ΠΑΟΚ

Κλάντον: "Μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο"

Κλάντον: "Μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο"

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο Κιθ Κλάντον έκανε τις πρώτες δηλώσεις του μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη. Τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Σχορτσανίτη.

Ο Κιθ Κλάντον έχει ήδη αρχίσει ταχύρρυθμα μαθήματα ένταξης στη νέα του ομάδα τον ΠΑΟΚ και ο ίδιος στις δηλώσεις του στους Έλληνες δημοσιογράφους τόνισε ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Περιέγραψε το στυλ του και παράλληλα μίλησε για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Αναλυτικά, όσα τόνισε ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ:

Για τις φιλοδοξίες του και τις πρώτες σκέψεις για τον ΠΑΟΚ: "Είχα ξανακούσει για τον ΠΑΟΚ, οπότε όταν ήρθε η πρόταση θεώρησα ότι ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να βοηθήσω και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω όπως μου ζητηθεί".

Για τις μεγαλύτερες απαιτήσεις που τον περιμένουν στον ΠΑΟΚ (σ.σ. έπαιζε στην Α2 του Ισραήλ): "Σίγουρα είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Πιστεύω ότι μπορώ να ανταποκριθώ. Θα παίξω όσο πιο δυνατά. Μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο".

Για το στιλ του: "Είμαι ένας παίκτης με έφεση στο ριμπάουντ, παίζω δυνατά, δεν είμαι καθόλου εγωιστής. Με ενδιαφέρει η ομάδα, θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει".

Για τη δυσκολία προσαρμογής με δεδομένο ότι εντάσσεται στην ομάδα μήνα Μάρτιο: "Θα υπάρχει μία δυσκολία, αλλά είμαι έξυπνος παίκτης και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα"

Για το εξτρά κίνητρο να παραμείνει για μεγάλο διάστημα στην ομάδα, αν όλα πάνε καλά φέτος: "Δεν μπορεί αυτή να είναι η στόχευση τώρα. Μπορεί να υπάρχει ως σκέψη, αλλά τώρα θέλω να εστιάσω στα τέσσερα ματς που απομένουν".

Για τη σύμπτωση ότι ήρθε στην Θεσσαλονίκη τη μέρα που ο ΠΑΟΚ γιορτάζει την κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου (κατάκτηση του Κόρατς το 1994): "Ελπίζω να είναι θετικό αυτό, αλλά δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω".

Για το τι γνωρίζει για την ομάδα (ιστορία-ρόστερ): "Δεν ξέρω πολλά, έχω μιλήσει με τον ατζέντη μου για τους συμπαίκτες μου. Πώς θα ταιριάξω μαζί τους, τα χαρακτηριστικά τους. Πριν λίγο έμαθα για τα ιστορικά δεδομένα, πιστεύω στο τέλος της σεζόν θα πετύχουμε κάτι καλό"

Για το ότι είναι κοσμογυρισμένος και αν η Ευρώπη του ταιριάζει καλύτερα: "Είμαι αρκετά φρέσκος, αυτός είναι ο δρόμος που μου δόθηκε να διαβώ. Νομίζω ότι η Ευρώπη είναι το μονοπάτι για να φθάσω εκεί που πρέπει μπασκετικά".

Για τον αν αισθάνεται έτοιμος να παίξει (σ.σ. ο ΠΑΟΚ παίζει το Σαββατο με το Λαύριο): "Νιώθω έτοιμος να παίξω".

Για τον Σχορτσανίτη που έχει αγωνιστεί στο Ισραήλ: "Έχω ακούσει γι' αυτόν και τον έχω δει στο ίντερνετ. Είναι ένας ψηλός παίκτης με πολλές ικανότητες και ταλέντο".

Για το αν θέλει να παρομοιάζει τον εαυτό του με κάποιον παίκτη του ΝΒΑ: "Ο παίκτης που παρακολουθούσα περισσότερο και μου ζητούσαν και προπονητές να τον βλέπω είναι ο Αλ Τζέφερσον".

Ζουρνατσίδης: "Είδαμε πως υστερούμε στον τομέα των ριμπάουντ"

O τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης είναι για τον Κιθ Κλάντον: "Τα στοιχεία που μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή, ήταν η ανάγκη της ομάδας να αποκτήσει παίκτη με κάποια ειδικά χαρακτηριστικά. Είδαμε ότι υστερούμε στο πρωτάθλημα στον τομέα των ριμπάουντ και ο Κιθ είναι καλός ριμπάουντερ. Το ότι αγωνιζόταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα πρωτάθλημα, είναι κάτι που εξετάσαμε και θέλαμε κάποιον έτοιμο παίκτη αγωνιστικά. Οταν ήταν παίκτης κολεγίου, είχε τραβήξει την προσοχή μας. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει άμεσα. Είχαμε κι άλλους υποψήφιους αλλά δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι λόγω ετοιμότητας ή για κάποιους άλλους λόγους. Ο Κιθ κάλυπτε πολλές από τις σκέψεις μας για την ενίσχυσή μας".

Για το αν ανησυχεί το γεγονός πως ο Κλάντον δεν έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο (σ.σ. προέρχεται από την Α2 του Ισραήλ): "Είναι ένα θέμα που κάποιες φορές παίζει ρόλο αλλά και κάποιες άλλες όχι. Εχουμε δει παίκτες από χαμηλότερα πρωταθλήματα που παίζουν πολύ καλά και σε τέτοιες περιπτώσεις λέμε πως βρήκαμε το λαχείο ή το λαβράκι και έχουμε δει και παίκτες από κορυφαία πρωταθλήματα που αργούν να προσαρμοστούν".

Για την πέμπτη θέση και το γεγονός πως ο Κλάντον μπορεί να παίξει άμεσα: " Η ομάδα έχει μόλις τέσσερα παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με αυτή την μεταγραφή, θεωρούμε ότι κάνουμε καλύτερη την ομάδα μας. Ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τον μίνι στόχο της πέμπτης θέσης που βάλαμε. Θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στα πλέι οφ".

Για το αν ο ΠΑΟΚ κινηθεί για άλλη μία μεταγραφή: "Μπορεί, αν υπάρξει μία περίπτωση αντίστοιχη με του Κλάντον και μας δώσει τα χαρακτηριστικά που μας λείπουν στην περιφέρεια τώρα αλλά και είναι στις οικονομικές μας δυνατότητες".

Στο Παρίσι ο Πρέλεβιτς, καλύπτει τον ΠΑΟΚ το Champions League

Στην επίσημη παρουσίαση του Champions League που θα γίνει στο Παρίσι θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα (στις 21/3) ο Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ. Οσο για το αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει τον "Δικέφαλο" να αλλάξει γνώμη το επόμενο διάστημα και να συμμετέχει στο Eurocup αντί στο Champions League; Για την ώρα η διοργάνωση της FIBA καλύπτει τον "Δικέφαλο", όπως λένε από τους "ασπρόμαυρους" και δεν φαίνεται πως μπορεί κάτι να διαφοροποιηθεί.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ