ΠΑΟΚ

Η διαδρομή του "Βig Sofo" μέχρι τον ΠΑΟΚ

Η διαδρομή του "Βig Sofo" μέχρι τον ΠΑΟΚ

H παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη σε ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες και οι διακρίσεις του με την Εθνική, η... επίθεση στην εξέδρα οπαδών της Χάποελ Τελ Αβίβ αλλά και η "σύγκρουση" με τον Σακίλ Ο'Νιλ. Θυμηθείτε (VIDEOS)

O ΠΑΟΚ κάλυψε με τον... καλύτερο τρόπο το κενό του στη θέση "5" . Εδώ και καιρό ο "Δικέφαλος" ήθελε να θωρακιστεί στο "ζωγραφιστό", αρκετοί παίκτες απορρίφθηκαν ενώ άλλοι "χάθηκαν" λόγω οικονομικού. Τελικά οι "ασπρόμαυροι" τα βρήκαν με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και έτσι θα έχουν δύναμη αλλά και ποιότητα κάτω από το καλάθι τους.

Με αφορμή την επιστροφή του "Βig Sofo" στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ας κάνουμε ένα flashback στην πορεία του, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ο Σοφοκλής στην Ελλάδα

Ο Σχορτσανίτης στην Ελλάδα έκανε τα πρώτα του βήματα (επαγγελματικά) ως παίκτης του Ηρακλή. Επαιξε εκεί δείχνοντας τις δυνατότητές του την περίοδο 2000-2003 και η επόμενη ομάδα του στη χώρα μας ήταν ο Αρης στον οποίο έπαιξε την σεζόν 2004-2005. Τον πρώτο του τίτλο στην Ελλάδα τον πήρε ως παίκτης του Ολυμπιακό στον οποίο έπαιξε από το 2005 ως το 2010. Με τους "ερυθρόλευκους" κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2010 ενώ με τον Παναθηναϊκό (σεζόν 2012-13) κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας.

Το εξωτερικό και το τρόπαιο της Euroleague

Βάσει του σωματότυπού του, πολλοί θεωρούσαν πως θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ. Οι Λος Αντζελες Κλίπερς τον επέλεξαν στο νούμερο 34 του ντραφτ αλλά... ως εκεί. Στη Ευρώπη έπαιξε σε τρεις ομάδες, στην Καντού, στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και στον Ερυθρό Αστέρα. Στην Ιταλία το πέρασμά του ήταν μικρό. Επαιξε στην ιταλική ομάδα την σεζόν 2003-04 πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αρη.

Στο Ισραήλ πέρασε πολλά, με την έννοια πως η Μακάμπι του έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και πίστεψε στο ταλέντο του. Αρχικά στην συγκεκριμένη ομάδα έπαιξε την περίοδο 2010-12 κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο του Ισραήλ και τις δύο σεζόν (το 2012 κατέκτησε και την Αδριατική Λίγκα).

Η διαδρομή του "Βig Sofo" μέχρι τον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

H... άλλη πλευρά του "Σόφο"

Στο Ισραήλ υπήρχαν στιγμές που ο Ελληνας σέντερ βγήκε εκτός ελέγχου... Οπως για παράδειγμα στον τελικό του Κυπέλλου το 2011 καθώς ενεπλάκη σε καβγά. Επίσης είχε "μπει" σε κερκίδα οπαδών της Χάποελ Τελ Αβίβ για να επιτεθεί σε οπαδό της συγκεκριμένης ομάδας ο οποίος είχε βρίσει άσχημα την οικογένειά του.

"Οταν έβριζε εμένα και την σύζυγό μου, έκανα πως δεν άκουγα. Μόλις έπιασε στο στόμα του τα παιδιά μου, τα έχασα. Μου είπε πως θα βιάσει την κόρη και τον γιο μου. Παραδέχομαι πως αυτό που έκανα ήταν λάθος και ανάρμοστο για έναν επαγγελματία αθλητή που εκπροσωπεί την Ελλάδα και έναν τεράστιο σύλλογο, όπως είναι η Μακάμπι. Ειλικρινά νιώθω πολύ άσχημα αλλά ποτέ δεν θα είμαι αδιάφορος σε απειλές και ύβρεις που αφορούν στα παιδιά μου", είχε πει ο Σχορτσανίτης.

Ο καυγάς στον τελικό του Κυπέλλου

Ο "Σόφο" στην κερκίδα

Το "κεφάλαιο" Εθνική και ο αγώνας κόντρα στις ΗΠΑ

Η διαδρομή του "Βig Sofo" μέχρι τον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Σχορτσανίτης VS Ο'Νιλ

Στον Σχορτσανίτη είχε δοθεί το... παρατσούκλι Baby Shaq αφού το "καλούπι" του έμοιαζε αυτό του Σακίλ Ο'Νιλ. Οι δυο τους μάλιστα είχαν "συγκρουστεί" σε φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (κέρδισαν με 111-94) στις 13/10/2009. Σε μια φάση μάλιστα και ενώ το σκορ ήταν 40-54 υπέρ των Αμερικανών, ο "Σόφο" "γκρέμισε" τον Ο' Νιλ. Δείτε το σχετικό video.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ