ΠΑΟΚ

Καυκής: "Σημαντικό να είσαι το αφεντικό της πόλης..."

Καυκής: "Σημαντικό να είσαι το αφεντικό της πόλης..."
INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Καυκής μιλάει στο Sport24.gr για την "μάχη" του ΠΑΟΚ με τον Αρη, τονίζει πως είναι κομβικό το τρίτο ματς στο "Παλατάκι" και επισημαίνει πως ο "Δικέφαλος" πρέπει να προσέξει το πικ εν ρολ των "κιτρίνων"

ΠΑΟΚ και Αρης έχουν από μία νίκη μέχρι στιγμής και το επόμενο ντέρμπι μεταξύ των δύο "αιωνίων" έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (13/6, 19.30) στο "Παλατάκι". To Sport24.gr μίλησε με τον Παναγιώτη Καυκή ο οποίος είχε αγωνιστεί παλαιότερα στον "Δικέφαλο" και γνωρίζει καλά τι σημαίνουν οι "μάχες" μεταξύ των "ασπρόμαυρων" και των "κιτρίνων".

Ο ίδιος μάλιστα ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ στο... ιστορικό 83-48 υπέρ του "Δικέφαλου" απέναντι στον Αρη (σε εκείνο το ματς ο Καυκής είχε πετύχει 13 πόντους και ήταν ο δεύτερος σκόρερ των "ασπρόμαυρων"). Αυτή η διαφορά των 35 πόντων με την οποία είχε επικρατήσει τότε (σεζόν 2009-10) ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

"Mειονέκτημα του Αρη το ότι χάνει τις διαφορές"

Αρχικά του ζητήσαμε να μας πει τι εικόνα έχει ως τώρα από τα δύο ματς που έγιναν μεταξύ των ΠΑΟΚ και Αρη για τα πλέι οφ: " Κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Αρης και στα δύο ματς πήρε μια καλή διαφορά αλλά την έχασε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του, ίσως παίζει ρόλο και η κούραση γιατί αγωνίζεται με 6, 7, 8 παίκτες και αυτό επηρεάζει όταν δέχεται πίεση.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο αγώνα και το δεύτερο παιχνίδι αν είχε ακόμη 1-2 λεπτά, πιστεύω πως θα ήταν άλλο ματς", μας είπε ο Καυκής ο οποίος έχει "ζήσει" τα ΠΑΟΚ-Αρης και αναφέρθηκε στην σημασία της κόντρας των δύο ομάδων.

" Είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά που παίζει μεγάλο ρόλο το ποιος θα βγάλει την μεγαλύτερη ενέργεια. Για όσους έχουν ζήσει τέτοια ματς μεταξύ των δύο ομάδων, ξέρουν την σημασία του να είναι μια ομάδα το αφεντικό της πόλης".

"Ο Αρης χτυπά με Πάσαλιτς και Βεζένκοφ, ο ΠΑΟΚ δημιουργεί πίεση περιφερειακά"

Οσο για το τι θα πρέπει να προσέξουν στο εξής οι δύο ομάδες στους επόμενους μικρούς τελικούς (σ.σ. θα γίνουν μίνιμουμ δύο αγώνες στο εξής); " Αυτά τα ματς δεν έχουν ποιότητα και πάνε περισσότερη στην δύναμη. Οι παίκτες περισσότερο πρέπει να προσέξουν τα λάθη τους. Ο Αρης χτυπάει πολύ με τους Πάσαλιτς και Βεζένκοφ ενώ μου έχει κάνει μεγάλη έκπληξη στα δύο πρώτα ματς ο Μούρτος. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει έλλειψη στους ψηλούς. Ετσι δημιουργεί πίεση στην περιφέρεια γιατί έχει περισσότερους περιφερειακούς ώστε να έχει αυτός τον ρυθμό του αγώνα".

"Κομβικό το τρίτο ματς, ειδικά για τον ΠΑΟΚ"

Τον ρωτήσαμε αν θεωρεί πως η σειρά θα οδηγηθεί σε πέντε παιχνίδια και ο Καυκής απάντησε καταφατικά: " Ετσι πιστεύω", είπε ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής υπογραμμίζοντας πως " το τρίτο ματς που θα γίνει είναι το πάντα το πιο κρίσιμο σε μια σειρά. Αν σπάσει η έδρα, είναι δύσκολο να σπάσεις την έδρα μετά εσύ. Το έκανε βέβαια ο ΠΑΟΚ πριν τέσσερα χρόνια (σ.σ. εννοεί την σεζόν 2010-11 όταν ο ΠΑΟΚ στο τρίτο παιχνίδι των μικρών τελικών έχασε στο "Παλατάκι" αλλά στο τέταρτο κέρδισε μέσα στο Παλέ), αλλά είναι δύσκολο. Είναι κομβικό το τρίτο παιχνίδι, ειδικά για τον ΠΑΟΚ γιατί αν κερδίσει θα πάει πιο άνετος στο τέταρτο ματς. Αν χάσει, θα είναι μετά με τον μαχαίρι στο λαιμό".

"Φαβορί ο ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση..."

Για το ποια ομάδα θεωρεί πως είναι πιο κοντά στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, τόνισε: " Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί λόγω έδρας και κόσμου. Εχει την έδρα και το αβαντάζ του κόσμου, αν και στο πρώτο ματς περίμενα να έχει πολύ περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Τέτοια ματς βέβαια κρίνονται στις λεπτομέρειες, αλλά το πλεονέκτημα το έχει ο ΠΑΟΚ".

"Προσοχή στο πικ εν ρολ του Αρη..."

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά παράπονα για την διαιτησία σχετικά με το ματς της Τρίτης (9/6) κόντρα στον Αρη. Ο ίδιος τα θεωρεί δικαιολογημένα; " Εν μέρει ναι, αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω γιατί ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κλέψει το ματς", είπε ο Καυκής ο οποίος υπογράμμισε πως " για μένα ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει το πικ εν ρολ του Αρη και ειδικά του Πάσαλιτς με τον Βεζένκοφ. Αν μείνει περισσότερο χρόνο στο παρκέ ο Μαργαρίτης (σ.σ. στο παιχνίδι της Τρίτης έπαιξε περίπου οχτώ λεπτά και αποβλήθηκε με πέντε φάουλ), πιστεύω πως θα τα καταφέρει".

"Χάνουν σε αίγλη αυτά τα ντέρμπι όταν δεν έχει κόσμο"

Στο πρώτο ματς στο "Παλατάκι" δεν υπήρχε αρκετός κόσμος ενώ ήταν κεκλεισμένων των θυρών ο δεύτερος αγώνας στο Παλέ. Ετσι στα δύο παιχνίδια η εικόνα των γηπέδων δεν... θύμιζε ΠΑΟΚ-Αρης. Ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής σχολίασε: " Σίγουρα αυτά τα ντέρμπι χάνουν σε αίγλη όταν στο πρώτο παιχνίδι βλέπουμε 2.000-2.500 κόσμο στο "Παλατάκι" ενώ παίζεις με το αντίπαλο δέος σου και όταν το δεύτερο ματς γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Σε κανέναν παίκτη δεν είναι ωραίο να παίζει δίχως κόσμο. Αυτό ισχύει και σαν θεατής".

"Ιστορικό ματς το 83-48, είχαμε μπει με το μαχαίρι στα δόντια"

Οσο για το τι θυμάται από εκείνο το... ιστορικό 83-48 (η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο "αιωνίων") υπέρ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι κόντρα στον Αρη στις 31/10/2009; " Ηταν μια νέα αρχή που είχαμε κάνει με την διοίκηση Πρωτοδικείου και με τον Μαρκόπουλο προπονητή. Είχαμε φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο και αν θυμάμαι καλά το ματς ήταν την δεύτερη αγωνιστική.

Είχαμε χάσει την πρώτη αγωνιστική από τον Πανελλήνιο, αυτό μας πείσμωσε και είχαμε μπει με το μαχαίρι στα δόντια στο παιχνίδι με τον Αρη. Κερδίζαμε 15-20 πόντους από το πρώτο δεκάλεπτο, μετά μας βοήθησε ο κόσμος και έμπαιναν τα πάντα. Ηταν ωραίο που σε εκείνο το παιχνίδι το γήπεδο ήταν φίσκα... Ηταν ένα ιστορικό ματς που όσοι παίξαμε, δεν το ξεχνάμε".

Για το αν περίμενε πως θα "ανοίξει" τόσο πολύ η διαφορά, είπε: " Οχι ποτέ δεν περιμένεις να φύγει τόσο πολύ ένα τέτοιο παιχνίδι. Βγάλαμε πολύ ενέργεια και θέλαμε να ανοίξει το παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούσαμε γιατί μας είχε πεισμώσει η ήττα από τον Πανελλήνιο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ