ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε απολογία ο Γκιστ, κινδυνεύει με ποινή 6+ μηνών

Σε απολογία ο Γκιστ, κινδυνεύει με ποινή 6+ μηνών
INTIME SPORTS

Ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης και θα απολογηθεί ενώπιον του ΕΣΚΑΝ λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (02/05) στο ΟΑΚΑ. Μίνιμουμ ο εξάμηνος αποκλεισμός, ως υπότροπος.

Ο Τζέιμς Γκιστ έδωσε δείγμα στο ντόπινγκ κοντρόλ μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα Πάτρας στις 5 Απριλίου και βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης .

Μάλιστα ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού κλήθηκε σε απολογία ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ το προσεχές Σάββατο (02/05), λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που ενδεχομένως να κρίνει την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

O Γκιστ είναι υπότροπος αφού είχε τιμωρηθεί με τρεις μήνες για τη χρήση της ίδιας ουσίας ενώ αγωνιζόταν στην Παρτίζαν ενώ στην ιστοσελίδα της FIBA έχει αναρτηθεί η ποινή που του επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Το ΕΣΚΑΝ ενημερώνει την ομάδα και τον παίκτη ότι βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα κι εν συνεχεία απευθύνεται στους άμεσα θιγόμενους για το αν επιθυμούν να ανοίξει και το δεύτερο δείγμα. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δίνουν θετική ή αρνητική απάντηση κι στη συνεχεία το ΕΣΚΑΝ επιβάλει "προσωρινή διαταγή αποκλεισμού" στον παίκτη , μέχρι να βγει η απόφαση.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ ζήτησε από τον Γκιστ να απολογηθεί άμεσα. Για την ακρίβεια το προσεχές Σάββατο (02/05).

Αφού ανοίξει και το δεύτερο δείγμα, η υπόθεση πάει στον Αθλητικό Δικαστή που είναι αρμόδιος για τα θέματα της ΕΟΚ και καλείται να βγάλει την απόφαση. Επίσης η ποινή του Γκιστ αναμένεται να ξεκινήσει από τους 6 μήνες και όχι από τις 30-40 μέρες επειδή, ακριβώς, είναι υπότροπος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ