ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Αλευρογιάννης: "Απαιτούμε ισονομία και απαντήσεις"

Αλευρογιάννης: "Απαιτούμε ισονομία και απαντήσεις"
EUROKINISSI

O ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου, Σταυρός Αλευρογιάννης πέρασε στην... επίθεση και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ζήτησε ισονομία και απαντήσεις τονίζοντας, όμως, πως οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα.

Ο χρηματοδότης της ΚΑΕ Πανιώνιος, Σταύρος Αλευρογιάννης στάθηκε στην αδειοδότηση των ομάδων, στις πληρωμές των διαιτητών και των κριτών, στην έκδοση των δελτίων των αθλητών και στις μεταγραφές τους, ενώ τόνισε πως βασικός του στόχος είναι η προστασία της ομάδας του.

"Η 26η Σεπτεμβρίου του 2017 ήταν η τελευταία ημέρα αδειοδότησης για τις δύο νέες ΚΑΕ., όπου εκλήθησαν να υποβάλλουν την κάλυψη μετοχικού κεφαλαίου και σειρά τυπικών εγγράφων. Εμείς λόγω πολυμετοχικότητας και θέλοντας να είμαστε τυπικοί, προχωρήσαμε στην ταυτοποίηση καταθέσεων και μετόχων, όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και 08/1/18 στην 1η συνεδρίαση της ΕΕΑ εγκρίθηκε το μετοχικού μας κεφάλαιο. Ξέρουμε λοιπόν ότι η έτερη ΚΑΕ μέχρι 15/02/18 δεν είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Καταλαβαίνετε λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΑΕ Πανιώνιος δέχτηκε μεγάλη πίεση, ενώ η έτερη ΚΑΕ μέχρι και προχθές ήταν υπό καθεστώς ανοχής και επιείκειας", δήλωσε ο Σταύρος Αλευρογιάννης για την αδειοδότηση των ομάδων, ενώ στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στις πληρωμές των διαιτητών και των κριτών:

"Η ΚΑΕ Πανιώνιος έχει τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πληρωμή εξόδων κίνησης και διαμονής διαιτητών, τεχνικών παρατηρητών καθώς και αμοιβές κριτών/σημειωτών και παρατηρητών διαιτησίας αγώνων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας και δημοσιεύματα, αλλά και επιβεβαίωση από τον ΕΣΑΚΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση των μελών του άλλες ΚΑΕ δεν έχουν πληρώσει εδώ και μήνες τους διαιτητές, παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 36 του πειθαρχικού κώδικα του ΕΣΑΚΕ, που έχει συνυπογραφεί απ’ όλα τα μέλη του συνεταιρισμού. Στην περίπτωση αυτή σκεφτείτε ότι μια ομάδα που δεν έχει πληρώσει τα 2.500 ευρώ στους διαιτητές-κριτές για 8-9 αγώνες, αγοράζει έναν ολόκληρο παίκτη ξένο. Επίσης σκεφτείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν το πρωτάθλημα, αν εφαρμόζονταν οι κανονισμοί και οι ΚΑΕ αυτές τιμωρούνταν όπως προβλέπεται από τον αθλητικό δικαστή με 1.000 ευρώ πρόστιμο και 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, που διπλασιάζεται σε υποτροπή. Κατά τα άλλα μόνο ο Πανιώνιος έχει τιμωρηθεί φέτος με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για δυσφήμιση του αθλήματος, για μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν στον προαύλιο χώρο του γηπέδου, μεταξύ αστυνομίας και μεμονωμένων οπαδών μας, μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και αφού έχουμε λάβει συγχαρητήρια τόσο από τον Κομισάριο του αγώνα όσο και από τα χείλη του επίσημου Παναθηναϊκού για την άψογη τέλεση του αγώνα".

Για την έκδοση των δελτίων των παικτών, ανέφερε: "Επίσης υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις των ΚΑΕ που αφορούν στην έκδοση δελτίων αθλητών από την ΕΟΚ. Πώς λοιπόν αυτά τα δελτία είναι έγκυρα και πως νομιμοποιούνται οι παίκτες να αγωνίζονται κανονικά στο πρωτάθλημα; Σε αυτό το θέμα περιμένουμε ακόμα απάντηση από τους αρμόδιους".

Όσον αφορά τις αποκτήσεις παικτών, είπε: " Είναι επίσης απορίας άξιο, ομάδες που χρωστούν στο Δημόσιο, στους διαιτητές, στους κριτές αγώνων και στους παίκτες τους, κατά τα δημοσιεύματα και μπλοκαρισμένους τους λογαριασμούς των ΚΑΕ, κατά τα λεγόμενά τους, να προβαίνουν σε μεταγραφές παικτών, ενέργειες που απαιτούν την ύπαρξη τυπικών δικαιολογητικών όπως φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα".

Τέλος, ο Σταύρος Αλευρογιάννης δήλωσε: "Για όλα τα παραπάνω θέματα η ΚΑΕ Πανιώνιος απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία την Παρασκευή 23/2/2018 στους αρμόδιους φορείς ζητώντας ,μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, της Τετάρης21/2/2018, απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Σήμερα λάβαμε γραπτή ενημέρωση σχετικά με τα θέματα αυτά όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ΌΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ , η ΚΕΔ και η ένωση κριτών δεν έχουν κάνει επίσημες καταγγελίες, άρα δεν συντρέχει λόγος εφαρμογής του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού του ΕΣΑΚΕ. Επίσης το γεγονός ότι από την ημερομηνία αποστολής του εξωδίκου μας μέχρι σήμερα κάποια ή κάποιες ΚΑΕ τακτοποίησαν τα οφειλόμενα δεν αναιρεί ουδόλως το ατόπημα και την κωλυσιεργία και την ανοχή των δικαιοδοτικών οργάνων του ΕΣΑΚΕ στην αυστηρή τήρηση του Κανονισμού. Δηλαδή πρέπει κάποια ΚΑΕ να διαμαρτυρηθεί για να τηρηθεί ο Κανονισμός;

Τι να πιστέψω δηλαδή;

Καλώ τους αρμόδιους φορείς λοιπόν να μας πουν αν όντως οι διαιτητές και κριτές είναι πληρωμένοι από όλες τις ΚΑΕ, αν τα τυπικά έγγραφα μεταγραφών εκδίδονται ,όπως πρέπει , αν οι πληρωμές των εξόδων αγώνα είναι μια προαιρετική υποχρέωση και όχι υποχρεωτική, αν η αδειοδότηση συμμετοχής ΚΑΕ στην Α1 είναι μία αέναη δυναμική κατάσταση ?.

Δε μπορώ να φανταστώ ότι οι διαιτητές και οι κριτές των αγώνων λειτουργούν εθελοντικά και δεν αμείβονται για το έργο τους και τη φυσική τους παρουσία.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν έχουμε αντιπαραθέσεις με τις υπόλοιπες ΚΑΕ, ούτε απαξιώνουμε τον ΕΣΑΚΕ ή την ΕΟΚ ως βασικά θεσμικά όργανα για την προστασία και πρόοδο του αθλήματος.

Απλά διεκδικούμε ισονομία στο πρωτάθλημα.

Αν οι δικές μας πληροφορίες είναι μη ακριβείς , θα βγούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από το σύνολο των ανθρώπων του Ελληνικού μπάσκετ.

Μέχρι τότε όμως ας αναρωτηθούμε για όλα τα παραπάνω και ας θέσουμε τους εαυτούς μας σε αυτοκριτική και αυτό-αξιολόγηση για τον αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

Ο βασικός στόχος μας έτσι κι αλλιώς είναι η προστασία του Πανιωνιου σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα με την ταυτόχρονη αγωνιστική του ενίσχυση.

Εμείς σαν Πανιώνιος είμαστε οι πρώτοι που γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι οι αγώνες κερδίζονται μέσα στο γήπεδο".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ