ΠΑΟΚ

Γαλακτερός: "Το είχαμε σίγουρο το Κύπελλο!"

Γαλακτερός: "Το είχαμε σίγουρο το Κύπελλο!"
Κόρατς ΠΑΟΚ

Ο Νάσος Γαλακτερός τονίζει στο Sport24.gr πως από τα... αποδυτήρια φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το Κύπελλο Κόρατς κόντρα στην Στεφανέλ και υπογραμμίζει πως ήταν τυχερός που βρέθηκε στην Ιταλία.

Ξεχωριστή η σημερινή μέρα (16/3) για τον ΠΑΟΚ αφού συμπληρώνονται 22 χρόνια ακριβώς από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς.

Ηταν 16 Μαρτίου του 1994 όταν ο "Δικέφαλος" κατακτούσε το τρόπαιο κερδίζοντας την Στεφανέλ Τεργέστης στην Ιταλία με σκορ 91-100 (σ.σ. αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός καθώς ο πρώτος έγινε στο Παλέ και οι "ασπρόμαυροι" είχαν επικρατήσει με 75-66).

Από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες εκείνης της ομάδας του ΠΑΟΚ και σίγουρα μία από τις μεγάλες προσωπικότητες καλαθοσφαιριστών που είχε ο "Δικέφαλος" ήταν ο Νάσος Γαλακτερός. Το Sport24.grαπευθύνθηκε στον τελευταίο προκειμένου να θυμηθεί την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς και εκείνος ανέφερε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

"Τυχερός που έπαιξα σε έναν τέτοιο τελικό"

Αρχικά για την κατάκτηση του τροπαίου στην Ιταλία και αν ο συγκεκριμένος τίτλος (του Κόρατς) ήταν ιδιαίτερος γι' αυτόν (σ.σ. ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο), ο Γαλακτερός μας είπε: " Ηταν από τους καλύτερους τελικούς (σ.σ. αυτός στην Ιταλία, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε με 91-100) που είδα ποτέ και είχα την τύχη να είμαι μέρος αυτού. Το σκορ τα λέει όλα... Ημουν τυχερός που έπαιξα σε έναν τέτοιο τελικό. Ηταν από τους μεγαλύτερους τίτλους μου αφού ήταν ένας ευρωπαϊκός τίτλος".

"Φαινόταν από τα αποδυτήρια πως ο τελικός ήταν δικός μας!"

Η Στεφανέλ τότε είχε πολύ γνωστούς και ποιοτικούς παίκτες όπως ο Τζεντίλε, ο Μποντιρόγκα και ο Φούτσκα. Τι κλίμα υπήρχε στον ΠΑΟΚ εν όψει των δύο αγώνων-τελικών και κυρίως εν όψει του δεύτερου εκτός έδρας τελικού; "Ο τελικός φαινόταν από τα αποδυτήρια πως ήταν δικός μας! Είναι το πώς κοιτάει κανείς, το πώς ιδρώνεις, το πώς δένεις τα πόδια σου... Δεν χρειαζόταν κάτι να πεις, φαινόταν από τις λεπτομέρειες πως θα κερδίσουμε.

Υπήρχε κλίμα «να πάρουμε το Κύπελλο και να πάμε σπίτια μας». Το είχαμε σίγουρο!", απάντησε ο Γαλακτερός ο οποίος αναφορικά με τον Μπάνε Πρέλεβιτς και το πώς "ζούσε" ο "τίγρης" την "μάχη" με την Στεφανέλ, ανέφερε: " Ο Μπάνε τότε είτε έπαιζε με την τελευταία ομάδα, είτε με την πρώτη, πάντα ήταν ο ίδιος. Ηταν ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα πάνω του και θα καθαρίσει. Ηταν συγκεντρωμένος".

"Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι η ομάδα"

Ο ΠΑΟΚ ήταν νικητής στα δύο ματς (75-66 και 91-100) με την Στεφανέλ και ο "Δικέφαλος" τότε είχε λειτουργήσει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, σύμφωνα με τον Γαλακτερό. "Η ομάδα στις λεπτομέρειες λειτούργησε ρολόι. Δεν ξέρω αν έγινε εσκεμμένα αλλά ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να κάνει και πόσο έπρεπε να μιλήσει.

Ο καθένας ήταν υπεύθυνος για το τι έπρεπε να κάνει και να το κάνει καλά ώστε η ομάδα να λειτουργήσει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Ολα έπαιξαν τον ρόλο τους, μέχρι και ο φροντιστής και ο φυσιοθεραπευτής",τόνισε ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ ο οποίος αναφορικά με τον Σούλη Μαρκόπουλο ο οποίος τότε για κάποιους θεωρούνταν πως δεν είχε μεγάλη εμπειρία για μια ομάδα σαν τον "Δικέφαλο", υπογράμμισε: " Μια χαρά εμπειρία είχε..."

Γαλακτερός: "Το είχαμε σίγουρο το Κύπελλο!"
Γαλακτερός 580 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Φοβερή η στατιστική στο 91-100, πλήρης ομάδα τότε ο ΠΑΟΚ"

Για πολλούς στο 91-100 στην Ιταλία, ο ΠΑΟΚ έπαιξε το απόλυτο μπάσκετ (σ.σ. ο "Δικέφαλος" συνολικά είχε 9/11 τρίποντα και 24/38 δίποντα). Ποια η άποψη του Γαλακτερού; " Οπως είπα και στην αρχή, ήταν από τους καλύτερους τελικούς που έγιναν από θέμα στατιστικής και σκορ. Ολοι είχαμε φοβερή στατιστική. Εγώ αν θυμάμαι καλά είχα 2/2 τρίποντα (σ.σ. ακόμη ο Γαλακτερός που πέτυχε συνολικά οχτώ πόντους στο 91-100, είχε 2/4 βολές και δύο κλεψίματα σε εκείνο το ματς). Ολων η απόδοση κυμάνθηκε σε υψηλά ποσοστά και επίπεδα".

Ο ΠΑΟΚ την σεζόν 1993-94 είχε πολλούς σπουδαίους παίκτες (ένας από αυτούς φυσικά ήταν και ο Γαλακτερός) και ο πρώην καλαθοσφαιριστής του "Δικεφάλου" ανέφερε για εκείνη την ομάδα των "ασπρόμαυρων": "Ηταν μια πλήρης ομάδα και είχε βρεθεί στην καλύτερη φυσική και αγωνιστική κατάσταση την συγκεκριμένη περίοδο. Αυτό ήταν σημαντικό γιατί κάποιες φορές έχεις την καλύτερη ομάδα αλλά δεν είσαι στη φόρμα που θες μια συγκεκριμένη περίοδο".

"Γινόταν χαμός στην υποδοχή, αμέτρητος ο κόσμος!"

Η συζήτηση μας ολοκληρώθηκε ρωτώντας τον για το τι θυμάται από την υποδοχή των φίλων του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς. " Ηταν από τις μαγικές στιγμές που θυμάσαι και λες πως άξιζε που ασχολήθηκα με αυτό το άθλημα λόγω αυτής της αποθέωσης του κόσμου. Ο κόσμος ήταν κομμάτι αυτής της ομάδας και εκτός από εμάς αποθεώνονταν και μεταξύ τους. Γινόταν χαμός (σ.σ. κατά την υποδοχή), ήταν αμέτρητοι!", είπε για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Γαλακτερός.

Πολύτιμη η προσφορά του Γαλακτερού την χρονιά του Κόρατς

Ο Νάσος Γαλακτερός με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας το 1995. Οσον αφορά το ευρωπαϊκό τρόπαιο του "Δικεφάλου", η προσφορά του ήταν σημαντική και πολύτιμη. Συγκεκριμένα στην διοργάνωση του Κόρατς, ο Γαλακτερός είχε 10,4 πόντους μέσο όρο. Στα δίποντα είχε ποσοστό ευστοχίας 60,5% (23/38 σουτ) ενώ στα τρίποντα είχε 45% ποσοστό ευστοχίας (9/20 σουτ).

Στον πρώτο τελικό (75-66) απέναντι στην Στεφανέλ Τεργέστης πέτυχε 12 πόντους ενώ σε αυτόν που έγινε στην Ιταλία (91-100) είχε οχτώ πόντους. Εξαιρετικό παιχνίδι είχε πραγματοποιήσει στον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στον Πανιώνιο. Τότε ο "Δικέφαλος" είχε επικρατήσει των "κυανέρυθρων" με 82-64 στο Παλέ (έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κόρατς) και ο Γαλακτερός είχε πετύχει 22 πόντους αποτελώντας μάλιστα τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς (δεύτερος ήταν ο Μπέρι με 19 πόντους).

Θυμηθείτε εκείνο το 91-100 υπέρ του ΠΑΟΚ:

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας ματς (91-100) με την Στεφανέλ:Μπουντούρης 12 (2), Πρέλεβιτς 30 (3), Μπαλογιάννης, Κόρφας 16 (2), Γαλακτερός 8 (2), Σάβιτς 8, Μπέρι 26

Photo Credits: Action images


PAOK - Stefanel 1994 από pklora7
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ