ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το δημοψήφισμα, το μπάτζετ και οι σέντερ

Το δημοψήφισμα, το μπάτζετ και οι σέντερ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει τη δυάδα των σέντερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τα ενδεχόμενα να είναι πολλά. Όπως και να έχει, πολλά θα κριθούν από τον καθορισμό του μπάτζετ.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει ηρεμία όσον αφορά το μεταγραφικό τοπίο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι "μηχανές" δεν δουλεύουν. Τουναντίον, οι διεργασίες εντός της ομάδας είναι διαρκείς. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό ερωτηματικό που ψάχνει απάντηση. Το οικονομικό πλαίσιο με το οποίο θα πορευτεί η χώρα την επομένη του δημοψηφίσματος και την κατάσταση που θα επικρατεί. Κάτι το οποίο θα καθορίσει εν πολλοίς το μέγεθος του μπάτζετ.

Από εκεί και πέρα, οι "πράσινοι" έχουν θέσει προτεραιότητες όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ, με τις θέσεις "1" και "5" να είναι αυτές που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην σφοδρή επιθυμία για απόκτηση του Νικ Καλάθη , αλλά πέραν τούτου ο (ή οι -ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη) σέντερ που θα αποκτηθεί είναι κομμάτι μείζονος σημασίας για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Μέχρι στιγμής, τα δύο ονόματα που έχουν... πρωταγωνιστήσει στο ρεπορτάζ είναι αυτά των Στεφάν Λάσμε και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Δύο παίκτες από το πάνω ράφι, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά -δύσκολα όμως να συνυπάρξουν λόγω οικονομικών μεγεθών των συμφωνιών. Εσχάτως βγήκε στην επιφάνεια το όνομα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, με σερβικά δημοσιεύματα να αναλύουν τις τελευταίες ώρες όλα τα δεδομένα στις σχέσεις του με την Παρτιζάν.

Η ουσία της ιστορίας έχει να κάνει εν πολλοίς και με τον προϋπολογισμό που θα έχει το "τριφύλλι" τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πέραν τούτου όμως, είναι πολλά τα ενδεχόμενα που αφορούν τη θέση "5", με κάποια να περιλαμβάνουν τον 20χρονο σέντερ και κάποια όχι.

Επί παραδείγματι, είναι λογικό πως αν ο Παναθηναϊκός επιλέξει να πορευτεί με ένα σημαντικό πρότζεκτ για τη φροντ λάιν τη νέα σεζόν, αυτό θα αφορά τον Γιώργο Παπαγιάννη. Είναι άλλωστε ένας παίκτης που έγινε μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει στην Ελλάδα το περσινό καλοκαίρι, στον οποίο στηρίζονται πολλά. Γι αυτό θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να παραμείνει στο ρόστερ. Πρόδηλο είναι πως πριν απ όλα θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, για να μάθει ποιος θα είναι ο ρόλος του -κι έκτοτε θα αποφασίσει αν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ ή θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Το αυτό (δηλ. επαφή με τον "Σάλε") θα ισχύσει και στην περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο 31χρονος σέντερ επεσήμανε σήμερα (3/7) με δηλώσεις του ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον της Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά δεν πρόκειται να πάρει κάποια απόφαση πριν συζητήσει με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού .

Για να επιστρέψουμε στα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, να αναφέρουμε πως πριν από μερικές ημέρες ο ατζέντης του, Μάρκο Γέλιτς, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους της χώρας του για το κατά πόσο βάσιμο είναι το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού -και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων. Η απάντησή του δεν ξεδιάλυνε το τοπίο, με την επιλογή του 20χρονο παίκτη στο Νο26 του NBA Draft από τους Σαν Αντόνιο Σπερς να πηγαίνει πίσω οποιαδήποτε συζήτηση.

Όχι ότι πρόκειται να μετακομίσει άμεσα στον "μαγικό κόσμο". Τα "Σπιρούνια" έχουν τονίσει άλλωστε στον εκπρόσωπό του ότι δεν προτίθενται να τον καλέσουν κοντά τους μέσα στην επόμενη τριετία. Γι αυτό δεν κρίθηκε σκόπιμο να αγωνιστεί στο φετινό Summer League.

Παρεμπιπτόντως, σας θυμίζουμε πως ο Γιώργος Διαμαντάκος βρίσκεται στο "στόχαστρο" της Νέας Κηφισιάς , με τις περισσότερες πιθανότητες να τον φέρνουν μακριά από το ΟΑΚΑ (με τη μορφή δανεισμού) με στόχο να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ