ΠΑΟΚ

Δέδας και Λιάπης, τα... κέρδη του ΠΑΟΚ

Δέδας και Λιάπης, τα... κέρδη του ΠΑΟΚ
Γιώργος Δέδας INTIME SPORTS

Οι Γιώργος Δέδας και Μιχάλης Λιάπης "έπιασαν" ικανοποιητική απόδοση στο ματς με την ΑΕΚ και... δικαίωσαν τον Σούλη Μαρκόπουλο που τους έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με άλλα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο ματς με την ΑΕΚ, πήρε το "διπλό" (85-93) και είχε... κέρδη από το συγκεκριμένο παιχνίδι σε ό,τι αφορά την παρουσία κάποιων παικτών του. Δύο καλαθοσφαιριστές για τους οποίους στους "ασπρόμαυρους" κάλλιστα μπορούν να χαμογελούν είναι οι Γιώργος Δέδας και Μιχάλης Λιάπης.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τους έδωσε περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλα ματς και εκείνοι τον... δικαίωσαν καθώς είχαν ικανοποιητική απόδοση.

Πάντα χρήσιμος ο Δέδας

Ο Δέδας έπαιξε για περίπου 17 λεπτά ενώ ο μέσος όρος συμμετοχής του στο πρωτάθλημα φτάνει τα 10 λεπτά. Ο Ελληνας φόργουορντ πέτυχε 13 πόντους (ο μέσος όρος του στο πρωτάθλημα είναι 3,5 πόντοι) ευστοχώντας σε σουτ που "έδωσαν" σημαντική "ανάσα" στον ΠΑΟΚ ενώ είχε 12 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ("κατέβασε" δύο ριμπάουντ και είχε δύο ασίστ) αποτελώντας τον τέταρτο πολυτιμότερο παίκτη του "Δικεφάλου" στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Γενικώς απέδειξε -ξανά- πως είναι ένας καλαθοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει σημαντικές βοήθειες στον ΠΑΟΚ και πως παραμένει ιδιαίτερα χρήσιμος αφού πρόκειται για έναν εξαιρετικό σουτέρ. Και όταν παίρνει προσπάθειες, πάντα αποτελεί έναν μεγάλο κίνδυνο για τους αντιπάλους των "ασπρόμαυρων"... Θυμίζουμε πως ήταν αυτός που απέναντι στην Καντού (στο ματς στη Θεσσαλονίκη) στα 10'' πριν την λήξη του αγώνα διαμόρφωσε με τρίποντο το τελικό 78-77 αφού ο Σούλης Μαρκόπουλος τον εμπιστεύτηκε για το τελευταίο κρίσιμο σουτ από πλευράς ΠΑΟΚ.

Μπορεί στην άμυνα, μπορεί και στην... επίθεση ο Λιάπης

Πάμε και στον Μιχάλη Λιάπη... Εναν ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη ο οποίος όσο περνά ο χρόνος, δείχνει πως αγωνιστικά ωριμάζει ολοένα και περισσότερο. Επαιξε περίπου 18 λεπτά απέναντι στην ΑΕΚ, την στιγμή που ο μέσος όρος συμμετοχής του στο πρωτάθλημα είναι περίπου πέντε λεπτά. Ο νεαρός γκαρντ (20 ετών) πέτυχε έξι πόντους (ο μέσος όρος του στο πρωτάθλημα είναι 0,9 πόντους) με 2/2 τρίποντα φανερώνοντας πως έχει... καλό χέρι, κάτι που έχει δείξει βέβαια και παλαιότερα (π.χ. στο εντός έδρας ματς με την Λιμόζ είχε έξι πόντους με 2/2 τρίποντα και στον εκτός έδρας αγώνα με την Καντού είχε οχτώ πόντους με 2/2 τρίποντα και 1/1 δίποντα).

Στο σύστημα αξιολόγησης συγκέντρωσε 10 βαθμούς ("κατέβασε" τρία ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και είχε ένα κλέψιμο) και ήταν ο πέμπτος πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ στο ματς της Τετάρτης. Ο "μικρός" βοήθησε και στην άμυνα, τομέας στον οποίο είναι πολύ καλός και ο Μαρκόπουλος τον εμπιστεύεται πολύ. Και γι' αυτό, συχνά ο Λιάπης έχει τον ρόλο να αναλάβει να περιορίσει παίκτες των αντίπαλων ομάδων που μπορούν να προκαλέσουν "ζημιά" στον ΠΑΟΚ όσον αφορά το σκοράρισμα ή την δημιουργία του παιχνιδιού.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ