ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η ελπίδα και το απευκταίο σενάριο για τον Πανιώνιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Αλευρογιάννης δεν βρίσκεται πια στο κάδρο για τον Πανιώνιο, ο οποίος ψάχνει σανίδα σωτηρίας. Θα βρίσκονται στην κλήρωση του πρωταθλήματος οι "κυανέρυθροι", που όμως βλέπουν πως στον ορίζοντα υπάρχει (και) η ΕΣΚΑΝΑ.

Από την στιγμή που ο Σταύρος Αλευρογιάννης ενημέρωσε -μέσω Facebook- το απόγευμα της Δευτέρας (4/9) πως αποσύρει το ενδιαφέρον του για να ηγηθεί της προσπάθειας σύστασης της ΚΑΕ Πανιώνιος, κατέστη σαφές πως οι "κυανέρυθροι" βρέθηκαν μπροστά σε αδιέξοδο. Ο ορθοπεδικός που -από την πρώτη στιγμή- εξήγησε πως θέλει να μπει μπροστάρης για την επιστροφή της ομάδας της Νέας Σμύρνης στα μεγάλα σαλόνια, δεν βρήκε την ανταπόκριση που προσδοκούσε από τους "επώνυμους" φίλους του Πανιωνίου, φτάνοντας στο σημείο της απόσυρσης του ενδιαφέροντος.

Το μείζον βέβαια είναι τι έρχεται από εδώ και πέρα για τον σύλλογο, αφού ουδείς μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Παρά την απογοήτευση που υπάρχει από την τροπή που πήραν τα γεγονότα, οι "κυανέρυθροι" δεν το βάζουν κάτω, αντίθετα παραμένουν αισιόδοξοι πως θα βρεθεί λύση. " Μέχρι την Τετάρτη θα υπάρχουν εξελίξεις", εξήγησε λακωνικά στο Sport24.gr ο Χρήστος Βουζουνεράκης για την προσπάθεια που γίνεται στη Νέα Σμύρνη.

Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ των "κυανέρυθρων" θα μεταβεί την Τρίτη (5/9) στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσει το "παρών" στην κλήρωση του πρωταθλήματος. Μία συμβολική κίνηση από πλευράς του, που δείχνει ότι ο Πανιώνιος δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα. Όπως είχε ανακοινωθεί άλλωστε , υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου για την πιστοποίηση της κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, που αποτελεί αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο "αγκάθι". Αν βέβαια δεν είναι ο Σταύρος Αλευρογιάννης αυτός που θα βάλει το 51% του απαιτούμενου ποσού, ποιος μπορεί να είναι; Άγνωστο!

Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειες για να καλυφθεί το υπόλοιπο ποσό (το 49% δηλαδή) συνεχίζονται με αμείωτη ένταση -με την ελπίδα πως έστω και στο "παρά ένα" θα πειστεί ο κ. Σταύρος Αλευρογιάννης να ανακαλέσει τη χθεσινή του ανακοίνωση. Στη Νέα Σμύρνη προσανατολίζονται μάλιστα στη διεξαγωγή φιλικού αγώνα των παλαιμάχων του συλλόγου προκειμένου να προκύψουν νέα έσοδα, όπως επίσης στην κινητοποίηση του κόσμου για να δώσει το "παρών" στον αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας απέναντι στον Παναιτωλικό (10/9, 16:00), με σκοπό να διατεθεί μέρος του ποσού που θα εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Το κακό και το -πολύ- χειρότερο σενάριο

Όλα τα παραπάνω αφορούν στις προσπάθειες που γίνονται και το ευτυχές σενάριο της παρουσίας του "Ιστορικού" στη Stoiximan.gr Basket League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το θέμα βέβαια είναι τι θα προκύψει σε περίπτωση που τίποτα δεν λειτουργήσει, σε περίπτωση που προκύψει το αρνητικό σενάριο. Από την Α2 μέχρι την ΕΣΚΑΝΑ υπάρχει μεγάλη απόσταση, όπως επίσης και διαφορετικές καταστάσεις που υποδεικνύουν την εκάστοτε κατηγορία.

Ο Πανιώνιος μπορεί να διεκδικήσει την παρουσία του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία με την αιτιολογία της αδυναμίας σύστασης εταιρείας, μπορεί όμως (στη χείριστη περίπτωση) να έχει την κατάληξη του Πανελληνίου και να κατηφορίσει στις τοπικές κατηγορίες.

Το νομικό επιτελείο και η διοίκηση του συλλόγου είναι αυτοί που θα αναλάβουν δράση τις επόμενες ημέρες, αν ο σύλλογος βρεθεί εκτός της Stoiximan.gr Basket League, προσδοκώντας στην καλύτερη δυνατή λύση.

Οι "Πάνθηρες" είναι "εδώ"

Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση που επικρατεί και το γεγονός πως η αγαπημένη τους ομάδα είναι στο χείλος του γκρεμού, οι οργανωμένοι φίλοι του Πανιωνίου εξέδωσαν ανακοίνωση, τονίζοντας πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να αγωνιστούν οι "κυανέρυθροι" στη Stoiximan.gr Basket League:

"Οι μπασκετικές εξελίξεις βρίσκουν άπαντες ενωμένους, σύμφωνα με τους Πάνθηρες. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ιστορικού, με ανακοίνωση τους, τονίζουν πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, κόσμος, Πάνθηρες, Ερασιτέχνης, Δήμος και ιδιώτες θα σώσουν τον μπασκετικό Πανιώνιο.

Αναλυτικά:

" Η ίδρυση το 1890. Η προσφυγιά το 1922. Τα κύπελλα, το 1979, το 1991, το 1998. Ο υποβιβασμός το 1992 και το 1996. Πολύ σημαντικές ημερομηνίες. Τις θυμόμαστε όλοι, είτε για τις ευτυχισμένες, είτε για τις δυστυχισμένες στιγμές τους. 5 Σεπτέμβρη 2017, μπορούμε ακόμα να καθορίσουμε σε ποια πλευρά της ιστορίας θα την κατατάξουμε.

Μια νίκη του κόσμου για την επιβίωση του ιστορικού τμήματος μπάσκετ ή μια ήττα όλων μας και η ταφόπλακά του. Οι εξελίξεις μας βρίσκουν όλους ενωμένους. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Κόσμος, Πάνθηρες, Ερασιτέχνης, Δήμος, Ιδιώτες θα σώσουμε τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σμύρνης. Σήμερα, όχι σε μια βδομάδα ή ένα μήνα.

Μείνετε συντονισμένοι σχετικά με τις δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

Panthers Club 1983".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ