ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Κορόλεφ: ''Να είμαι το καλό παράδειγμα!''

Κορόλεφ: ''Να είμαι το καλό παράδειγμα!''

Ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ εξηγεί στο sport24.gr τι είναι ο Πανιώνιος για εκείνον, ξεκαθαρίζει ότι η ΤΣΣΚΑ δεν είναι απωθημένο, θυμάται τα νεανικά χρόνια στην Κόστα Ρίκα και τη βραδιά που έγινε πικ στο Νο12 του draft.

Έπειτα από εφτά αγωνιστικές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Πανιώνιος απέδειξε ότι έχει... σφυγμό. Οι Νεοσμυρνιώτες ξεπέρασαν το εμπόδιο του Κόροιβου και κέρδισαν σε ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας.

Ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι ''κυανέρυθροι'' κόντρα στον Κόροιβο. Τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ, οδηγώντας τον Πανιώνιο στην πρώτη του νίκη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2014-15.

Ο ίδιος εξηγεί στο sport24.gr ότι προσπαθεί να λειτουργεί ως παράδειγμα για τους συμπαίκτες του, δικαιολογεί την απόφασή του να έλθει στην Ελλάδα, μιλάει για την μπασκετική οικογένειά του και παραδέχεται ότι πάντα είχε το μπάσκετ μέσα του!

- Στα 27 σου χρόνια έχεις ήδη αγωνιστεί για πολλές διαφορετικές ομάδες, σε διαφορετικές χώρες. Νιώθεις, κάπως, σαν πολίτης του κόσμου;

''Ναι, κάπως έτσι (γέλια). Ξέρεις, μεγάλωσα στην Κόστα Ρίκα, εν συνεχεία έπαιξα μπάσκετ στη Ρωσία, έγινα πικ από τους Κλίπερς, αγωνίστηκα στο ΝΒΑ, το NBDL και μετά στην Ισπανία πριν επιστρέψω στη Ρωσία. Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω πολύ τυχερός αφού είμαι ικανός να βλέπω διάφορα μέρη στον κόσμο λόγω του μπάσκετ! Αυτό το παιχνίδι με έφερε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, είδα διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές πόλεις, τον τρόπο που ζουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. Έχω ζήσει πολλά και είμαι ευγνώμων γι' αυτό''.

- Τι είναι ο Πανιώνιος για τον Γιάροσλαβ Κορόλεφ; Προσωπικό στοίχημα; Ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν έχει ξοφλήσει; Απλώς, το βήμα για το κάτι παραπάνω στη συνέχεια;

''Αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος είναι η ομάδα όπου μπορώ να πάρω χρόνο συμμετοχής για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να αποδείξω ότι μπορώ να κάνω σπουδαία πράγματα! Είχα μπροστά μου μια μεγάλη ευκαιρία να παίξω σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα όπως το ελληνικό. Στόχος μου κάθε φορά είναι να παίζω και να βοηθάω την ομάδα μου. Θέλω να δείξω σε όλες τις πρώην ομάδες μου όπου δεν έπαιζα πολύ ότι μπορώ να κάνω πολλά πράγματα στο γήπεδο και ότι είμαι ένας καλός παίκτης!''.

- Νιώθεις το βάρος του ηγέτη σε μια νέα ομάδα που έχει αλλάξει φιλοσοφία και κάθε εβδομάδα παίζει τη... ζωή της;

''Δεν θέλω να το σκέφτομαι πολύ. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και να κάνω αυτό που πρέπει κάθε φορά. Στόχος μου είναι να παίζω καλά. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει. Επομένως, πιστεύω ότι μπορούμε να τα συνδυάσουμε! Όπως είπες, ο Πανιώνιος έχει πολλά νέα παιδιά. Ελπίζω να είμαι το καλό παράδειγμα για αυτούς! Προσπαθώ πολύ, όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στην προετοιμασία''.

Κορόλεφ: ''Να είμαι το καλό παράδειγμα!''

- Ήσουν μέλος μιας πολύ πετυχημένης νεανικής ομάδας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) που κατέκτησε το IJT, το 2005. Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο;

''Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Ήταν τα όμορφα, νεανικά μου χρόνια. Απολαμβάναμε πολύ το παιχνίδι και κάναμε όνειρα για το μέλλον! Βέβαια, πάνε πολλά χρόνια από τότε. Κερδίζαμε πολλά παιχνίδια, ταξιδεύαμε ανά την Ευρώπη, είχαμε μια πολύ καλή ομάδα με νέα παιδιά''.

- Σου έμεινε απωθημένο το ότι δεν έκανες καριέρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας των συνεχόμενων συμμετοχών σε Final Four;

''Σε καμία περίπτωση. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστείε στο ΝΒΑ, σκέφτεσαι ότι έχεις πετύχει ένα μεγάλο σου όνειρο! Ο μεγάλος μου στόχος δεν ήταν να παίξω ή να καθιερωθώ στην ΤΣΣΚΑ. Το όνειρό μου ήταν να γίνω καλός παίκτης. Δεν έχει καμία σημασία σε ποια ομάδα''.

- Στη συνέχεια, ήλθε το draft. Πως είναι για ένα παιδί 18 χρονών να βλέπει το όνομά του στο Νο12;

''Πραγματικά, σπουδαίο συναίσθημα. Το ΝΒΑ ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Βέβαια ήταν πολύ δύσκολο για μένα να τα καταφέρω σε αυτή την ηλικία. Νομίζω πως όλα έγιναν πολύ-πολύ γρήγορα! Έγινα πικ το 2005 με προοπτική να παίξω μελλοντικά στο ΝΒΑ όμως πήγα κατ' ευθείαν στις ΗΠΑ! Τελικά δεν κατάφερα να στεριώσω εκεί. Ίσως έφταιγε η έλλειψη εμπειρίας, ίσως κάποιοι τραυματισμοί... Πλέον σκέφτομαι τα χρόνια που έρχονται''.

- Ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ στην Κόστα Ρίκα, οι γονείς σου ήταν μπασκετμπολίστες ενώ η αδελφή σου έχει παίξει επίσης μπάσκετ. Πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος της οικογένειας στη ζωή σου;

''Είναι αλήθεια, όλα ξεκίνησαν στην Κόστα Ρίκα! Βέβαια, δεν έπαιζα μόνο μπάσκετ. Ασχολήθηκα με το κολύμπι, το ποδόσφαιρο και με πολλά σπορ. Για πολλούς ανθρώπους είναι δύσκολο να ακολουθήσουν την... παράδοση της οικογένειας. Ειδικά αν οι γονείς υποχρεώνουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Στην περίπτωσή μου τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Νομίζω πως είχα το μπάσκετ μέσα μου από την αρχή (γέλια)''.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ