ΠΑΟΚ

Η Λιμόζ, η Ευρωλίγκα και η 35άρα του Πέτζα

Η Λιμόζ, η Ευρωλίγκα και η 35άρα του Πέτζα
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στους "32" του Eurocup με ματς κόντρα στην Λιμόζ και εμείς θυμόμαστε τα δύο τελευταία παιχνίδια που είχε δώσει με τους Γάλλους στην Ευρωλίγκα το 1998.

Η Λιμόζ δεν "ξυπνά" και τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις στον ΠΑΟΚ, με την έννοια πως "φέρνει" στο μυαλό τον χαμένο final four της Αθήνας το 1993.

Μπορεί φυσικά τότε οι Γάλλοι να μην ήταν εκείνοι που απέκλεισαν τον "Δικέφαλο" (η Μπενετόν κέρδισε τον "Δικέφαλο" στον ημιτελικό), όμως πήραν το τρόπαιο σε μια σεζόν που ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαικού πρωταθλήματος και εκείνος ο χαμένος τίτλος "πόνεσε" πολύ τον τότε πρόεδρο των "ασπρόμαυρων", Νίκο Βεζυρτζή.

Ο "Δικέφαλος" θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στη φάση των "32" στο Eurocup με εκτός έδρας ματς στην Γαλλία απέναντι στην Λιμόζ και με αφορμή αυτό, ας θυμηθούμε τις δύο τελευταίες μονομαχίες των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα το 1998. Στις 14/1/98 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τους Γάλλους στη Θεσσαλονίκη και τους κέρδισε με σκορ 85-76. Πρώτος σκόρερ στο ματς ήταν ο Πέτζα Στογιάκοβιτς με 35 πόντους ενώ δεύτερος σκόρερ του "Δικεφάλου" ήταν ο Τσαρλς Σάκλεφορντ που πέτυχε 23 πόντους.

Όσο για τους υπόλοιπους σκόρερ των "ασπρόμαυρων"; Ο Κακιούσης είχε 5 πόντους, ο Μπαλογιάννης 12, ο Ρόουαν 4, ο Μακ Ρέι 5 και ο Γιαννούλης 1. Πάμε και στο ματς που έγινε στην Γαλλία... Η Λιμόζ στις 11/2 του 1998 είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 77-75. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μπουντούρης είχε πετύχει 9 πόντους, ο Κακιούσης 3, ο Μπαλογιάννης 12, ο Ρόουαν 18, ο Μοράλες 10, ο Μακ Ρέι 21 και ο Γιαννούλης 2.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ