ΠΑΟΚ

Εκτός τετράδας μετά από τέσσερα χρόνια

Εκτός τετράδας μετά από τέσσερα χρόνια
Χάτσερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πέμπτη θέση που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι η χειρότερη για τον "Δικέφαλο" τις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πέμπτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μια θέση που σίγουρα δεν μπορεί να ικανοποιεί τον "Δικέφαλο" ο οποίος στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με μειονέκτημα έδρας. Τα τελευταία χρόνια η παρουσία στην τετράδα στο τέλος της κανονικής περιόδου αποτελούσε κάτι το συνηθισμένο για τον "Δικέφαλο".

Έτσι το γεγονός πως φέτος (2015-16) έχει μείνει εκτός αυτής (της τετράδας δηλαδή), είναι "πλήγμα" για τον ΠΑΟΚ (πάντως ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε πολύ δύσκολο έργο αφού το ρόστερ άργησε να συμπληρωθεί πριν την έναρξη της σεζόν λόγω οικονομικής στενότητας, "ήρθαν" οι πρώτες τέσσερις σερί ήττες στη Basket League, μετά το καλό ήταν πως προέκυψε η απόκτηση του Σχορτσανίτη αλλά υπήρχαν -συνεχόμενα- προβλήματα με τον τραυματισμό του "Σόφο" αλλά και του Βασιλειάδη με αποτέλεσμα να "δεθούν" τα χέρια του έμπειρου κόουτς).

Σε κάθε περίπτωση η τρέχουσα σεζόν ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών για τους "ασπρόμαυρους" που έμειναν εκτός τετράδας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μετά από τέσσερα χρόνια. Κάτι ανάλογο συνέβη και την αγωνιστική χρονιά 2011-12, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν όγδοος. Οσο για τις επόμενες χρονιές;

Την σεζόν 2012-13 ο "Δικέφαλος" τερμάτισε τέταρτος αλλά στα προημιτελικά αποκλείστηκε ("πλήρωσε" τα προβλήματα που είχαν στο τέλος της σεζόν οι Παπαδόπουλος και Τσαιρέλης) από το Ρέθυμνο, την αγωνιστική χρονιά 2013-14 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος και τελικά κατέκτησε την τρίτη θέση στα πλέι οφ ενώ πέρυσι (2014-15) "κράτησε" την τρίτη θέση που είχε κατακτήσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση ο "Δικέφαλος" στα πλέι οφ έχει την αποστολή να "διορθώσει" την κακή χρονιά που έχει κάνει φέτος παίρνοντας την πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι θέσεις του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια:

Ο ΠΑΟΚ την σεζόν 2011-12 (στο τέλος της κανονικής περιόδου): Όγδοη θέση

Ο ΠΑΟΚ την σεζόν 2012-13 (στο τέλος της κανονικής περιόδου): Τέταρτη θέση

Ο ΠΑΟΚ την σεζόν 2013-14 (στο τέλος της κανονικής περιόδου): Τέταρτη θέση

Ο ΠΑΟΚ την σεζόν 2014-15 (στο τέλος της κανονικής περιόδου): Τρίτη θέση

Ο ΠΑΟΚ την σεζόν 2015-16 (στο τέλος της κανονικής περιόδου): Πέμπτη θέση

Είδαν τον Γουίλιαμς

Ο Λιόν Γουίλιαμς έκανε πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ματς του Σαββάτου και μάλιστα βάσει συστήματος αξιολόγησης, αποτέλεσε τον πολυτιμότερο παίκτη της Καβάλας. Είχαμε αναφέρει το όνομα του Αμερικανού για τον "Δικέφαλο" πριν λίγο διάστημα και στις τάξεις των "ασπρόμαυρων" έχουν ακούσει θετικότατα σχόλια από το στρατόπεδο των "Αργοναυτών" για τον Γουίλιαμς.

Υπάρχει καλή γνώμη γι' αυτόν και στον ΠΑΟΚ είχαν την ευκαιρία να τον τσεκάρουν στο ματς του Σαββάτου. Πρόκειται για παίκτη που εκτός από το σκοράρισμα, έχει δείξει πως έχει έφεση στα ριμπάουντ και μάλιστα το ρεκόρ του ήταν απέναντι στην ΑΕΚ αφού είχε πάρει 20 (!) "σκουπίδια", σε ένα ματς που είχε 18 πόντους.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ