ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πλάνο πενταετίας στον Πανιώνιο

Πλάνο πενταετίας στον Πανιώνιο

Το βράδυ της Πέμπτης (24/9) συναντήθηκαν στο Παλιό Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης οι φίλοι του Πανιωνίου, με κύριο θέμα συζήτησης τη διάσωση της ομάδας και την επόμενη μέρα, που θα την βρει στη Β' Εθνική.

Το πλάνο με το οποίο θα πορευτεί ο Πανιώνιος την επόμενη πενταετία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (24/9) στο Παλιό Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Οι φίλοι των "κυανέρυθρων" που ενδιαφέρονται να συνδράμουν στις προσπάθειες της ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν σχετικά με τη λογική πάνω στην οποία θα χαραχθεί η πορεία του συλλόγου.

Ο Χρήστος Βουζουνεράκης, μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη, ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο, αναλύοντας το γιατί προτιμήθηκε να συμμετάσχει ο Πανιώνιος στη Β' Εθνική και όχι στην Α2 κατηγορία. Ξεκαθάρισε πως όλα έγιναν για να αποφευχθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο (ήτοι, η παρουσία στην Α' ΕΣΚΑΝΑ), ενώ πρόσθεσε ότι ο Χάρης Σταμούλης (ιδιοκτήτης της ΚΑΕ) είχε δηλώσει αδυναμία να βοηθήσει, την ώρα που ο Ερασιτέχνης δεν μπορούσε να σηκώσει μόνος το βάρος στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Μετά από όλα αυτό αποφασίστηκε να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας να βοηθήσουν οι φίλαθλοι. Όχι μόνο για φέτος, αλλά με πενταετές πλάνο και τη συνδρομή μελών, ενώ ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος θα είναι ο θεματοφύλακας.

Τέλος, ο Χρήστος Βουζουνεράκης κατέληξε στο ότι οι όποιες οικονομικές ευθύνες θα αποδοθούν με την εκκαθάριση της ΚΑΕ. Σε ερώτηση για τα χρήματα που πήρε η ομάδα από τη μετακίνηση του Δημήτρη Μωραϊτη στην ΑΕΚ, είπε πως έχουν πάει ήδη στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο.

Παράλληλα, τονίστηκε πως η ΠΑΕ Πανιώνιος θα σταθεί αρωγός της νέας προσπάθειας, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Άρη Μισαηλίδη να υποστηρίζει ότι είναι ανάγκη να προσδιοριστεί ο στόχος ("το όραμα" όπως είπε) που θα έχει το νέο σχήμα, ώστε να γίνουν ανάλογες κινήσεις.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ, Γιάννης Αβραντίνης διευκρίνισε ότι η Επιτροπή που θα αναλάβει να διαχειριστεί όλα τα ζητήματα, πρέπει να προκύψει μέσω του ΔΣ του Ερασιτέχνη, που θα συγκληθεί την προσεχή Δευτέρα (28/9).

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου:

" Εκεί θα προκύψουν τέσσερα άτομα, που θα συγκροτήσουν τη Διοικούσα Επιτροπή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, με το πέμπτο μέλος να είναι η Τούλα Παύλου-Παπαγεωργίου, μέλος του ΔΣ και Έφορος οικονομικής διαχείρισης του Ερασιτέχνη. Η κ. Παύλου-Παπαγεωργίου θα είναι και εκείνοι που θα συγκεντρώσει τις προσφορές των Πανιώνιων που θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια. Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (25/9) εμφανίστηκαν αρκετοί να συμπληρώσουν τη "Δήλωση Συμμετοχής στο εγχείρημα αναδιάρθρωσης και ανόρθωσης του τμήματος μπάσκετ του Πανιωνίου ΓΣ", πολλοί ήταν και εκείνοι που δεσμεύτηκαν να το κάνουν άμεσα".

Τέλος, ο Μίλτος Λαζαρίδης τόνισε ότι αυτή η νέα κίνηση είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή του Πανιωνίου που δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, ενώ χαρακτήρισε αποτυχημένο το μοντέλο του επαγγελματισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πολλές ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν χορηγό/επενδυτή και αντιμετώπισαν προβλήματα ζωτικής σημασίας. Διευκρίνισε ότι ουδείς εξ όσων επενδύουν στο μπάσκετ, κερδίζει κάτι (χαρακτηριστικά είπε ότι " η έννοια του επενδυτή στο μπάσκετ, είναι φάρσα") και ζήτησε από όλους να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους. Ως στόχο, έθεσε " τη διασφάλιση της μαζικότητας, να κερδίσουμε κόσμο. Αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν θα βάλουμε ποτέ τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ