ΠΑΟΚ

Ήττα στο φινάλε για ΠΑΟΚ

Ήττα στο φινάλε για ΠΑΟΚ

Αν και είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, εν τέλει ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Μπαλίκεσιρ (87-83) στο πλαίσιο του φιλικού τουρνουά της Σμύρνης. Πρώτος σκόρερ ο Ντάριλ Μπράιαντ.

Αδυναμία να διατηρήσει τα ηνία του σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα έδειξε ο ΠΑΟΚ, στο αποψινό (27/9) φιλικό που έδωσε στη Σμύρνη απέναντι στην Μπαλίκεσιρ. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ηττήθηκε (87-83), αν και είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα της φιλικής αναμέτρησης.

Θα μπορούσε μάλιστα να είχε κερδίσει τον αγώνα, αν έβρισκαν τον στόχο οι Νέναντ Μιλιένοβιτς και Ντάριλ Μπράιαντ που αστόχησαν σε διαδοχικά σουτ τριών πόντων, στο φινάλε. Ο δεύτερος ήταν πάντως ο πρώτος σκόρερ του "δικεφάλου" με 19 πόντους, με τον Τζόρνταν Σάιμπερτ (13π.) και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη (13π.) να ακολουθούν.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από νωρίς μπροστά στο σκορ, καταφέρνοντας -παρά τις όποιες δυσκολίες- να κρατά το προβάδισμα στο τέλος κάθε δεκαλέπτου. Προηγήθηκε μάλιστα με +7 (69-62) λίγο πριν το τέλος της γ' περιόδου, αλλά ένα σερί της Μπαλίκεσιρ (0-10) αρκούσε για να την βάλει μπροστά στο σκορ, στην εκκίνηση του τελευταίου δεκαλέπτου, κι από εκεί να της δώσει τη νίκη.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, αντίθετα μείωσαν στο σουτ (83-85) λίγο πριν το τέλος, αλλά τα τρίποντα των Νέναντ Μιλιένοβιτς και Ντάριλ Μπράιαντ δεν βρήκαν τον στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 41-40, 69-64, 83-87

ΠΑΟΚ: Μιλιένοβιτς 11 (2), Κόνιαρης 4, Τσόχλας, Γλυνιαδάκης 10, Χρυσικόπουλος 2, Καμάρας, Τέιλορ, Σάιμπερτ 13 (2), Μπράιαντ 19 (1), Κλάντον 9, Μαργαρίτης 13 (1).

Μπαλίκεσιρ: Σέλμπι 16, Ουίλιαμς 11, Νίκολς 13 (2), Ακτσάι 2, Γκριν 18 (1), Χορτούμ, Παστάλ, Οφοέγκμπου 18, Γκολούμποβιτς 9, Κότζαν.

Μαρκόπουλος: "Κάναμε παιδαριώδη λάθη"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στον αγώνα με την Μπαλίκεσιρ και πρωτίστως στις ευκαιρίες που είχε η ομάδα για να κερδίσει τον αγώνα, αλλά τις… πέταξε, τόνισε: " Κάναμε παιδαριώδη λάθη σε όλο το παιχνίδι κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δίνουμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να μπουν αρχικά στο παιχνίδι και να πάρουν προβάδισμα και στο τέλος να κερδίσουν. Τα λάθη μας ήταν και σε άμυνα, αλλά και σε επίθεση, στο τρίτο δεκάλεπτο θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μεγάλη διαφορά, αλλά ο αντίπαλος μείωσε και στην τέταρτη, γύρισε το παιχνίδι και το κέρδισε από δικά μας λάθη, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε στη συνέχεια.

Παρόλα αυτά, η ομάδα είχε διαστήματα στα οποία έπαιξε πολύ καλά και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Οι αδυναμίες τις οποίες δείξαμε, οφείλονται περισσότερο στο νεαρό της ηλικίας των παικτών, αλλά και στο γεγονός ότι χρειάζονται χρόνο για να συνηθίσουν ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά και να βελτιώσουμε όλα τα κακώς κείμενα της ομάδας".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ