ΠΑΟΚ

Αναζωπύρωση συζητήσεων με Κλάντον

Αναζωπύρωση συζητήσεων με Κλάντον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κιθ Κλάντον φαίνεται διατεθειμένος να ρίξει τις oικονομικές απαιτήσεις του και ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον Αμερικανό σέντερ. Τι έγινε στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων την Πέμπτη.

Στις 28/6 ο ΠΑΟΚ ενημερώθηκε από το στρατόπεδο του Κιθ Κλάντον πως θέλει τρεις εβδομάδες παράταση για να απαντήσει στην πρόταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης και η πλευρά του "Δικεφάλου" γνωστοποίησε πως θα "κοιτά" κι αλλού για σέντερ.

Τότε είχαμε ξεκαθαρίσει πως το ζήτημα του Αμερικανού δεν πρέπει να θεωρείται τελειωμένο αν ο ΠΑΟΚ δεν βρει αυτό που θέλει στους "ψηλούς" και ο Κλάντον αντίστοιχα δεν βρει κάποιον σύλλογο.

Πλέον υπάρχει αναζωπύρωση συζητήσεων μεταξύ της πλευράς του "Δικεφάλου" και του παίκτη ο οποίος δείχνει την διάθεση να ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις του αφού ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες. Το να προκύψει "γάμος" μεταξύ των δύο πλευρών και να υπάρχει κάτι σχετικά σύντομα στο όλο θέμα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Εξάλλου στον "Δικέφαλο" ποτέ δεν "διέγραψαν" το όνομα του Κλάντον.

Γαλατσόπουλος: "Η επιθυμία είναι να έρθει ο Σαββίδης και στο μπάσκετ"

Την Πέμπτη έγινε στο "Παλατάκι" η Γενική Συνέλευση της ΚΑΕ. Εδωσε το παρών το 74,1 των μετόχων και εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δηλαδή η υποβολή και έγκριση του ισολογισμού 01/07/2014-30/06/2015 και της σχετικής ανάλυσης του λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσεως των εκθέσεων του Δ.Σ. και των Ελεγκτών, η απαλλαγή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών για την χρήση από 01/07/2014-30/06/2015 ενώ έγινε αίτηση για να συνεχίσει η νυν διοίκηση Πρωτοδικείου (το θέμα είναι καθαρά τυπικό). Το ότι η ομάδα "βγήκε" από το άρθρο 99 είναι πολύ σημαντικό (έγινε τεράστια προσπάθεια από την ΚΑΕ γι' αυτό) και πλέον το επόμενο βήμα ο ΠΑΟΚ να αλλάξει επίπεδο και να αναλάβει την ΚΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης. Και γι' αυτό το τελευταίο υπάρχει η αίσθηση πως κάποια στιγμή θα γίνει (όχι απαραίτητα από φέτος)...

O αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είπε μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης:

"Η Γενική Συνέλευση αφορούσε τη χρονιά 2014-15. Εγκρίθηκε με ποσοστό 71,4% σύμφωνα με την νέα μετοχική σύνθεση που υπάρχει στην ΚΑΕ και με βάση το άρθρο 99 που πλέον τελείωσε. Οι άνθρωποι που βοήθησαν την ομάδα, εγώ, ο κ. Βιολίδης, ο κ. Αμοιρίδης και οι υπόλοιποι, μετοχοποίησαν τα χρήματα τους και βοήθησαν την ΚΑΕ να βγει από το άρθρο 99. Με βάση την νέα μετοχική σύνθεση εγκρίθηκε ο ισολογισμός και δεν προέκυψε νέα διοίκηση αιρετ. Συνεχίζουμε με διοίκηση πρωτοδικείου. Το δικό μου ποσοστό είναι 50%, 11.4% έχει ο κ. Βιολίδης, το 10% είναι του Ερασιτέχνη και 4.4% είναι του κ. Αμοιρίδη αν δεν κάνω λάθος.

Η σημερινή διαδικασία είναι υποχρεωτική από τον νόμο. Θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι μέχρι τις 15/9 για να κάνουμε νέα Γενική Συνέλευση που θα αφορά την χρήση 2015-16. Σε αυτήν θα είναι αποτυπωμένα καλύτερα τα πράγματα δεδομένου ότι θα έχουν αφαιρεθεί και τα χρήματα από το άρθρο 99, η μετοχοποίηση και οι πληρωμές όλων. Αρα θα έχει καλύτερη απεικόνιση ο ισολογισμός. Ηδη έχει κατατεθεί αίτηση στο Πρωτοδικείο για ανανέωση της θητείας. Ο στόχος της διοίκησης ήταν η εξυγίανση και το να σωθεί η ΚΑΕ. Αυτό πλέον έχει επιτευχθεί.

Η ΚΑΕ έχει βγει από το άρθρο 99, υπάρχει πρόοδος και αγωνιστικά. Σχετικά με τον στόχο της διοίκησης ώστε ο ΠΑΟΚ να αλλάξει, θα πρέπει να γίνει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Προσωπική μου επιθυμία και όλων των ανθρώπων είναι ο κ. Σαββίδης να έρθει και στο μπάσκετ. Προσωπικά εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη καθώς η βοήθεια του είναι τεράστια και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Η ΚΑΕ λειτουργεί καλά, σίγουρα επιθυμία των μελών της διοίκησης είναι να είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μεγαλύτερα μπάτζετ και να φέρουμε καλούς παίκτες.

Πάντα έχουμε μάθει αυτά τα τελευταία χρόνια να απλωνόμαστε μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα και με τα λεφτά που υπάρχουν. Τα χρήματα του κ. Σαββίδη πηγαίνουν σε υποχρεώσεις και χρέη και δεν πηγαίνουν στο αγωνιστικό. Η ΚΑΕ λειτουργεί με τα έσοδα της και αν θα δείτε τον ισολογισμό, για άλλη μία χρονιά είναι κερδοφόρος. Με τα έσοδα της εταιρείας, καλύπτονται τα έξοδα".

Πρέλεβιτς: "Θέλουμε κάποιον να γίνει μεγαλομέτοχος"

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΑΕ είπε: " Η ομάδα όπως κάθε καλοκαίρι δουλεύει πάνω στη δημιουργία του νέου ρόστερ μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Να μην ξεχνάμε τα τελευταία 6-7 χρόνια ο ΠΑΟΚ μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι η ομάδα που έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη. Είναι σε υψηλό επίπεδο αλλά δεν το αναφέρει κανένας. Δεν πειράζει.. Είμαστε η μόνη ομάδα χωρίς χρηματοδότη αλλά η ομάδα είναι σε υψηλό επίπεδο".

Για το άρθρο 99 τόνισε: "Ημερολογιακά η υπόθεση με το άρθρο 99 τελείωσε. Θα γίνουν κάποιες πληρωμές και μέσα στην χρονιά αλλά είναι ρυθμισμένα αυτά. Από εκεί και πέρα ο Σαββίδης όσο μπορεί, θα βοηθήσει. Σαν διοίκηση στόχος είναι να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα γίνει μεγαλόμετοχος και βασικός χρηματοδότης της ομάδας. Αυτό το είπαμε πολλές φορές, οι ομάδες δεν έχουν επενδυτές αλλά χρηματοδότες. Τώρα υπάρχει μια φόρμουλα και με αυτήν συνεχίζουμε".

Ο πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΚΑΕ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα πτώχευσης: "Είναι ρυθμισμένες οι δόσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ανώνυμη εταιρεία που δεν κινδυνεύει και δεν υπάρχει το ενδεχόμενο πτώχευσης. Δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο και τώρα ψάχνεις την λειτουργία σου βάσει των οικονομικών δυνατότητων που υπάρχουν".

Για τα χρέη της ΚΑΕ, ανέφερε: " Δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα πόσο είναι ακριβώς το χρέος. Αν δεις τον ισολογισμό από τη μια πλευρά έχεις τα έσοδα, τα προβλεπόμενα και αυτά που έχεις εισπράξει και από την άλλη τα έξοδα. Ο ισολογισμός θα δημοσιευτεί εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν χρέη. Είναι οι χειρότερες οικονομικά συνθήκες στην ιστορία της χώρας. Εξυγίανση δεν γίνεται στη σημερινή εποχή όχι μόνο με εμάς αλλά με καμιά εταιρεία που δεν έχει χρηματοδότη. Θέλω να αποφύγουμε να μιλάμε για το χρέος του ΠΑΟΚ. Αν τα βάλουμε κάτω θα δούμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερο χρέος από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, μπορεί και τον Άρη αλλά και την ΑΕΚ. Αλλά αυτοί έχουν χρηματοδότες. Τα πληρώνουν από την τσέπη τους".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ