ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζόρτζεβιτς: "Η κληρονομιά του Ομπράντοβιτς"

Τζόρτζεβιτς: "Η κληρονομιά του Ομπράντοβιτς"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκεται στο Βελιγράδι για τον εορτασμό των 20 χρόνων από το χρυσό της Γιουγκοσλαβίας στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας ενώ εξήγησε τους λόγους που αισθάνεται... γέρος και μίλησε για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης Γιουγκοσλαβίας στον τελικό με τη Λιθουανία, το 1995. Για την ακρίβεια, τελείωσε το ματς κόντρα στη "Λιέτουβα" με 41 πόντους (9/12 τρίποντα) και οδήγησε τους "πλάβι" στο χρυσό μετάλλιο, στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας.

Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από εκείνη την επιτυχία και οι Σέρβοι το γιόρτασαν στο Βελιγράδι. Το παρών στην εκδήλωση για την επέτειο έδωσαν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο Σάσα Ομπράντοβιτς, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο Ζέλικο Ρέμπρατσα, ο Ζόραν Σρετένοβιτς, ο Ντέγιαν Κοτούροβιτς και, φυσικά, ο "Σάλε".

Ο νέος κόουτς του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε αρχικά από τους Σέρβους δημοσιογράφους για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας: "Παρακολούθησα ξανά τον τελικό με τη Λιθουανία στο YouTube. Οι κόρες μου μεγαλώνουν και βλέπουν πως παίζαμε εμείς, οι πιο παλιοί. Βέβαια, υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι που γράφουν για την επέτειο και μας θυμίζουν κάθε χρόνο πόσο έχουμε γεράσει! Εκείνη η γενιά του σέρβικου μπάσκετ είχε σπουδαίους προπονητές".

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη συμφωνία του με τους "πράσινους": "Έμεινα μακριά από τους πάγκους για έναν χρόνο και αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση του Παναθηναϊκού. Είναι μια ομάδα με τεράστιο όνομα στην Ευρώπη, ένα κλαμπ στο οποίο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άφησε τεράστια κληρονομιά. Απομένει ακόμα μια συνάντηση ώστε να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες για την έναρξη της προετοιμασίας χωρίς εμένα (σ.σ. η προετοιμασία της Σερβίας για το Eurobasket 2015 ξεκινά στις 15 Ιουλίου). Έχω τεράστιο πάθος και όρεξη για να δουλέψω στον Παναθηναϊκό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ