ΠΑΟΚ

Η "τρελή" χρονιά του εξαιρετικού Χάτσερ

Η "τρελή" χρονιά του εξαιρετικού Χάτσερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ηταν στην δεκάδα των MVP του πρωταθλήματος, ξεχώρισε σε ασίστ και σκοράρισμα στη Basket League και έχει δώσει λύσεις στο τέλος των αγώνων. Διαβάστε για τον Γουίλιαμ Χάτσερ που ήταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ στη νίκη επί της ΑΕΚ.

Για μια ακόμη φορά την τρέχουσα σεζόν, ο Γουίλιαμ Χάτσερ ήταν εξαιρετικός. Τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ με 21 πόντους όντας έτσι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ενώ είχε 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και είχε και εκεί την πρωτιά ανάμεσα στους παίκτες του "Δικεφάλου".

Σε κάθε περίπτωση στους "ασπρόμαυρους" μπορούν να είναι δικαιωμένοι με την απόκτηση του Χάτσερ, η οποία είναι άκρως πετυχημένη. Οι αριθμοί του Αμερικανού αναμφίβολα δείχνουν την αξία του, σε μια πραγματικά "τρελή" (με την καλή έννοια) χρονιά που πραγματοποιεί. Έχουμε και λέμε...

Ξεχώρισε στο πρωτάθλημα, είναι καλύτερος σε σχέση με την σεζόν 2012-13

Στην κανονική διάρκεια της Basket League ήταν ο δέκατος πολυτιμότερος παίκτης (μαζί με τον Φελντέιν) στο πρωτάθλημα ενώ ήταν στην έβδομη θέση του πίνακα των σκόρερ. Επίσης ήταν πέμπτος όσον αφορά τις περισσότερες ασίστ στη Basket League. Μπορεί μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του από την ΚΑΕ να μην έδειξε να "ενθουσιάζεται" (και να υπήρχε κατά κάποιο τρόπο αμφισβήτηση στο αν θα "βγει" η συγκεκριμένη μεταγραφή), αλλά είναι δεδομένο πως ο Αμερικανός έχει δώσει πάρα πολλά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Την σεζόν 2012-13 (όταν έπαιξε ξανά στον "Δικέφαλο") είχε 10,2 πόντους μέσο όρο και 6,9 βαθμούς στο ranking ανά ματς ενώ φέτος (2015-16) έχει 13,4 πόντους μέσο όρο και 14 βαθμούς στο ranking ανά παιχνίδι (σ.σ. μιλάμε για το πρωτάθλημα). Και πέραν των όσων αναφέραμε, έχει δείξει πως διαθέτει ψυχραιμία στο τέλος των αγώνων.

Ξέρει να δίνει λύσεις στο τέλος

Αν εξαιρέσουμε πως απέναντι στον Παναθηναϊκό (στο ΟΑΚΑ) στα 22'' πριν το τέλος του ματς έχασε δύο βολές (αν τις έβαζε, θα γινόταν το 66-70), υπάρχουν παιχνίδια που ήταν πολύ ψύχραιμος. Για παράδειγμα κόντρα στην ΑΕΚ το Σάββατο με βολές έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (67-68 με τρεις βολές), μετά με τον ίδιο τρόπο έκανε το 69-73 (πάλι με τρεις βολές) ενώ επίσης με βολές έκανε το 77-80 αλλά και το 78-81 (συνολικά, δηλαδή, προς τέλος του ντέρμπι είχε 9/10 βολές σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα και με την μπάλα να είναι ιδιαίτερα "βαριά" λόγω των κρίσιμων τελευταίων λεπτών).

Επιπλέον, στον αγώνα με την Λιέτουβος στη Θεσσαλονίκη διαμόρφωσε το 74-70 στο 38'. Με τρίποντο έγινε το 74-73 αλλά ο Χάτσερ "έγραψε" το 76-73 βάζοντας τις βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα ενώ έκανε και το τελικό 81-76. Ενα άλλο ματς στο οποίο είχε "μιλήσει" στο φινάλε ήταν αυτό με την Μπεσίκτας στην Τουρκία (συνολικά πέτυχε 32 πόντους).

Προς το τέλος της παράτασης ο Χάτσερ διαμόρφωσε το 69-71 και στα 42'' πριν την λήξη σκόραρε ο Ακιόλ (72-71). Ο Μέρφι στα 23'' έκανε το 73-71 και ο Χάτσερ στα 7'' "έγραψε" το 73-73. Στα 6'' οι Τούρκοι έκαναν μπρος-πίσω και ο Αμερικανός έδωσε την νίκη με εύστοχο δίποντο (73-75). Ακόμη κόντρα στην ΑΕΚ στο "Παλατάκι" διαμόρφωσε με τρίποντο το 79-75 στα 12'' πριν το τέλος του ντέρμπι.

Επίσης στο ματς με την Βαλένθια ήταν αυτός που έκανε το 70-66 με τρίποντο, μετά διαμόρφωσε το 73-70 με βολές ενώ με τον ίδιο τρόπο "έγραψε" το 75-72 (τελικό). Γενικώς σε πολλά ματς (κατά την διάρκειά τους) βοήθησε σε κρίσιμα σημεία και αναφέραμε ενδεικτικά κάποια από αυτά στα οποία στο τέλος των αγώνων ήταν ψύχραιμος.

Το κλίμα μετά το "διπλό", τα εισιτήρια και η επιστροφή του "Σόφο"

Ο ΠΑΟΚ "έσπασε" την έδρα της ΑΕΚ αλλά οι πάντες στους "ασπρόμαυρους" "κρατούν" χαμηλούς τόνους. Ξέρουν άλλωστε πως δεν αρκεί η νίκη στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για να περάσει στα ημιτελικά. Από Δευτέρα θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια του αγώνα στο "Παλατάκι" και στους "ασπρόμαυρους" περιμένουν μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Από εκεί και πέρα το ζητούμενο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας εν όψει του δεύτερου αγώνα (την Κυριακή υπάρχει ρεπό για τους παίκτες των "ασπρόμαυρων) με την ΑΕΚ είναι να είναι έτοιμος ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μετά το πρόβλημα που είχε στη μέση. Λογικά θα είναι διαθέσιμος στο παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου αλλά σε κάθε περίπτωση τις επόμενες μέρες θα φανεί σε τι κατάσταση θα είναι ο "Σόφο".

Photo credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ