ΠΑΟΚ

Ισοφάρισε το ρεκόρ του στα τρίποντα ο ΠΑΟΚ

Ισοφάρισε το ρεκόρ του στα τρίποντα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Κόροιβο βρήκε πολλές λύσεις (και) πίσω από την γραμμή των 6,75 μέτρων και ισοφάρισε την καλύτερη του επίδοση σε εύστοχα τρίποντα.

Ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League νίκησε δια περιπάτου τον Κόροιβο και οι "ασπρόμαυροι" ισοφάρισαν την καλύτερή τους επίδοση σε εύστοχα τρίποντα.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ευστόχησαν 15 φορές πίσω από την γραμμή του τριπόντου ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας τους. Οι "ασπρόμαυροι" στην εντός έδρας αναμέτρηση με τα Τρίκαλα την σεζόν 2014-15 είχαν και πάλι 15 εύστοχα τρίποντα, αλλά τότε - όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ - είχαν χρειαστεί μία περισσότερη προσπάθεια, ενώ με τον Κόροιβο είχαν 15/28.

Επίσης ο "Δικέφαλος" ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση και έγινε η έκτη ομάδα που την φετινή σεζόν είχε 15 ή περισσότερα εύστοχα τρίποντα, ενώ στην αναμέτρηση με τον Κόροιβο υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Αναλυτικά όσα αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έπαιξε για 159η φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη Stoiximan.gr Basket League κι έτσι μπήκε στην πρώτη 5άδα των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον Γιώργο Δέδα. Το πρώτο από αυτά τα 159 παιχνίδια ήταν στις 14 Οκτωβρίου 2012 κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (89-64). Ο Μαργαρίτης έμεινε σχεδόν 13 λεπτά στο παρκέ και είχε τρεις πόντους με 1/2 βολές, 1/2 δίποντα, τέσσερα ριμπάουντ και μία ασίστ.

Παράλληλα με τις δύο τάπες που είχε χθες, ο Μαργαρίτης έγινε ο 4ος μπλοκέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον Παναγιώτη Φασούλα που σε μία μόνο σεζόν (1992-93) είχε 77.

Με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε χθες εξάλλου, ο 36χρονος φόργουορντ ξεπέρασε τα 700 στην κατηγορία.

*Με το ένα αμυντικό ριμπάουντ που είχε χθες, ο Απόλλων Τσόχλας έφτασε τα 200 στη Stoiximan.gr Basket League.

*Ο κορυφαίος του χθεσινού ΠΑΟΚ Νταρνέλ Τζάκσον σημείωσε ατομικά ρεκόρ τόσο με τους 22 πόντους του όσο και με τους 26 βαθμούς στο ranking ενώ ισοφάρισε εκείνο των ριμπάουντ με επτά.

*Από την άλλη πλευρά αυτήν του Κόροιβου, ο Κέβιν Λάνγκφορντ αγωνίστηκε για 100ή φορά στη Stoiximan.gr Basket League. Έτσι έγινε ο 68ος ξένος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ