ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το restart του Παππά

Το restart του Παππά

Η επιστροφή του Νίκου Παππά στο rotation του Παναθηναϊκού έδειξε πως ο 26χρονος γκαρντ είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα, εν όψει των ημιτελικών και των τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός απέκτησε μία ακόμη ποιοτική λύση στην περιφέρειά του. Ή, καλύτερα, αποφάσισε να ενεργοποιήσει ξανά μια επιλογή που ήταν στον "πάγο" επί δύο μήνες, κατόπιν απόφασης του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία λειτούργησε ευεργετικά για τον Νίκο Παππά, που είδε την -ερμητικά κλειστή- πόρτα του ΟΑΚΑ να ανοίγει ξανά για εκείνον, με μία μόνο προϋπόθεση: να προσπαθήσει.

Κι η αλήθεια είναι ότι (απ)έδειξε από την πρώτη στιγμή πως είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε. Αυτή που του αρνούνταν επί δύο μήνες ο "Σάλε", για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με το μπάσκετ απαραίτητα.

Η ουσία είναι ότι με το "καλημέρα" έβγαλε στο παρκέ τόσο την ποιότητα όσο και τη δίψα του για να προσφέρει στην ομάδα. Κάτι που το "τριφύλλι" έχει μεγάλη (τεράστια) ανάγκη δεδομένης της απουσίας του Βλάντο Γιάνκοβιτς, αλλά και της τάσης του Αργύρη Πεδουλάκη να χρησιμοποιεί σχήματα με τρία γκαρντ. Έτσι κι αλλιώς, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο μοναδικός "καθαρός" σμολ φόργουορντ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Για να επιστρέψουμε στον Νίκο Παππά, η... υποδοχή που του επεφύλαξαν οι περίπου 1.000 φίλοι του "τριφυλλιού" που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ τη Μεγάλη Δευτέρα είναι ένα δείγμα όσων θα ακολουθήσουν. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως αποτελεί τον πλέον αγαπημένο παίκτη της "πράσινης" εξέδρας -μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Γι αυτό κι ο ίδιος θέλει να ανταποδώσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη όλων προς το πρόσωπό του.

Το μείζον για τον ίδιο είναι να μπορέσει να βγάλει στο παρκέ αυτά που θέλει -και μπορεί. Πρόδηλο είναι πως ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν θα του αναθέσει τις ειδικές (αμυντικές) αποστολές, αλλά θα του δώσει ένα ρόλο περισσότερο δημιουργικό και εκτελεστικό. Αυτές είναι άλλωστε οι αρετές του, εστιάζονται στο επιθετικό κομμάτι.

Η παρουσία του δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή των "πρασίνων" να παρουσιάσει σχήματα με τρεις κοντούς, όπου όλοι μπορούν να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν. Συν τοις άλλοις η δυνατότητα που έχει στην προσωπική φάση είναι κάτι που έλειπε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αφού ο μοναδικός που μπορούσε να το κάνει -μέχρι πρότινος- ήταν ο Έλιοτ Ουίλιαμς.

Πλέον όμως, το "τριφύλλι" έχει δύο επιθετικούς πόλους/άξονες στο "ένας εναντίον ενός", στοιχείο που απλώνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, καθιστώντας το παράλληλα πιο απρόβλεπτο.

Η προσομοίωση των τελικών

Περισσότερα σχετικά με τον ρόλο που θα έχει στο rotation του Αργύρη Πεδουλάκη θα μπορέσουμε να πούμε μετά το πέρας των ημιτελικών απέναντι στον Άρη. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το καθήκον του και να "σκουπίσει" τους "κιτρινόμαυρους" με απώτερο σκοπό να έχει περισσότερο χρόνο προκειμένου να ετοιμάσει τα πλάνα του για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό.

Κοινώς, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα δώσει το έναυσμα για μία είδους προσομοίωση όσων έχει στο μυαλό του ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Τόσο σε ό,τι αφορά τον Νίκο Παππά, αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες γενικότερα. Μην παραβλέπετε πάντως τη σημασία του ρόλου του 26χρονου γκαρντ, αφού λογίζεται ως "new entry" για το "τριφύλλι". Ένα χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Βενετόκλειο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ