ΠΑΟΚ

Η ανοιχτή "πληγή" των ριμπάουντ

Η ανοιχτή "πληγή" των ριμπάουντ
INTIME SPORTS

Στο ματς με τον Αρη ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ, τομέα στον οποίο στα τελευταία παιχνίδια οι αντίπαλοί του υπερτερούν αρκετά. Διαβάστε λεπτομέρειες.

O ΠΑΟΚ το Σάββατο απέναντι στον Αρη έχασε για τα καλά την "μάχη" των ριμπάουντ... Σε αυτόν τον τομέα, υπήρχε τεράστιο πρόβλημα για τον "Δικέφαλο" ο οποίος τελείωσε το ματς με 24 "σκουπίδια" ενώ οι "κίτρινοι" με 49 (τα 19 επιθετικά). Μάλιστα στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε 13 ριμπάουντ και ο Αρης από τα 23 που "μάζεψε", τα 12 ήταν επιθετικά.

Ξεκάθαρο πρόβλημα στα τελευταία ματς...

Οπως και να έχει το γεγονός πως η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ανώτερη του ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, έπαιξε μεγάλο ρόλο όσον αφορά την υπόθεση νίκη. Αν δούμε τα τελευταία τέσσερα ματς του συνόλου του Σούλη Μαρκόπουλου, θα διαπιστώσουμε πως ο "Δικέφαλος" στα τρία από αυτά αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ.

Απέναντι στην Ζολνόκι είχε 26 ριμπάουντ και οι Ούγγροι 46, κόντρα στην Ζενίτ είχε 28 ριμπάουντ και οι Ρώσοι 41 και απέναντι στον Αρη υπήρχε αυτή η διαφορά των 25 ριμπάουντ που αναφέραμε παραπάνω. Μόνο με την Κηφισιά ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα ριμπάουντ (29 έναντι 26 της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου).

Η γενικότερη φετινή αδυναμία στα ριμπάουντ

Αξίζει να σημειωθεί πως οι "ασπρόμαυροι" στα πέντε από τα έξι φετινά (2015-16) επίσημα παιχνίδια τους, είχαν λιγότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους του (ο "Δικέφαλος" είχε λιγότερα στα ματς με Ρέθυμνο, ΑΕΚ, Ζολνόκι, Ζενίτ και Αρη και περισσότερα στον αγώνα με την Κηφισιά). Με λίγα λόγια ο "Δικέφαλος" ταλαιπωρείται πολύ στον συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος αποτελεί "πληγή" για τους "ασπρόμαυρους".

Η ενίσχυση και η "ζημιά" 12.000 ευρώ...

Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ "ψάχνει" για σέντερ... Εδώ και καιρό είναι γνωστό αυτό το θέμα αλλά όπως έχουμε υπογραμμίσει (και λένε στην ομάδα), ο "Δικέφαλος" θέλει να βρει έναν παίκτη που θα είναι στις οικονομικές δυνατότητές του. Οταν ο κόσμος της ομάδας δεν έχει στηρίξει στα πρώτα τρία επίσημα ματς (με Ρέθυμνο, Ζολνόκι και Κηφισιά), τότε αυτό είναι πρόβλημα για την ΚΑΕ.

Σύμφωνα με όσα λέγονταν μετά το τέλος του αγώνα με τον Αρη, ο ΠΑΟΚ έχει "μπει" μέσα 12.000 ευρώ (αυτή ήταν δηλαδή η "ζημιά" που υπήρξε από το γεγονός πως δεν καλύφτηκαν τα έξοδα των αγώνων) στα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ