24.grγια το διάστημα που έπαιξε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά και για την συνύπαρξή του με τον Τζόρνταν στους Μπουλς.

"Ο Μπάρλοου με βοήθησε να κατανοήσω τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού"

Αρχικά για το τι εύχεται για την συμπλήρωση των 90 ετών του ΠΑΟΚ, μας είπε: " Ο ΠΑΟΚ να συνεχίζει να βρίσκεται γύρω μας για πάντα!". Οσο για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε αγωνιζόμενος στον "Δικέφαλο"; Ηταν ο Κένεθ Μπάρλοου ο οποίος θυμίζουμε πως μίλησε κι αυτός στο Sport24.gr για το διάστημα της πορείας του στους "ασπρόμαυρους".

"Ο καλύτερος συμπαίκτης μου ήταν ο Μπάρλοου. Ο τρόπος παιχνιδιού στο ΝΒΑ διαφέρει κάπως σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Ο Μπάρλοου με βοήθησε να κατανοήσω τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και να προσαρμοστώ στο συγκεκριμένο στυλ που απαιτούνταν έτσι ώστε να είμαι αποτελεσματικός για την ομάδα μου".

"Μας... έλουσαν με κέρματα, κουνούσαν το λεωφορείο"

Εναν αγώνα τον οποίο έχουν στο μυαλό τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αναφορικά με το διάστημα που έπαιξε στον "Δικέφαλο" ο Λέβινγκστον ήταν αυτός με την Ορτέζ, το εκτός έδρας ματς που έγινε στις 11/3/93 όταν οι "ασπρόμαυροι" είχαν κερδίσει με 86-103 και ο Αμερικανός κάρφωσε μπροστά στα... μούτρα του Ρουμάνου γίγαντα (2.31 ύψος), Γκέοργκε Μουρεσάν.

Τον ρωτήσαμε αν και ο ίδιος θυμάται πιο έντονα αυτό το παιχνίδι σε ό,τι αφορά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Λέβινγκστον ξεχώρισε έναν εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό ελέω... κερμάτων που είχαν πέσει (σ.σ. ήταν το ματς της περιόδου 1992-1993 όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους "πράσινους" με 72-78 στο κλειστό της Γλυφάδας και το παιχνίδι διεκόπη για περίπου 10 λεπτά λόγω ρίψης κερμάτων, με την πλευρά του Παναθηναϊκού να έχει έντονα παράπονα για την διαιτησία γιατί στο 72-74 δόθηκε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Μπάνε Πρέλεβιτς).

" Θυμάμαι ένα ματς με τον Παναθηναϊκό. Μας έκαναν... ντους με κέρματα (σ.σ. το λέει έτσι γιατί ήταν πολλά τα κέρματα που εκσφενδονίστηκαν) και όταν πήραμε το λεωφορείο, οι οπαδοί άρχισαν να το κουνάνε ενώ προσπαθούσαμε να φύγουμε",τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός.

Λέβινγκστον: "Το... ντους από κέρματα και ο δάσκαλος Τζόρνταν"

"Ενας σιωπηλός αλλά δυνατός τύπος άνδρα ο Βεζυρτζής"

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν στην καρδιά τους τον Λέβινγκστον ο οποίος την σεζόν 1992-93 σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, είχε 16,6 πόντους ανά αγώνα (με διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς που έπαιξε) και 11,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. " Αγαπώ τόσο πολύ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι με θυμούνται για περισσότερο από 20 χρόνια...", είπε.

Οπως στον Μπάρλοου, έτσι και στον Λέβινγκστον ρωτήσαμε να μας πει την άποψή του για τον Βεζυρτζή ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος πρόεδρος στην ιστορία του "Δικεφάλου". " Ηταν ένας σιωπηλός αλλά δυνατός τύπος άνδρα που βλέπετε στις ταινίες και όλοι θα εύχονταν να μπορούσαν να είναι σαν αυτόν", ανέφερε ο Αμερικανός.

"Αν έμενα στον ΠΑΟΚ, θα μπορούσα να πανηγυρίσω το Κύπελλο Κόρατς"

Ο Λέβινγκστον έπαιξε στον ΠΑΟΚ για μία σεζόν (1992-93) δίχως να είχε πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, με την πιο μεγάλη ευκαιρία να χάνεται στο φάιναλ φορ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1993 όταν ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Μπενετόν.

" Δεν νιώθω αμήχανα με το ότι δεν πανηγύρισα κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ, αν και είμαι απογοητευμένος με τον εαυτό μου γιατί θα μπορούσα να το είχα κάνει", υπογράμμισε ο Αμερικανός και πρόσθεσε:

"Μέσα στην καρδιά μου ξέρω πως αν είχα μείνει για ακόμη μια χρονιά, θα είχα πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς (σ.σ. τίτλος που πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ την αγωνιστική χρονιά κατά την οποία δεν έπαιζε στον "Δικέφαλο" ο Λέβινγκστον αφού είχε αποχωρήσει πριν την έναρξη αυτής) την σεζόν 1993-94".

"Αυτά ήθελε ο Τζόρνταν από όσους έπαιζαν μαζί του..."

Δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την συνύπαρξή του με τον Τζόρνταν στους Μπουλς. Επαιξε μαζί του και κατέκτησε πρωταθλήματα στο ΝΒΑ... Άραγε πώς ήταν σαν συμπαίκτης ο Τζόρνταν; " Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι το ότι ο Τζόρνταν ήταν ένας δάσκαλος γύρω από το παιχνίδι", απάντησε ο Λέβινγκστον και συνέχισε:

" Τον καθένα που ήταν γύρω του, τον ήθελε όσο το δυνατόν πιο καλό έτσι ώστε να παίρνει βοήθειες και να γίνεται το δικό του έργο ευκολότερο. Γι' αυτόν τον λόγο απαιτούσε όποιος έπαιζε μαζί του, να ήταν στην καλύτερη δυνατή φόρμα

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ