ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τσαρτσαρής: "Να κερδίσουμε ό,τι χάσαμε πέρσι"

Τσαρτσαρής: "Να κερδίσουμε ό,τι χάσαμε πέρσι"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε στο Sport24.gr για τη διαφορετική σεζόν στο ΟΑΚΑ, τους τίτλους που θέλει πίσω και το πως θα αντιδράσουν "οι νέοι με τα 6 αστέρια στο στήθος". Τι είπαν επίσης οι Ξανθόπουλος και Γιαννόπουλος

Όντας ο πιο "παλιός" του νέου Παναθηναϊκού, ο Κώστας Τσαρτσαρής βιώνει κάτι τελείως το διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ίδιος μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη έχουν αναλάβει επ' ώμου να... μυήσουν τους νεότερους στον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού κι έχουν την περισσότερη δουλειά στα αποδυτήρια.

Μιλώντας, στο Sport24.gr ξεκαθάρισε ότι η φετινή σεζόν αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο, ότι η αισιοδοξία δεν παύει να υπάρχει αλλά και ότι θα υπάρξουν άσχημα κάποιες φορές αποτελέσματα. Παράλληλα, ζήτησε από τον κόσμο μία περίοδο χάριτος...

"Η φετινή σεζόν είναι τελείως διαφορετική για την ομάδα. Πολλές αλλαγές, πολλά καινούρια πρόσωπα, νέα τεχνική ηγεσία, νέα διοίκηση και παίκτες. Για εμάς είναι ένα επιπλέον κίνητρο, γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή το τέλος εποχής αυτής της ομάδας, έτυχε να είναι η φετινή σεζόν", υπογράμμισε ο Κώστας Τσαρτσαρής και συμπλήρωσε:

"Ξεκινάμε να χτίσουμε μία ομάδα με πολλά ταλαντούχα πρόσωπα. Αισιοδοξία υπάρχει, οι στόχοι παραμένουν πάντα οι ίδιοι για τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι θα αλλάξει κάτι για εμάς. Θα παλέψουμε όσο περισσότερο γίνεται. Κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο παιχνίδι για να βρεθούμε νικητές στο τέλος".

Στο τουρνουά της Σόφιας, ο Παναθηναϊκός έδειξε κάποια θετικά αλλά και ορισμένα χτυπητά αδύνατα σημεία, σύμφωνα με τον Κώστα Τσαρτσαρή: "Δεδομένου ότι είναι τόσο νωρίς και ότι είχαμε δύο μεγάλες απουσίες (Διαμαντίδης και Ούκιτς), δείξαμε κάποια θετικά στοιχεία.

Δείξαμε όμως και πολλά αρνητικά. Υπάρχει ακόμα ανετοιμότητα. Προπόνηση με προπόνηση βελτιωνόμαστε. Το βλέπουμε, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και πολλές προπονήσεις και πολλά φιλικά, ούτως ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στην πρεμιέρα.

"Πως θα αντιδράσουν με τα 6 αστέρια στο στήθος"

Για το ρόλο το δικό του και του Διαμαντίδη, στην ομάδα, ο Κώστας Τσαρτσαρής επισήμανε πως όλοι ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται, αλλά μένει να διαπιστωθεί η αντίδρασή τους φορώντας τη φανέλα με τα 6 αστέρια.

"Σαν παλαιότεροι εγώ και ο Διαμαντίδης και γνωρίζοντας τη λειτουργία της ομάδας, μπορούμε να πούμε δύο πράγματα παραπάνω στους υπόλοιπους. Όλοι όμως που ήρθαν στην ομάδα, έχουν γνώση τι εστί Παναθηναϊκός, τι εστί Ευρωλίγκα, πίεση, οπότε το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν με τα 6 αστέρια στο στήθος".

Σε ερώτηση για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τι μπορεί να περιμένει από την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, σχολίασε: "Θα δώσουμε ό,τι έχουμε... Και την τελευταία ρανίδα δύναμης και προσπάθειας για να κρατήσουμε τον σύλλογο ψηλά, να κερδίσουμε αυτά που χάσαμε πέρσι. Ωστόσο, ζητάμε και λίγο χρόνο προσαρμογής, μία περίοδο χάριτος γιατί θα' ναι δύσκολα τα πράγματα. Και στραβά αποτελέσματα θα έχουμε και θα χρειαστούμε και κατανόηση.

Στα δύσκολα φαίνεται και ο καλός φίλαθλος. Και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν αποδείξει ότι είναι καλοί φίλαθλοι".

Γιαννόπουλος: "Πρόκληση για μένα"

Ο Χάρης Γιαννόπουλος εξαργύρωσε την καλή σεζόν που έκανε με το Περιστέρι, παίρνοντας μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό και νιώθει πολύ άνετα με την ατμόσφαιρα στη νέα του ομάδα.

"Σίγουρα τα περίμενα διαφορετικά τα πράγματα και αλλιώς τα βρήκα. Είναι πολύ ήρεμα τα πράγματα εδώ, δεν ξέρω αν ευθύνονται οι 6 ευρωπαϊκοί τίτλοι γι' αυτό", τόνισε ο Χάρης Γιαννόπουλος στο Sport24.gr και συμπλήρωσε:

"Είναι πολύ φιλικοί όλοι και η όλη ατμόσφαιρα είναι πολύ διαφορετική, σου εμπνέει μία ηρεμία ώστε να είναι όλα τα υπόλοιπα λυμένα και να δουλεύεις όπως ακριβώς θέλεις.

Για τους αγώνες στην Σόφια, ο Έλληνας φόργουορντ υπογράμμισε: "Βγήκαν κάποια συμπεράσματα, αλλά όχι ολοκληρωμένα γιατί απουσίαζαν ο Δημήτρης (Διαμαντίδης) και ο Ρόκο (σ.σ. Ούκιτς). Δόθηκε μία ταυτότητα η οποία είναι η σκληρή άμυνα και το μυαλό στην επίθεση. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια που θα δουλέψουμε όλοι μαζί".

Ποιοι είναι οι στόχοι σε προσωπικό και ατομικό επίπεδο; "Θα τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο στο 150% και θα προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, ανεξαιρέτως αντιπάλου.

Είναι μία πρόκληση για μένα. Είναι η ευκαιρία μου να ανέβω στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει στην Ευρώπη και σίγουρα θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ".

Ξανθόπουλος: "Εύχομαι να πανηγυρίσουμε τίτλους"

Δηλώσεις στο Sport24.gr έκανε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για 3η φορά. Ο Έλληνας άσος έκανε λόγο και για τίτλους που είναι "συνηθισμένος να κατακτά ο Παναθηναϊκός".

"Αρχικός στόχος είναι να δέσουμε σαν ομάδα, γιατί είναι νέοι και οι παίκτες και το προπονητικό τιμ. Σίγουρα κοιτάμε τους τίτλους, γιατί ο Παναθηναϊκός συνηθίσει τόσα χρόνια να κατακτά τίτλους", επισήμανε ο Έλληνας πόιντ γκαρντ και συνέχισε:

"Δεν θα είναι εύκολο να το πετύχουμε βέβαια, γιατί είμαστε νέα ομάδα, αλλά γι΄αυτό ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία μας, προκειμένου να δέσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σαν ομάδα και με την προϋπόθεση να παίξουμε καλό μπάσκετ και να κατακτήσουμε τους τίτλους που θέλουμε".

Αυτή είναι η 3η φορά που ο Ξανθόπουλος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό και δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του: "Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα πάλι. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Για τον Παναθηναϊκό, όλα τα παιχνίδια είναι ίδια, θα πρέπει να τα κερδίσει ένα ένα για να φτάσει ψηλά".

Για την πορεία της προετοιμασίας, υπογράμμισε: "Προσπαθούμε να βγάλουμε στα φιλικά, αυτά που δουλέψαμε στο Καρπενήσι. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι είμαστε νέα ομάδα, αλλά μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και προπόνηση με την προπόνηση θα γινόμαστε καλύτεροι. Θα δίνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο κι εύχομαι στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τίτλους".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ