ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζόρτζεβιτς: "Δεν νομίζω να ξαναδούμε φέτος τον Παππά"

Τζόρτζεβιτς: "Δεν νομίζω να ξαναδούμε φέτος τον Παππά"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς φιλοξενήθηκε το Σάββατο (2/4) το μεσημέρι στο στούντιο της NOVA προκειμένου να μιλήσει για την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού και τα... μελλούμενα. Μέσα σε όλα αποκάλυψε πως ο Νίκος Παππάς δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά φέτος με την πράσινη φανέλα.

Μία μέρα με τη νίκη - πρόκριση επί της Τσεντεβίτα και τη βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη από την Euroleague, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς φιλοξενήθηκε στο στούντιο της NOVA για να μιλήσει για την έως τώρα πορεία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, τα σχέδια που υπάρχουν για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου και το τι έχει στο μυαλό του εν όψει των πλέι οφ της Euroleague.

Το πλέον αξιοσημείωτο όσων είπε αφορούσε τον Νίκο Παππά, ο οποίος προπονείται τον τελευταίο ένα μήνα μόνος του. Όταν ρωτήθηκε λοιπόν ο προπονητής του "τριφυλλιού" για το τι μέλλει γενέσθαι με τον 25χρονο φόργουρντ, ήταν σαφής. " Ό,τι έγινε με τον Παππά είναι κάτι συνηθισμένο. Συμβαίνουν αυτά στις ομάδες", ενώ τόνισε πως " δεν νομίζω να τον ξαναδούμε φέτος. ίσως του χρόνου πάλι, εξαρτάται από εκείνον. Είναι στα χέρια του η κατάσταση για το πως θα κυλήσει η συνεργασία μας από εδώ και πέρα".

Τζόρτζεβιτς: "Δεν νομίζω να ξαναδούμε φέτος τον Παππά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Προσπαθούμε να μεταπείσουμε τον Διαμαντίδη"

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Δημήτρη Διαμαντίδη, τονίζοντας πως " είμαι ευλογημένος, τυχερός που τον έχω παίκτη. Μακάρι να τον έχω και την επόμενη σεζόν. Είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague. Είναι ταπεινός, παρά το πόσο σπουδαίος είναι. Έκανε μεγάλα πράγματα, αλλά παρέμεινε ταπεινός. Είναι σπουδαίο παράδειγμα για όλους. Είναι σημαντικός όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ, για τον ελληνικό αθλητισμό, για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι τεράστια προσωπικότητα", ενώ αποκάλυψε πως " προσπαθούμε ακόμη να τον πείσουμε να μείνει μία σεζόν ακόμη. Ευχαριστιέται τους τελευταίους μήνες. Συνεχίζει να δουλεύει σκληρά. Είναι εντυπωσιακά ταπεινός. Τον... πειράζω και του λέω συνεχώς να μείνει για τρία χρόνια ακόμη. Έχω μιλήσει τόσο με τον "Μήτσο", όσο και με τον κ. Γιαννακόπουλο για να μείνει".

Αναφορικά με τη βράβευσή του χθες (1/4) το βράδυ από την Euroleague, σχολίασε πως " αυτή η τιμή που έκανε η Euroleague στον Δημήτρη ήταν σπουδαία. Μακάρι να το ζήσουν και άλλοι οι παίκτες. Είναι τρομερή η αγάπη του κόσμου για εκείνον. Χρωστάει πολλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ στον Διαμαντίδη".

"Το είχα πει στους παίκτες μου από την αρχή"

Αργότερα, κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή (1/4) του τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία είχε πει εδώ και δύο μήνες στους παίκτες του πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι το Final Four. Επ αυτού ανέφερε πως " όντως, είχα πει στους παίκτες μου από την αρχή πως παλεύουμε για να προκριθούμε στο Final Four. Παίζουμε για να νικάμε. Το μπάσκετ το προσεγγίζεις με δύο τρόπους. Ως ένα παιχνίδι να παίξουμε, και ως ένα παιχνίδι να κερδίσουμε. Εδώ είμαστε για να νικήσουμε", ενώ σε ερώτηση για τις τρεις μεταγραφές που έγιναν πριν την έναρξη του β' γύρου του Top 16 είπε:

" Θέλαμε το κάτι παραπάνω στο ροτέισον, κυρίως στο θέμα της ενέργειας και της αθλητικότητας, και για αυτό ενισχυθήκαμε. Όταν κουράζεσαι, δεν κουράζονται μόνο τα πόδια σου, αλλά και το μυαλό σου. Πρέπει να βελτιωθούμε και άλλο. Έχουμε τρομερό κλίμα στα αποδυτήρια, είναι η εξαιρετική ατμόσφαιρα μεταξύ μας".

Αναφορικά με την αγάπη που υπάρχει από τους φιλάθλους προς την ομάδα, δεν παρέλειψε να πει πως " νιώθω την επιθυμία του κόσμου να φτάσουμε στο Final Four ύστερα από τέσσερα χρόνια. Ο κόσμος πάντα μας στήριζε και ήταν δίπλα μας. Μας βοήθησαν πάρα πολύ, ειδικά ύστερα από ήττες που μας πλήγωσαν. Υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ ομάδας και των φιλάθλων μας. Εκτιμούμε την αγάπη τους και τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη. Αισθάνομαι την δίψα του κόσμου για πρόκριση στο Final Four".

Τζόρτζεβιτς: "Δεν νομίζω να ξαναδούμε φέτος τον Παππά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Ελάχιστες φορές ένιωσα πίεση"

Υπάρχει όμως πίεση προς εκείνον για όλο αυτό; Για την επιθυμία όλων να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο; " Άγχος, πίεση. Ελάχιστες φορές ένιωσα πίεση στο μπάσκετ και αυτό γιατί αγαπώ το μπάσκετ, λατρεύω το παιχνίδι. Κανείς δεν μπορεί να βάλει περισσότερη πίεση σε εμένα από εμένα. Έχω πάντα υψηλές απαιτήσεις από εμένα. Κάποια στιγμή προσπάθησα να φύγω από το μπάσκετ, γιατί δεν ευχαριστιόμουν πλέον το παιχνίδι, αλλά επέστρεψα όταν μου έλειψε και άρχισα να το αγαπώ και πάλι. Θα σας πω κάτι. Στο παρελθόν ο κόουτς Ομπράντοβιτς, όταν αγωνιζόμουν ακόμη σαν παίκτης, μου ζήτησε να έρθω να παίξω μπάσκετ στον Παναθηναϊκό. Του είπα κόουτς σε ευχαριστώ, αλλά πλέον δεν ευχαριστιέμαι το παιχνίδι, οπότε δεν θέλω απλά να έρθω. Και έμεινα εκτός μπάσκετ", απάντησε.

Για να προσθέσει λίγο αργότερα πως " δεν ψάχνω δικαιολογίες για μικρά μπάτζετ και τραυματισμούς. Σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά ποτέ δεν θα κάνουμε έκπτωση στην προσπάθεια μας. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Ίσως κάποια στιγμή αργότερα να έχουμε μία καλύτερη ευκαιρία, αλλά ζούμε το τώρα και όπως είμαστε, αυτοί που είμαστε, θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Κάποια στιγμή, η κουβέντα πήγε στα πλέι οφ της Euroleague και τις πιθανές διασταυρώσεις, με τη Λαμποράλ Κούτσα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αποτελούν το δίλημμα του Παναθηναϊκού: " Ποτέ δεν σκέφτομαι τις διασταυρώσεις. Δεν διαλέγουμε αντίπαλο. Εγώ το βλέπω πως οι άλλοι δεν θέλουν να παίξουν με τον Παναθηναϊκό, όχι εμείς με κάποια άλλη ομάδα. Πιστεύω στους παίκτες μου. Την κατάλληλη στιγμή ο Παναθηναϊκός θα έχει το πρόσωπο που θέλει".

"Έχουμε κάνει πρόταση για ανανέωση στον Ουίλιαμς"

Μέσα σε όλα δεν θα μπορούσε παρά να απονείμει... τα εύσημα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου: " Σίγουρα, αν οι παίκτες μας ερχόντουσαν κάπως νωρίτερα, ειδικά οι Ουίλιαμς και Χάντερ, θα μας είχαν βοηθήσει περισσότερο, από πλευράς πως θα είχαν εξοικειωθεί πιο γρήγορα. Είμαι όμως ευγνώμων στον πρόεδρο που έκανε όλες αυτές τις σημαντικές κινήσεις, δίνοντας αρκετά χρήματα. Ίσως και να είχαμε κάνει παραπάνω νίκες, παίρνοντας και το πλεονέκτημα. Σίγουρα θα είχαν μπει πιο γρήγορα στην χημεία μας, αλλά και πάλι ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιαννακόπουλο για την τεράστια στήριξη στο ρόστερ. Ενισχυθήκαμε σημαντικά. Μακάρι να τον έχουμε και τα επόμενα χρόνια. Του έχουμε κάνει ήδη πρόταση. Θα δούμε τι θα γίνει...", είπε εν πρώτοις ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, για να προχωρήσει αποθεώνοντας τον Έλιοτ Ουίλιαμς:

" Ο Ουίλιαμς έχει δείξει λίγα πράγματα για το ταλέντο του. Είναι σπουδαίος παίκτης και έχει σημαντικές και μεγάλες δυνατότητες. Έχει μεγάλο ταλέντο, ταιριάζει περισσότερο στην Ευρώπη. Έχει μεγάλη ποιότητα. Μπορεί να παίξει και τις 3 θέσεις. Είναι σοβαρός και ταπεινός άνθρωπος. Λατρεύει το μπάσκετ, μιλάει συνέχεια για αυτό. Του έχουμε κάνει πρόταση και ελπίζουμε να την αποδεχτεί. Τον θέλουμε μαζί μας για τα επόμενα χρόνια. Πρότυπο του ήταν ο Πένι Χάρνταγουεϊ. Είναι σεμνός χαρακτήρας".

Ενώ σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τους μικρούς του ρόστερ, απάντησε πως " καταρχάς είναι ακόμη παιδιά που μεγαλώνουν. Τα πάντα είναι καινούρια για εκείνους και επιδραστικά. Δεν γίνεται να ελέγξουμε όλα τα ερεθίσματα που λαμβάνουν. Είναι ανέφικτο. Δεν έχει νόημα. Είναι μία τρομερή διαδικασία την οποία και απολαμβάνω, να δουλεύω με νέα παιδιά. Έφερε μάλιστα και συνεργάτες που ξέρουν να δουλεύουν με νεαρούς παίκτες, κάνοντας καλή δουλειά. Οι παίκτες μαθαίνουν. Το να δουλεύει ο Παπαγιάννης κόντρα στον Πάβλοβιτς στην προπόνηση είναι βουνό για εκείνον, όπως και για τον Χαραλαμπόπουλο δουλεύοντας κόντρα στον Πάβλοβιτς για παράδειγμα. Ίσως είναι άτυχοι, αλλά τα επόμενα χρόνια θα είναι πρωταγωνιστές. Θέλει διαδικασία να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο".

Τζόρτζεβιτς: "Δεν νομίζω να ξαναδούμε φέτος τον Παππά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, όπως Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας"

Εν συνεχεία πρόσθεσε: " Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός μοιάζει αρκετά με το Ερυθρός Αστέρας - Παρτιζάν. Είναι μεγάλο ντέρμπι. Σέβομαι τον Ολυμπιακό, την ιστορία του, τους Προέδρους του. Διαθέτουν σπουδαία ομάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Το ντέρμπι στην Ελλάδα, όπως και στην Σερβία, ο Τύπος το πάει πάντα στα άκρα, αλλά το καταλαβαίνω.

Δεν βλέπω σαν εκδίκηση για την ήττα μου στον τελικό της Ευρωλίγκας το 1997 από τον Ολυμπιακό. Ο Ρίβερς ήταν απίστευτος. Έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Ήταν συγκλονιστικός και καλό παιδί, καλός χαρακτήρας. Ήταν δύσκολο ματς για εμένα εκείνο, γιατί αγωνίστηκα τραυματίας. Να πω πως στον Ολυμπιακό ήξεραν πως ήμουν τραυματισμένος, για το πρόβλημα που είχα στο πόδι μου, οπότε με αντιμετώπισαν σωστά και με περιόρισαν. Θυμάμαι εκείνα τα ματς με μία πολύ καλή ανάμνηση".

Όσο για τους δυσκολότερους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει ως παίκτης, είπε πως " οι δυσκολότεροι αντίπαλοι που αντιμετώπισα είναι οι Γκάλης και Πέτροβιτς. Τρομεροί παίκτες. Ήταν δύσκολος και ο Μαρτσιουλόνις, αλλά και ο Σαμπόνις. Οι καλύτεροι συμπαίκτες ήταν οι Ντανίλοβιτς και Σάβιτς. Ο Σάβιτς έκανε σπουδαία πράγματα μέσα στο γήπεδο και βοηθούσε πολύ την κάθε ομάδα. Ο καλύτερος παίκτης που είχα σαν προπονητής είναι ο Διαμαντίδης".

"Θα ήθελα να δουλέψω με τον Αντετοκούνμπο"

Τέλος, αναφορικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σχολίασε: " Θα ήθελα να δουλέψω με τον Αντετοκούνμπο είναι σπουδαίο παίκτης. Θα τον έκανα σύγκριση με τους Κούκοτς και Κιριλένκο, από πλευράς πως ήταν ψηλοί και σπουδαίοι παίκτες, κάνοντας πολλά καλά πράγματα σε όλους τους τομείς. Σε σκορ, δημιουργία, άμυνα και ριμπάουντ. Ίσως μοιάζει περισσότερο στον Κιριλένκο. Μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Δεν είναι τρελός ο Κιντ που θέλει να τον βάλει πλέι-μέικερ. Αυτούς τους παίκτες δεν πρέπει να τους βάζεις σε καλούπι, άσε τους να κάνουν το παιχνίδι τους, άσε τους ελεύθερους. Και ο Μπογκνάνοβιτς στην Παρτίζαν έπαιζε σε πολλές θέσεις. Άσε το ταλέντο του κάθε παίκτη να ξεδιπλωθεί.

Ο Διαμαντίδης είχε τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού. Είναι κορυφαίος σε αυτό μακράν από κάθε άλλο παίκτη. Δεύτερος σε αυτό ο Παπαλουκάς, επίσης σπουδαίος και εγκεφαλικός πλέι-μέικερ. Σπουδαίοι γκαρντ και οι δύο, εξαιρετικοί στο να διαβάζουν το παιχνίδι και να οργανώνουν το παιχνίδι της ομάδας τους. Έξυπνοι και καταπληκτικοί παίκτες".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ