ΠΑΟΚ

Δίχως υπεροψία με Καβάλα, ώρα Αμερικής για Σταυρόπουλο

Δίχως υπεροψία με Καβάλα, ώρα Αμερικής για Σταυρόπουλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις τάξεις του ΠΑΟΚ δεν "υπνωτίζει" το γεγονός πως η Καβάλα έχει υποβιβαστεί στην Α2. Το πρωί του Σαββάτου φεύγει για τις ΗΠΑ ο Νίκος Σταυρόπουλος που θα βρεθεί στο Portsmouth Invitational Tournament

Μία μέρα έμεινε για το ταξίδι του Νίκου Σταυρόπουλου στις ΗΠΑ. Το Σάββατο (9/4) το πρωί ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θα φύγει για την Αμερική με πρώτο προορισμό την Washington. Στην συνέχεια θα βρεθεί στο Norfolk της Virginia, όπου από 13/4 ως τις 16/4 θα διεξαχθεί το Portsmouth Invitational Tournament (φημισμένο καμπ παικτών που έχουν αποφοιτήσει φέτος από το NCAA και το οποίο είναι το κορυφαίο που πραγματοποιείται πριν από την διαδικασία του ντραφτ). Εκεί θα τσεκάρει διάφορους καλαθοσφαιριστές καθώς δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να ασχοληθεί με κάποιον από αυτούς μελλοντικά.

Ο... καλύτερος παίκτης που έχει φορέσει την φανέλα του "Δικεφάλου" και έχει πάρει μέρος στο συγκεκριμένο τουρνουά ήταν ο Ντι Τζέι Κούπερ. Τον τελευταίο τον είχε δει ο "Μάτζικ" (στο Portsmouth Invitational Tournament) ωστόσο μεγάλο ρόλο για την απόκτησή του είχε παίξει ο Χάρης Μαρκόπουλος που έχει -καλή- γνώση των παικτών που προέρχονται από κολέγια (ήξερε καλά τον Κούπερ). Για τον Κούπερ ακόμη στάζουν μέλι στον ΠΑΟΚ (με ενδεχόμενη εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στην ΚΑΕ, πιθανότατα να μπορέσει να ασχοληθεί με τον -ακριβό- Αμερικανό ο "Δικέφαλος" αναφορικά με την νέα σεζόν, αλλά με τα νυν οικονομικά δεδομένα φυσικά δεν μπορεί να γίνει κάτι) και είναι γεγονός πως από την εποχή που έχει αποχωρήσει, δεν βρέθηκε άξιος αντικαταστάτης του στη θέση του.

Ανάλυση Καβάλας και απολογία Σχορτσανίτη

O ΠΑΟΚ θέλει να κλείσει με νίκη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αφού υπάρχει το κίνητρο της κατάκτησης της πέμπτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Για να γίνει αυτό, ο "Δικέφαλος" πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας την Καβάλα και η Κηφισιά να ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό. Ο Σούλης Μαρκόπουλος την Πέμπτη μέσω βίντεο ανέλυσε στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Στηβ Γιατζόγλου ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και την Παρασκευή.

Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει για την Καβάλα σε αυτό το ματς αφού έχει υποβιβαστεί στην Α2, αλλά στον ΠΑΟΚ τονίζεται πως αυτό το γεγονός δεν "υπνωτίζει" τους "ασπρόμαυρους" και επισημαίνεται πως ο "Δικέφαλος" θα πρέπει να είναι σοβαρός απέναντι στους "Αργοναύτες". Μάλιστα υπάρχει ένα άσχημο σενάριο για τον ΠΑΟΚ αν χάσει από το σύνολο του Γιατζόγλου.

Αυτό γιατί με ήττα στο σαββατιάτικο ματς κόντρα στην Καβάλα και με νίκη του Κολοσσού στο Παλέ απέναντι στον Άρη (δίχως τον τραυματία, Μακ Νιλ), ο "Δικέφαλος" θα τερματίσει έβδομος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οπως γίνεται αντιληπτό, στον ΠΑΟΚ ξέρουν πως "απαγορεύεται" να υποτιμήσουν την Καβάλα. Στο μεταξύ για την Παρασκευή έχει κληθεί σε απολογία ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης γιατί δέχτηκε δύο τεχνικές ποινές στο ματς με τον Κόροιβο και αποβλήθηκε. Η απολογία θα γίνει με υπόμνημα και στην χειρότερη περίπτωση θα επιβληθεί -μικρό- χρηματικό πρόστιμο στον παίκτη.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ