ΠΑΟΚ

Η "ακτινογραφία" των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Η "ακτινογραφία" των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Διαβάστε στοιχεία για τις Μπεσίκτας, Λιέτουβος Ρίτας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Αβτοντόρ και Σζολνόκι τις οποίες θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο Eurocup.

Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στο Group E όσον αφορά το Eurocup και θα έχει ως αντιπάλους τις Μπεσίκτας (Τουρκία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Ζενίτ (Ρωσία), Αβτοντόρ (Ρωσία) και Ζολνόκι (Ουγγαρία).

Ο "Δικέφαλος" θα επιδιώξει να βρίσκετα μέσα στην πρώτη τετράδα του ομίλου του έτσι ώστε να προκριθεί στο Last-32 της διοργάνωσης. Ας δούμε το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ.

Μπεσίκτας (Τουρκία): Πέρυσι έφτασε ως τους "32" του Eurocup αλλά... ως εκεί. Στο τούρκικο πρωτάθλημα δεν κατάφερε να "μπει" στα playoffs αφού τερμάτισε ένατη στη βαθμολογία. Ο Κρις Λόφτον είχε την πρωτιά στον μέσο όρο πόντων στο Eurocup και στο τούρκικο πρωτάθλημα ενώ στην περσινή Μπεσίκτας έπαιξαν ο Χίλτον Άρμστρονγκ ο οποίος είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό αλλά και ο πολύ γνωστός, Kερέμ Τουντσερί ο οποίος παλαιότερα είχε αγωνιστεί στην Εφές και στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με προπονητή τον Χένρικ Ντέτμαν ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Αχμέτ Καντεμίρ. Σε σχέση με την Γαλατά και την Ούνικς Καζάν, η Μπεσίκτας ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για τον ΠΑΟΚ από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία): Την σεζόν 2014-15 έφτασε ως τη φάση των 16 του Eurocup και αποκλείστηκε από την Καρσίγιακα. Στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας έχασε στο πρωτάθλημα από την Ζαλγκίρις με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Πάντως ο προπονητής, Μαρσέλο Νικόλα (σ.σ. η Λιέτουβος Ρίτας τον προσέλαβε στα μέσα του Φλεβάρη) ανανέωσε την συνεργασία του με τους Λιθουανούς. "Ήταν μια επιτυχημένη χρονιά και όλα πήγαν καλά. Χαίρομαι που οι διοικούντες εκτίμησαν τη δουλειά μου και με κράτησαν", είπε ο Νικόλα. Πέρυσι στην Λιέτουβος αγωνίστηκαν οι Αντάνας Καβαλιάουσκας (έπαιξε σε Πανιώνιο και Καβάλα) και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό). Ο Ορελίκας Γκεντιμίνας είχε την πρωτιά στον μέσο όρο πόντων στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας αλλά και στο Eurocup. Εννοείται πως η Λιέτουβος θα είναι δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία): Είναι κυρίως γνωστή για το ποδοσφαιρικό της τμήμα αφού στο μπάσκετ δεν έχει μεγάλη παράδοση στην Ευρώπη. Πάντως την περασμένη σεζόν με τον Βασίλι Καράσεφ ως προπονητή έφτασε ως τα προημιτελικά του Eurocup και εκεί αποκλείστηκε από την Χίμκι. Στην VTB-League την "πέταξε" εκτός η Νίζνι με 3-2 νίκες στην προημιτελική φάση. Στην Ζενίτ πέρυσι έπαιξαν δύο γνωστοί μας, ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ ο οποίος είχε αγωνιστεί σε Πανιώνιο, Άρη και ΚΑΟΔ και ο Ντι Τζέι Στέφενς που είχε περάσει παλαιότερα από τον Ηλυσιακό. Ο Βάλτερ Χοτζ είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στην Ζενίτ τόσο στο Eurocup, όσο και στην VTB-League. Και μόνο που είναι μια ρώσικη ομάδα, είναι μια υπολογίσιμη δύναμη...

Άβτοντορ (Ρωσία): Την περασμένη σεζόν έπαιξε στο EuroChallenge και με τον Βλάντιμιρ Ροντιόνοφ στον πάγκο της, έφτασε στην προημιτελική φάση αλλά εκεί αποκλείστηκε από την Τραμπζονσπόρ. Στην προημιτελική φάση έφτασε και στην VTB-League και την "πέταξε" εκτός διοργάνωσης η Χίμκι. Ο Κάρτνει Φόρτσον είχε την πρωτιά στον μέσο όρο πόντων για την Άβτοντορ στο EuroChallenge αλλά και στην VTB-League. Την νέα σεζόν προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας θα είναι ο Μπραντ Γκρίνμπεργκ. Δεν θα είναι μια εύκολη αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι και κάτι το... ιδιαίτερο.

Σζολνόκι (Ουγγαρία): Την περασμένη σεζόν έπαιξε στο Eurocup αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στην φάση των "32". Πάντως -με τεχνικό τον Ντράγκαν Αλεξιτς- κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ουγγαρία. Στη Σζολνόκι έπαιξε πέρυσι ο Λάζεριτς Τζόουνς, γνώριμος μας από το πέρασμα του στην Ελλάδα με την φανέλα του ΚΑΟΔ. Ο Αμερικανός είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στην συγκεκριμένη ομάδα στο Eurocup ενώ στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας την σχετική πρωτιά την είχε ο Ντέιβιντ Βοιβόντα. Η Ζολνόκι είναι μια ομάδα που ο ΠΑΟΚ φυσικά και δεν έχει κανένα λόγο να "φοβάται".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ