ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το τελευταίο εμπόδιο πριν από τον "γάμο" με Μήτογλου

Wake Forest's Konstantinos Mitoglou (44) reacts in the second half of an NCAA college basketball gameagainst Louisville in Winston-Salem, N.C., Wednesday, March 1, 2017. Wake Forest won 88-81. (AP Photo/Chuck Burton)
Wake Forest's Konstantinos Mitoglou (44) reacts in the second half of an NCAA college basketball gameagainst Louisville in Winston-Salem, N.C., Wednesday, March 1, 2017. Wake Forest won 88-81. (AP Photo/Chuck Burton) AP

Ο Παναθηναϊκός Superfoods προσδοκά να "τελειώσει" άμεσα την υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου, ξεπερνώντας την ίδια ώρα το εμπόδιο του Άρη. Το επιχείρημα των "κιτρίνων" και η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που προέκυψε το όνομα του Ντίνου Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό Superfoods, το Sport24.gr είχε ενημερώσει πως στο φλερτ των δύο πλευρών, υπήρχε μια ακόμη παράμετρος. Ο Άρης . Ο ομάδα που διατηρεί τα δικαιώματά του στην Ελλάδα. Δίχως βέβαια αυτό να είναι κάποιο αξεπέραστο εμπόδιο. Το κάθε άλλο, μπορεί να διευθετηθεί με ευκολία, εφόσον όλες οι πλευρές δείξουν διάθεση συνεργασίας με σκοπό να "τελειώσουν" άμεσα το θέμα και να μην χρειαστεί να αποταθούν στους δικηγόρους.

Ποια είναι η ουσία της ιστορίας; Στις 11 Ιουνίου 2014, η ΚΑΕ Άρης κατέθεσε στον ΕΣΑΚΕ ένα συμβόλαιο (πιστή αντιγραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχε με τον παίκτη, από το προηγούμενο καλοκαίρι), ο οποίο ήταν υπογεγραμμένο μονομερώς. Κοινώς δεν υπήρχε σε αυτό η υπογραφή του παίκτη. Ο λόγος που έγινε αυτή η κίνηση από τους "κίτρινους" την ημέρα που ο διεθνής φόργουορντ ενηλικιωνόταν ήταν καθαρά τακτικής φύσης, αφού είχε ήδη παρθεί η απόφαση του αθλητή για μετακόμιση στις ΗΠΑ. Η τετραετής διάρκεια του συγκεκριμένου συμβολαίου όμως, επέτρεπε στον Άρη να έχει λόγο στα μελλοντικά βήματα του Ντίνου Μήτογλου, σε περίπτωση που αποφάσιζε να επιστρέψει στην Ελλάδα πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Wake Forest. Κάτι το οποίο συζητιέται έντονα τις τελευταίες ημέρες, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να έχει καταθέσει δελεαστική πρόταση για τετραετές (3+1) συμβόλαιο στον 21χρονο φόργουορντ .

Κοινώς, οι "κίτρινοι" μπορούν να διεκδικήσουν κάποιο αντάλλαγμα σε περίπτωση που ο παίκτης επιστρέψει άμεσα στη χώρα, παρουσιάζοντας αυτό το -μονομερώς υπογεγραμμένο- συμβόλαιο που υπάρχει στον ΕΣΑΚΕ. Από την άλλη, η πλευρά του παίκτη δεν φρόντισε να το προσβάλλει εντός τριμήνου (όπως είχε τη δυνατότητα να κάνει) το 2014, κάτι που σημαίνει πως αυτή την στιγμή ο λόγος περνάει κατά βάση στους δικηγόρους.

Στον Παναθηναϊκό Superfoods ήταν ενήμεροι από την πρώτη στιγμή για τα δεδομένα της υπόθεσης, παρόλ' αυτά δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον Άρη για το θέμα. Προτεραιότητα είναι να κλείσει οριστικά η συμφωνία με τον νεαρό αθλητή κι εν συνεχεία να τεθεί επί τάπητος το πως θα ξεπεραστεί το (χαμηλό πάντως) εμπόδιο των "κιτρίνων", οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομικά θέση. Πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορούν να προβάλλουν υπερβολικές απαιτήσεις, ειδικά από την στιγμή που το επόμενο καλοκαίρι δεν θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ανταλλάγματα.

Οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από το 2013, όταν ο Ντίνος Μήτογλου μετακόμισε από τα "Αστέρια" στον Άρη, έκαναν λόγο για ποσό της τάξεως των 50.000 ευρώ που δόθηκε από τους "κίτρινους" στην Ακαδημία του Θοδωρή Ροδόπουλου για τα δικαιώματα του παίκτη. Αντίστοιχο ποσό συναλλαγματική, υπογεγραμμένη από τον πατέρα του παίκτη, έχει στην κατοχή της η ΚΑΕ Άρης, η οποία την χρησιμοποιεί ως ένα άτυπο buy out για την παραχώρηση του αθλητή.

Παρεμπιπτόντως, ένα από τα ζητήματα που προσπαθεί να λύσει ο ίδιος ο 21χρονος φόργουορντ αφορά στο Wake Forest και τη δυνατότητα που θα έχει (αν γίνεται) να αποχωρήσει άμεσα από το κολέγιο, αλλά να μπορεί δώσει του χρόνου τέτοια εποχή εξετάσεις στο κολέγιο προκειμένου να πάρει το πτυχίο του. Μια ακόμη μικρή παράμετρος στην υπόθεσή του.

AP Photo/Chuck Burton

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ