ΠΑΟΚ

Αναζητώντας "έξυπνες" λύσεις παικτών

Αναζητώντας "έξυπνες" λύσεις παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε πρώτη φάση ο ΠΑΟΚ θα "κοιτάξει" για παίκτες που δεν ξεφεύγουν πολύ από τα οικονομικά του δεδομένα και θα μπορούν να αποδώσουν πολλά περισσότερα από τα λεφτά που θα τους προσφέρει ο "Δικέφαλος".

O ΠΑΟΚ φέτος (2015-16) δεν είχε τους παίκτες για να παίξει γρήγορο μπάσκετ. Οπως έχουμε αναφέρει από τον Φλεβάρη, οι πρώτες σκέψεις είναι ο "Δικέφαλος" την νέα σεζόν να έχει ένα πιο γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι του ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού είναι η ομάδα να μπορεί να παίξει ελκυστικό (και θεαματικό, αν αυτό είναι εφικτό) μπάσκετ που θα μπορεί να "τραβήξει" το ενδιαφέρον του κόσμου (και κατά συνέπεια αυτό να παίξει ρόλο στην προσέλευση στο γήπεδο).

Φυσικά το ζητούμενο είναι και η ουσία (εκτός από το ελκυστικό μπάσκετ) και αυτό το ξέρουν καλά στους "ασπρόμαυρους" καθώς πάντα σε μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά το νέο ρόστερ (αναφορικά με τις ανανεώσεις, στις τάξεις του ΠΑΟΚ λέγεται πως οι όποιες επαφές είναι σε περισσότερο ανεπίσημο και όχι επίσημο επίπεδο, με τους ανθρώπους των "ασπρόμαυρων" να συνεχίζουν να δείχνουν μια προτίμηση για παραμονή του Κλάντον και τον Τέπιτς να αρέσει σε κάποια στελέχη της ομάδας αλλά να μην έχει κάνει "κλικ" σε όλους ενώ εδώ και μήνες έχουμε αναφέρει πως στο μυαλό είναι και η παραμονή του -ακριβού πλέον- Χάτσερ), στον "Δικέφαλο" σε πρώτη φάση θα αναζητήσουν κάποιους παίκτες που θα θεωρούνται "έξυπνες" λύσεις. Στο "μικροσκόπιο", δηλαδή, θα είναι ξένοι καλαθοσφαιριστές (θα υπάρχει προτίμηση σε Αμερικανούς) που δεν θα είναι -ιδιαίτερα- ακριβοί αλλά θα υπάρχει η εκτίμηση πως θα μπορούν να αποδώσουν για πολλά περισσότερα χρήματα σε σχέση με το ύψος του συμβολαίου που μπορεί να προσφέρει η ΚΑΕ.

Ο "Δικέφαλος" έχει δείξει πως μπορεί να "φέρει" τέτοιους παίκτες (και αυτοί μέσω του ΠΑΟΚ να ανεβάσουν πολύ το κασέ τους). Για παράδειγμα οι Κούπερ, Λάνγκφορντ και Χάτσερ που έπαιξαν στον "Δικέφαλο" την τελευταία τριετία, δεν είχαν ιδιαίτερα υψηλά συμβόλαια αλλά με την προφορά τους δικαίωσαν και με το παραπάνω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Εφόσον στην διάρκεια βρεθεί λύση για να ανέβει αρκετά το μπάτζετ, τότε ο "Δικέφαλος" θα μπορεί να κοιτάξει και σε πιο ψηλά "ράφια" αναφορικά με τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα.

Τουλάχιστον για τώρα, αν και τα δεδομένα πάντα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο με πιθανή βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη ή με "δυνατές" χορηγίες, ο ΠΑΟΚ θα "ψάξει" παίκτες είτε από το ελληνικό πρωτάθλημα, είτε από το εξωτερικό που δεν είναι πολύ πάνω από τις οικονομικές του δυνατότητες (φυσικά στον ΠΑΟΚ θα δουν και παίκτες που είτε τους ξέρουν πολύ καλά από παλαιότερη θητεία τους στον "Δικέφαλο", είτε από την παρουσία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και αναφορικά με αυτό το τελευταίο δεν αποκλείεται να απασχολήσουν μεταξύ άλλων καλαθοσφαιριστές όπως ο Μπράντον Μπράουν ή ο Ομπι Τρότερ και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης με λιγότερες πιθανότητες).

Στο μεταξύ είναι πιθανό να γίνει απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την φετινή σεζόν, κατά την οποία υπήρχε το "κέρδος" της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του άρθρου 99 (έγινε μεγάλη προσπάθεια από την ΚΑΕ για να "τελείωσει" πολλές οικονομικές "αμαρτίες" του παρελθόντος).

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ