ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Θα δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ ο Καλαϊτζάκης!

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σύμφωνα με το δίκτυο ESPN o Γιώργο Καλαϊτζάκης αποφάσισε να δηλώσει διαθεσιμότητα στο προσεχές ντραφτ του ΝΒΑ.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης φαίνεται ότι το πήρε απόφαση. Σύμφωνα με το δίκτυο ESPN και τον Jonathan Givony, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ!

" Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, αλλά αποφάσισα να δηλώσω διαθεσιμότητα στο ντραφτ επειδή το όνειρό μου είναι να παίξω στο ΝΒΑ. Με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι θα πετύχω τον στόχο μου" δήλωσε χαρακτηριστικά στο ESPN ο 19χρονος γκαρντ.

Ο Καλαϊτζάκης έχει τραβήξει την προσοχή των σκάουτερ του ΝΒΑ εδώ και σχεδόν μία διετία χάρη στην σωματοδομή του και τα μακριά του άκρα. Εκεί όμως που κατάφερε να μπει για τα καλά στα σημειωματάρια αρκετών ήταν στο Eurobasket Εφήβων το περασμένο καλοκαίρι στην Μπρατισλάβα, κατά την διάρκεια του οποίου είχε 14.4 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ μέσο όρο, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο στην περιφέρεια παρέα με τον Δημήτρη Μωραϊτη . Οι σκάουτερ φέρονται να εντυπωσιάστηκαν από την εξέλιξή του και την ικανότητά του στο σκοράρισμα και την δημιουργία.

Με βάση αυτά που αναφέρει το ESPN, την δεδομένη στιγμή ο γκαρντ του Παναθηναϊκού έχει κάποιες ελπίδες να επιλεγεί στον δεύτερο γύρο του ντραφτ, κυρίως λόγω προοπτικής και ταλέντου, αφού προς το παρόν δεν θεωρείται έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Αυτό πάντως που φαίνεται να δυσκολεύει την περίπτωσή του είναι ο μικρός χρόνος συμμετοχής του την φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό, αφού οι σκάουτερ δεν έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν την εξέλιξή του. Δεν πρέπει πάντως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Καλαϊτζάκης να αποσύρει τελικά την συμμετοχή του αν διαπιστώσει ότι δεν θα βρεθεί κάποια ομάδα να τον επιλέξει. Βάσει κανονισμών εξάλλου ένας παίκτης έχει το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή και να αποσυρθεί μέχρι δύο φορές.

Σύμφωνα με το ESPN, ο Καλαϊτζάκης αναμένεται να μεταβεί στις ΗΠΑ για ατομικές προπονήσεις μετά το τέλος των playoffs της Stoiximan.gr Basket League.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ