ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το έχει ξανακάνει ο Ρίβερς

Το έχει ξανακάνει ο Ρίβερς

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ηττήθηκε στο "Αμπντί Ιπεκτσί", παρά το γεγονός πως ο Κέι Σι Ρίβερς ευστόχησε σε buzzer beater στην α' παράταση, οδηγώντας το παιχνίδι σε ένα ακόμη έξτρα πεντάλεπτο. Σημείωση: το έχει ξανακάνει στην EuroLeague -και όχι μόνο- ο 29χρονος φόργουορντ (VIDEOS).

Η ήττα από την Αναντολού Εφές έβαλε τέλος στο αήττητο σερί που είχε ξεκινήσει να "χτίζει" ο Παναθηναϊκός Superfoods επί των ημερών του Τσάβι Πασκουάλ. Η κατάληξη του αγώνα θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική, αν ο Ντιμίτρις Νίκολς είχε ευστοχήσει στο (αμαρκάριστο) σουτ τριών πόντων που επιχείρησε περίπου 3'' πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ή αν οι διαιτητές σφύριζαν την επαφή που είχε ο Κέι Σι Ρίβερς με τον Ντόγκους Μπαλμπάι, αφότου άφησε την μπάλα για να καταλήξει στο τουρκικό καλάθι.

Αφήνοντας κατά μέρους το αποτέλεσμα, κρατήστε το γεγονός πως ο Κέι Σι Ρίβερς ανέλαβε να "εκτελέσει" τις δύο τελευταίες επιθέσεις του "τριφυλλιού", μετά από τάιμ άουτ που πήρε ο Τσάβι Πασκουάλ. Μία στη Βαμβέργη (εκεί βέβαια έχασε το λέι απ, για να σκοράρει εν συνεχεία ο Νικ Καλάθης) και μία στην Κωνσταντινούπολη. Τυχαίο δεν μπορεί να είναι προφανώς. Αυτό που ενδεχομένως να μην θυμάται κανείς είναι πως στο παρελθόν έχει σκοράρει ξανά με buzzer beater.

Πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια (στις 15.11.2012) η Φενέρμπαχτσε ήταν "αγκαλιά" με τη νίκη σε βάρος της Χίμκι, αλλά ο τότε παίκτης της ρωσικής ομάδας ευστόχησε σε σουτ εκτός ισορροπίας με το τέλος του αγώνα, για να χαρίσει στους "κυανοκίτρινους" του Σέρτζιο Σκαριόλο την εντός έδρας επικράτηση (71-70). Εντάξει, μετά από μερικές ώρες -κι αφού τα video replays πήραν φωτιά- απεδείχθη πως το συγκεκριμένο καλάθι ήταν εκπρόθεσμο. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε μια λεπτομέρεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Έτσι δεν λένε;

Πάμε παρακάτω λοιπόν. Στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία αγωνίστηκε για μιάμιση σεζόν (2014-'15 και 2015-'16) δεν είχε ανάλογες στιγμές, κάτι που πάντως δεν ισχύει για το διάστημα στο οποίο φόρε τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Στη γερμανική ομάδα έπαιξε για τρεισήμισι μήνες πέρσι (8.9.2015 έως 22.12.2015), αλλά κατάφερε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα παιχνίδι - θρίλερ. Ήταν η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπρεμερχάβεν, όταν ο αριστερόχειρας φόργουορντ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (εκτός ισορροπίας και υπό κακές προϋποθέσεις) για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν εξίσου καθοριστικός, για να πάρει τον τίτλο του MVP στη νίκη (86-80).

Σε εκείνο το παιχνίδι είχε αγωνιστεί για 34'09'' έχοντας 19 πόντους (με 2/4 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 6/6 βολές), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Παρεμπιπτόντως, τα τρία τρίποντα που βρήκαν στόχο μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο της κανονικής διάρκειας (δύο) και στην παράταση (ένα). Δείγμα του ότι το... έχει σε καταστάσεις έντονης πίεσης και "πρέπει".

Αν πάμε τώρα, τον χρόνο ακόμη πιο πίσω, θα πρέπει να φτάσουμε στα κολεγιακά του χρόνια για να βρούμε δύο αντίστοιχες περιπτώσεις. Η... ιστορία με τα buzzer beater (ή game winning shots, πείτε το όπως προτιμάτε) ξεκίνησε την πρώτη του χρονιά στο Clemson΄(2005-'06), στη νίκη επί του Virginia Tech, ενώ δύο χρόνια αργότερα (2007-'08) επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό απέναντι στο Purdue.

Στην πρώτη περίπτωση "μίλησε" με 18'' να μένουν για το φινάλε, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 22 πόντους (με 5/7 τρίποντα), ενώ στη περίπτωση είχε 18 πόντους με 6/14 σουτ (το μοναδικό από τα εφτά τρίποντα του που βρήκε στόχο ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στο Clemson) και 5/9 βολές. Από το παιχνίδι με το Purdue κι οι παρακάτω φωτογραφίες...

Το έχει ξανακάνει ο Ρίβερς
Το έχει ξανακάνει ο Ρίβερς
Το έχει ξανακάνει ο Ρίβερς
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ