ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Τελειώνει" του δεύτερου σέντερ

"Τελειώνει" του δεύτερου σέντερ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαδικασία... συμφωνίας με τον έτερο σέντερ που θα αποκτήσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στο "περίμενε" ο Σαλάχ Μεζρί. Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Μπουρούση.

Η απόκτηση του δεύτερου σέντερ αποτελεί την προτεραιότητα του Παναθηναϊκού τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το έχουμε αναφέρει πολλάκις, μα πάνω απ όλα αυτό καταδεικνύει η τάση των "πρασίνων" να ολοκληρώσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες που βρίσκονται στο "στόχαστρό" τους.

Αυτό που τονίσαμε από το πρωί (21/7) είναι πως ο Σαλάχ Μεζρί είναι ο παίκτης που δείχνει να έχει προβάδισμα . Εξ ου και η πρόταση που έχει στα χέρια του από το "τριφύλλι". Πλην όμως, δεν παίζει μόνος του. Το μείζον είναι πως ο 29χρονος σέντερ τηρεί στάση αναμονής, το έλασσον ότι εξετάζει κι άλλες ομάδες που τον έχουν προσεγγίσει -έστω σε φιλολογικό στάδιο.

Σαν συμπέρασμα όλων των παραπάνω προκύπτει το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που έχει το... μπαλάκι στα χέρια του και μαζί την ευχέρεια να ολοκληρώσει τη διαφαινόμενη συμφωνία ή να βάλει τέλος στις όποιες συζητήσεις (εν αντιθέσει με ό,τι ίσχυσε στην περίπτωση του Άλεξ Τάιους). Στοιχείο που επιτείνει τις τελευταίες ώρες την αίσθηση που υπάρχει πως η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς περνάει από το "μικροσκόπιο" κι άλλες περιπτώσεις παικτών που έχουν προταθεί.

Δεν απασχολεί ο Μπουρούσης

Στις περιπτώσεις που αναφέρουμε δεν συμπεριλαμβάνεται ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο πρώην σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης (και συμπαίκτης του Σαλάχ Μεζρί) δεν έχει δεχθεί την παραμικρή "ενόχληση" από τον Παναθηναϊκό. Ακόμη κι αν υπήρχε πάντως πρόθεση των "πρασίνων" να τον αποκτήσουν, οι δυσκολίες είναι δεδομένες και μεγάλες.

Πρώτη και σημαντικότερη, το οικονομικό. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ αμειβόταν με περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια στη "Βασίλισσα", όπερ και σημαίνει πως δύσκολα θα ρίξει το κασέ του στα επίπεδα που δέχεται να μιλήσει το "τριφύλλι" (περί τις 700 χιλιάδες ευρώ ετησίως). Ακόμη κι αν πέρασε μία δύσκολη χρονιά χωρίς πολλά λεπτά συμμετοχής, δεν δείχνει διάθεση να μειώσει τόσο πολύ τα χρήματα που έχει λαμβάνειν για την επόμενη χρονιά. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογράψει (σε οποιαδήποτε ομάδα) ενδεχομένως να είναι το τελευταίο "καλό" της καριέρας του -βάσει ηλικίας.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν κάτι ακόμη. Εξίσου σημαντικό. Την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί αν πει το "ναι" σε πρόταση του Παναθηναϊκού. Από τη μία οι οπαδοί των "πράσινων" που δεν τον θυμούνται με πολλή... αγάπη. Από την άλλη, αυτοί του Ολυμπιακού. Πρόδηλο είναι πως σε ηλικία 32 (17/11/1983) ετών και έχοντας πλέον οικογένεια δεν θέλει να ξαναμπεί σε αυτή τη διαδικασία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ