ΠΑΟΚ

Έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα

Έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα

Για την δεύτερη μέρα του "Patras Cup", ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Απόλλωνα Πατρών 78-88, με τον Τζούλιαν Βόν να είναι ο ηγέτης του "Δικεφάλου". Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Την πρώτη του νίκη στο "Patras Cup" πήρε ο ΠΑΟΚ το Σάββατο. Το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου κέρδισε τον Απόλλωνα Πατρών με σκορ 78-88, σε ένα ματς που αγωνίστηκε ο Μαρκ Κάρτερ ο οποίος δεν έπαιξε απέναντι στην Κλουζ την Παρασκευή (19/9) λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό αστράγαλο (σε παιχνίδι που θυμίζουμε πως ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε από τους Ρουμάνους).

Να σημειωθεί πως σε μια σύγκρουση με τον Γκάλογουει ο Οντουμ ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο αλλά μετά δοκίμασε το πόδι του έτσι ώστε να παίξει ξανά στον αγώνα (η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΑΕ και εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο Αμαλιάδας).

Πλέον το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του "Δικεφάλου" είναι αυτό απέναντι στον Κόροιβο την Κυριακή.

Σταθερά μπροστά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει σταθερά το προβάδισμα (4-7 και 6-12). Στο 5' ο "Δικέφαλος" ήταν μπροστά με 12-14, με τον Απόλλωνα να έχει πετύχει 10 πόντους από βολές. Στο 18-21 ο Οντουμ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Αργυρόπουλο, το σκορ αργότερα έγινε 18-26 στο 9' με δύο βολές του Αμερικανού και ένα τρίποντο του Τσόχλα και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 20-26. Στο 14' ο Λάνγκφορντ με καλάθι και φάουλ "έγραψε" το 26-34 για τον ΠΑΟΚ ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 30-36 στο 16'. Μετά το 30-38, με καλάθια των Μπατή και Ελ Αμίν οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 35-38 και στο ημίχρονο ο "Δικέφαλος" ήταν στο +4 (40-44).

"Αντέδρασε" ο "Δικέφαλος" μετά το 56-55 υπέρ του Απόλλωνα

Με καλάθι του Κακαρούδη, ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο 23' με 43-49, ο Μπατής με τρίποντο έκανε το 48-49 και ο Απόλλων προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς στο 26' (56-55). Μετά από εκείνο το σημειο ο "Δικέφαλος" "πάτησε" γκάζι και προηγήθηκε με 56-64 ενώ ο Χαραλαμπίδης έκανε το 56-67. Στο 34' ο ΠΑΟΚ με καλάθι του Μαργαρίτη ήταν στο +9 (62-71) ενώ στο 35' "γράφτηκε" το 64-77 και κάπου εκεί οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν σε μεγάλο βαθμό με την υπόθεση νίκη αφού ο Απόλλων δεν... πρόλαβε να "γυρίσει" το ματς (αν και μείωσε σε 76-81).

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 40-44, 56-67, 78-88.

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Αργυρόπουλος 10, Γκάλογουεϊ 24 (2), Πεν 6, Φιτζπάτρικ 4, Αντωνάκης 8 (1), Μπατής 7 (1), Ελ Αμίν 13 (1), Πελεκούδας, Μολφέτας 4, Νιφόρας, Οικονομόπουλος 2.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κάρτερ 11 (1), Βον 16, Οντουμ 7, Σαλούστρος 3 (1), Μαργαρίτης 12, Τσόχλας 8 (2), Λάνκφορντ 13, Δέδας 2, Κακαρούδης 3 (1), Χαραλαμπίδης 13 (1), Λιάπης, Κώττας.

Η συνέντευξη Τύπου

Σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο, οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν σε αυτά που έπρεπε να κάνουν στο ματς με τον Απόλλωνα Πατρών. Συγκεκριμένα ο Ελληνας κόουτς δήλωσε: " Μετά και το βίντεο που είδαμε σήμερα το πρωί και μιλήσαμε με τα παιδιά για το τι θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο, ποια πράγματα πρέπει να αλλάξουμε και πώς ακριβώς πρέπει να σκεφτόμαστε, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν γι' αυτά που έπρεπε να κάνουν και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δούμε και στη συνέχεια και περισσότερο όσον αφορά την αμυντική μας λειτουργία που σε αυτό το παιχνίδι ήταν καλύτερη. Είχαμε και σημεία στα οποία πρέπει σίγουρα να δουλέψουμε, αλλά είναι αρκετά νωρίς ακόμη και τα λάθη είναι στο πρόγραμμα. Δουλεύουμε στα κενά που έχουμε για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει".

Για την βελτίωση που είχε ο ΠΑΟΚ σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κλουζ, είπε: " Είναι θετικό νομίζω το γεγονός ότι σε ορισμένες αμυντικές καταστάσεις ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκαν οι παίκτες μας ήταν αυτό ακριβώς που θέλαμε. Κι αυτό περιόρισε τον χώρο στους αντιπάλους μας και δεν τους επέτρεψε να κινηθούν όπως θα ήθελαν. Είναι λογικό βεβαίως να υπάρχει κούραση και από την προετοιμασία, αλλά και από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ είχαμε για πρώτη φορά στο τουρνουά τον Κάρτερ και θέλουμε να δούμε πως θα τα πάει και στη συνέχεια… Σε όλα τα παιχνίδια κοιτάμε να παίρνουμε το καλύτερο και διάφορα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι μας. Νομίζω ότι η ομάδα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι".

Βετούλας: "Υπάρχει η δυνατότητα για βελτίωση"

Ο προπονητής του Απόλλωνα, Νίκος Βετούλας τόνισε: " Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας και για τις δύο ομάδες, νομίζω ότι και οι δύο προπονητές έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα. Ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης ομάδα και σε ρόστερ, αλλά και σε ποιότητα παικτών. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να είμαστε μέσα στο παιχνίδι, είχαμε την απουσία του Σκορδίλη, αλλά και το γεγονός ότι ο Φιτζπάτρικ φορτώθηκε με φάουλ. Υπάρχουν αδυναμίες, πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Το κύπελλο είναι μία διοργάνωση που χρειάζεται προσοχή, παίζουμε με το Παγκράτι και πάντα όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα από μικρότερη κατηγορία, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Εκεί πρέπει να δουλέψομε, γιατί ο αντίπαλός μας θα έχει σίγουρα επιπλέον κίνητρο".

Βον: "Εχουμε καλή ομάδα..."

Ο Τζούλιαν Βον πέτυχε 16 πόντους απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών και μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: " Νομίζω ότι η ομάδα έπαιξε καλύτερα σε αυτό το παιχνίδι. Ο κόουτς μας έδειξε κάποια πράγματα στο βίντεο σήμερα το πρωί, μας είπε που πρέπει να βελτιωθούμε και τι να προσέξουμε και νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά. Είμαι χαρούμενος για το πώς αγωνίστηκα, αλλά περισσότερο χαρούμενος είμαι για τους συμπαίκτες μου, που είναι έξυπνοι, με βοηθούν και με μου έδωσαν την δυνατότητα να πετύχω εύκολα καλάθια. Έχω πολλή ενέργεια και προσπαθώ να την βγάζω κάθε φορά στο γήπεδο. Έχω καλό προαίσθημα για την ομάδα μας την επόμενη σεζόν. Πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα, έχουμε μία δύσκολη εβδομάδα με πολλά παιχνίδια, αλλά όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα παιχνίδια που ξεκινούν τον Οκτώβριο".

Αναφερόμενος στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης με την Γκαζιαντέπ στο "Παλατάκι", τόνισε: " Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και το γεγονός ότι θα παίξουμε για πρώτη φορά μπροστά στους φιλάθλους μας το κάνει ακόμη πιο σημαντικό. Θα έχουμε όλοι μας την δυνατότητα και ιδιαίτερα εμείς οι Αμερικανοί να δούμε την ατμόσφαιρα. Θα παίξουμε και μία πολύ ισχυρή ομάδα, την πιο δυνατή που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα και αυτό σημαίνει ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, για να δούμε και τι κάνουμε σαν ομάδα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ