ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χάντερ ο νεότερος ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Χάντερ ο νεότερος ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Ο Βινς Χάντερ έγραψε ιστορία! Στα 21 του χρόνια έγινε ο νεότερος ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Διαβάστε ποιους "προσπέρασε" και ποιος είναι ο μοναδικός κοινοτικός που κατέχει το απόλυτο ρεκόρ.

Ο Βινς Χάντερ που ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή είναι γεννημένος το 1994! Πιο συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου του 1994. Και αυτό σημαίνει ότι όντας 21 ετών 4, μηνών και λίγων ημερών γίνεται ο νεαρότερος ξένος στην ιστορία του "τριφυλλιού"!

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν δύο παίκτες από τη μακρινή δεκαετία του '90! Ο Άριαν Κόμαζετς και ο Αντόνιο Ντέιβις. Ο Κροάτης σουτέρ (σ.σ τότε δεν υπήρχαν κοινοτικοί) είχε πάρει θέση ξένου όντας 22 ετών και 8 περίπου μηνών (γεννήθηκε 23/1/1970 και ντεμπουτάρισε τον Σεπτέμβριο του 1992), ενώ ο Ντέιβις που έκανε εν συνεχεία μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ και έφτασε ως το all-star game και τους τελικούς (με τους Πέισερς) ήταν 21 ετών και 11 μηνών όταν ξεκίνησε την καριέρα του στους "πράσινους" (γεννημένος στις 31/10/1968 έπαιξε το φθινόπωρο του 1990).

Ο Χάντερ λοιπόν κέρδισε στο νήμα τον Αντόνιο Ντέιβις, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατά 26 ολόκληρα χρόνια.

Από εκεί και πέρα αν υπολογίσουμε και τους κοινοτικούς ο Χάντερ βρίσκεται στο Νο2 της λίστας των νεαρότερων παικτών. Στο Νο1 βρίσκουμε τον Γκιόργκι Σερμαντίνι που ήταν 19 ετών όταν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν στην παρθενική του χρονιά είχε μόνο μια ευρωπαϊκή συμμετοχή για παράδειγμα.

Κοιτώντας τη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού υπάρχουν και άλλοι κοινοτικοί που αποκτήθηκαν σε "τρυφερή" ηλικία: όπως ο Νίκολα Πέκοβιτς (22), ο Μιλένκο Τέπιτς (23), ο Γιάκα Λάκοβιτς (24), ο Γιούριτσα Ζούζα (24), ο Όντετ Κάτας (25) και ο Όγκγιεν Κούζμιτς (25).

Σε ότι αφορά τους ξένους το ρεκόρ θα έπρεπε να ανήκει κανονικά στον Αργεντίνο Πέπε Σάντσεζ, που έχει έρθει στον Παναθηναϊκό στα 24 του χρόνια. Το "αλλά" της υπόθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι αγωνιζόταν ως κοινοτικός. Αν υπολογίσουμε οπότε μετά το 2000 ο νεαρότερος ξένος των "πρασίνων" πριν εμφανιστεί ο Χάντερ, ήταν ο Κένεντι Ουίνστον (23). Τη λίστα συμπληρώνει ο Ντι Τζέι Κούπερ (24 και 5 μηνών), ο Ρόντνεϊ Μπιούφορντ (24 και 11 μηνών), ένας άλλος Χάντερ, ο Μπράντον (25 και 2 μηνών) και ο Λόνι Μπάξτερ (26).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βινς Χάντερ είναι ο μοναδικός ξένος του Παναθηναϊκού (μετά τον Αντόνιο Ντέιβις) που φοράει τη φανέλα της ομάδας χωρίς να έχει ούτε ευρωπαϊκή εμπειρία, ούτε έστω κι ένα επίσημο παιχνίδι στο ΝΒΑ.

Τη λίστα με τους ξένους του "τριφυλλιού" χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία (από το 2000 και μετά) συμπληρώνουν οι: Τζέισον Καπόνο, Μάρκους Μπανκς, Τρέισι Μάρεϊ, Μπράντον Χάντερ, Τόνι Ντελκ και Λόνι Μπάξτερ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ