ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χαραλαμπόπουλος: το νέο συμβόλαιο και η προφητεία

Χαραλαμπόπουλος: το νέο συμβόλαιο και η προφητεία

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σκοπεύει να περάσει μια ντουζίνα χρόνια στον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr γράφει για την ιστορία που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια κι έμελλε να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ... για πάντα!

Ήταν 13 Ιουλίου 2012 όταν ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτηση ενός 15χρονου τότε φόργουορντ από το Αιγάλεω. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος το όνομά του. Άγνωστο για το ευρύ κοινό, κάτι παραπάνω από... γνωστό για όσους ασχολούνται καθημερινά με την πορτοκαλί μπάλα.

Δεν ήταν μυστικό άλλωστε ότι τα δυτικά προάστια υπάρχει ένας παίκτης που κάνει πράγματα και θαύματα στις μικρές ηλικίες. Ένας παίκτης που με ύψος 2μ02 δείχνει ικανός να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Δεν ήταν απλά πολύ πιο ψηλός από τα παιδιά της ηλικίας του. Είχε, πάνω απ όλα, την ικανότητα να παίζει με την μπάλα στα χέρια, να εκμεταλλεύεται το ύψος του για να πασάρει καλύτερα.

Πάρτε μια γεύση από τα τότε κατορθώματά του

Στοιχεία που τον μετέτρεψαν πολύ γρήγορα σε κάτι ξεχωριστό, με την Μπαρτσελόνα και την Ουνικάχα Μάλαγα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγάλεω. Άνθρωποι των δύο ισπανικών ομάδων βρέθηκαν στα μέρη μας για να δουν από κοντά τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, δίχως όμως να προχωρήσει περισσότερο το ενδιαφέρον. Ο λόγος; Η πρόταση που του κατέθεσε ο Παναθηναϊκός αρκούσε για να τον πείσει πως το μέλλον του είναι... πράσινο!

" Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού. Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1997 και αγωνιζόταν στην ομάδα του Αιγάλεω. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Εθνική Παίδων, αν και μόλις 14 χρονών, ενώ θα πάρει μέρος και φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Είναι 2.02, φόργουορντ, αριστερόχειρας και είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ", ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στις 13 Ιουλίου 2012.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, δεν χρειάστηκαν πολλές λέξεις για να γνωστοποιήσουν την παραμονή του στην ομάδα για οκτώ ακόμη χρόνια (ως το 2024). Μέσα σε δεκαέξι λέξεις, οι "πράσινοι" τα είπαν όλα. Κυριολεκτικά. " Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για τα επόμενα οκτώ χρόνια", αναφερόταν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/7).

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο προηγήθηκαν πάρα πολλά. Όχι απαραίτητα εύκολα, αφού ο 19χρονος πλέον φόργουορντ χρειάστηκε να κάνει πολλή υπομονή. Κάτι που... ξέρει καλά.

Παρεμπιπτόντως, ο ερχομός του στον Παναθηναϊκό συνέπεσε με την αλλαγή πλεύσης σε διοικητικό επίπεδο, αφού προ τετραετίας η ομάδα πέρασε στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι η σημαντικότερη μεταγραφή που έκανε τότε ο διοικητικός ηγέτης του "τριφυλλιού". Ο οποίος στις 30 Μαρτίου 2015 είχε πει την περίφημη ατάκα πως " αν δεν σηκώσουμε ευρωπαϊκό στην επόμενη πενταετία με τον Χαραλαμπόπουλο αρχηγό να μη με λένε Γιαννακόπουλο".

Χαραλαμπόπουλος: το νέο συμβόλαιο και η προφητεία

Έκτοτε βέβαια, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Έχει κάνει ντεμπούτο σε αγώνα της Euroleague (με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, στις 13 Δεκεμβρίου 2013), πήρε σταδιακά περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ πέρσι (2015) στα playoffs της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε το -ως τώρα- καλύτερο ευρωπαϊκό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Βλέπετε, ήταν ο πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού" στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, έχοντας 14 πόντους (με 3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές) σε μόλις 21'44'' συμμετοχής. Μαζί είχε 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος. Όχι κι άσχημα δηλαδή, για ένα παιδί που ουδέποτε αυτή την τετραετία πήρε μαζεμένο χρόνο συμμετοχής και μπόλικη εμπιστοσύνη από τους προπονητές του.

Μέχρι τα φετινά playoffs της Basket League, που επωμίστηκε βασικό ρόλο στο rotation του Αργύρη Πεδουλάκη. Εκμεταλλεύτηκε με τον δέοντα τρόπο τον χώρο που βρήκε στο "3", αποδείχθηκε αξιόπιστος στο "4" και κάπως έτσι έδωσε τα διαπιστευτήριά του εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ειδικά από τη στιγμή που παραμένει ο ίδιος προπονητής στην άκρη του πάγκου.

Το φετινό καλοκαίρι μάλιστα απέκτησε ιδιαίτερο χαρακτήρα για εκείνον από τη στιγμή που έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών, στο Προολυμπιακό. Κι αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός, όλα όσα ακολουθήσουν μοιάζουν φυσιολογικά. Η πορεία του άλλωστε φαίνεται πως εξελίσσεται, όπως έμελλε να γραφτεί. Όπως ακριβώς υπολόγιζαν όλοι όσοι τον έβλεπαν να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα στο Αιγάλεω.

Χαραλαμπόπουλος: το νέο συμβόλαιο και η προφητεία

Δεδομένου βέβαια πως το 2024 -σε ηλικία 27 ετών- θα είναι στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του (αν όλα πάνε καλά), θα βάλει πλώρη για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα. Ευχή του; Να καταφέρει να συνδυάσει την παρουσία του στους "πράσινους" με τίτλους. Πολλούς τίτλους. Γι αυτό έμεινε άλλωστε. Κι αν η τύχη είναι με το μέρος του, να καταφέρει να δώσει "σάρκα και οστά" στην ατάκα που ξεστόμισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πέρσι...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ