ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οικονόμου: "Ορισμός της ομάδας ο Πανιώνιος"

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΜΥΝΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΜΥΝΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

O προπονητής του Πανιωνίου, Νίκος Οικονόμου, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" για την άνοδο των "κυανέρυθρων" στη Stoiximan.gr Basket League και το Final Four της ΕuroLeague.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στην Α2 και την επιστροφή στη Stoiximan.gr Basket League, ο προπονητής του Πανιωνίου, Νίκος Οικονόμου, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τη διαδρομή των "κυανέρυθρων" μέχρι την επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια και την πίεση που ένιωθαν όλοι στο "Αρτάκης".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του Πανιωνίου στα μεγάλα σαλόνια: "Είναι μία τεράστια επιτυχία για όλους μας. Το αναμενόμενο όσο εύκολο κι αν φαίνεται, είναι το πιο δύσκολο. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Από τον Πανιώνιο έχουν περάσει τεράστιοι προπονητές και δάσκαλοι. Είχα την τιμή να καθίσω κι εγώ σε αυτόν τον πάγκο, σε μια χρονιά ιδιαίτερη και δύσκολη. Από πέρσι είχε γίνει ένα σημαντικό βήμα, όταν η ομάδα "ξεκόλλησε" από τη Β” Εθνική. Ήταν μεγάλη η ευκαιρία που μου έδωσε ο πρόεδρος, κ. Βαρουξάκης, να βρεθώ στον Πανιώνιο. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ τώρα. Αυτά πρέπει να ειπωθούν και να ακουστούν. Έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ, πρέπει πάντα να υπάρχει ένας άνθρωπος. Χωρίς τον κ. Βαρουξάκη δεν θα μπορούσε ο Πανιώνιος να διεκδικήσει αυτό το πρωτάθλημα".

Για το ντέρμπι με τον Δούκα: "Όλη την εβδομάδα, έπρεπε να διαχειριστούμε την πίεση του φαβορί. Ήταν μεγάλη η χαρά που μας δινόταν η ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδό μας. Καμία ομάδα δεν διεκδίκησε το πρωτάθλημα στο γήπεδό της, άρα δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Παίξαμε καλό μπάσκετ, παρότι περάσαμε ένα δεκαήμερο που κάναμε δύο ήττες. Περάσαμε μια μικρή κρίση, την οποία διαχειριστήκαμε. Μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά που μπόρεσα να διαχειριστώ όλο αυτό και βοήθησα τα παιδιά. Ο προπονητής όμως, χωρίς τους παίκτες δεν θα μπορούσε να τα κάνει αυτά, είχαμε πολύ καλό κλίμα, ήμασταν μια οικογένεια".

Για όσα είπε στους παίκτες πριν από το τελευταίο ματς: "Προσπάθησα να τους βοηθήσω περισσότερο από αυτά που είχα ζήσει ως παίκτης, γιατί ως προπονητής ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμουν σε αυτή την κατάσταση. Ο Πανιώνιος δεν είχε τον καλύτερο στις βασικές στατιστικές κατηγορίες, αλλά ήταν ομάδα. Αυτό σημαίνει ομάδα. Το σύνολο κερδίζει, η ομάδα κερδίζει, όχι τα άτομα".

Για τις δύσκολες στιγμές της χρονιάς: "Πολλοί παίκτες ήθελαν να παίξουν στον Πανιώνιο, εγώ μπορούσα να διαλέξω δέκα. Η επιλογή των παικτών έγινε και βάση του πόσο αντέχουν την πίεση, αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Από την πρώτη συνάντηση είπαμε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Θέλαμε προσωπικότητες μέσα στην ομάδα, όχι μόνο καλούς παίκτες. Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ, περάσαμε φάσεις που δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση. Υπήρχαν τέτοιες στιγμές, που είναι φυσιολογικές και αναμενόμενες. Διαχειριστήκαμε πολλές φάσεις. Πέρασε πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι να μάθουμε πως είναι η ήττα, κι όταν μας ήρθαν δύο σερί ήττες σε δέκα ημέρες, εκεί ήταν πολύ δύσκολο κομμάτι. Είχαμε όμως πίστη ότι θα τα καταφέρουμε".

Για την επόμενη μέρα στον Πανιώνιο: "Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Εγώ και τα παιδιά βρεθήκαμε στον Πανιώνιο σε μία στιγμή, που έπρεπε να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1. Δεν έβαλα ποτέ στο μυαλό μου το κομμάτι της εκκαθάρισης. Στόχος δικός μας ήταν να πάρουμε την άνοδο".

Για το ψυχολογικό κομμάτι του αγώνα: "Ήταν πολλά τα ψυχολογικά κομμάτια στα οποία έπρεπε να δουλέψουμε όλη την εβδομάδα. Έχουμε δει πολλές φορές που η κατάσταση γυρίζει μπούμερανγκ στον γηπεδούχο, που όλη αυτή η ατμόσφαιρα βάζει πολλή πίεση και βαραίνει την ομάδα".

Για την ατμόσφαιρα στο κλειστό της οδού "Αρτάκης": "Όποια ομάδα κι αν ερχόταν από την Α1, από την όγδοη θέση και κάτω, θα έχανε. Με τέτοια ατμόσφαιρα, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει αλλιώς".

Για το Final Four της Κωνσταντινούπολης: "Ο Ολυμπιακός έχει πάει τόσες φορές στο Final Four τα τελευταία χρόνια, πηγαίνει σαν αουτσάιντερ. Ξέρει την ψυχολογία, έχει παικταράδες που είναι γηγενείς. Οι αντίπαλοι θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και το μεγαλύτερο βάρος. Δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοιους αγώνες. Τα έχω δει όλα σε αυτό το επίπεδο".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ