ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Αρ Τι Γκουίν

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Αρ Τι Γκουίν

Ποιος είναι ο νέος ξένος του Παναθηναϊκού; Διαβάστε τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Αρ Τι Γκουίν: για τα "αιματοβαμμένα" κολεγιακά χρόνια, για τα... μαγικά του χέρια, τα όνειρα και τους εφιάλτες του!

Ο Αρ Τι Γκουίν βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμού του Παναθηναϊκού ενισχύοντας την ομάδα στα πλέι-οφ. Ποιος είναι όμως ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ;

Αναλυτικά τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Αρ Τι Γκουίν

1) Το πλήρες όνομα του είναι Ρίτσαρντ Τόμας Γκουίν

2) Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1981

3) Έχει ύψος 2.08 και ζυγίζει 120 κιλά

4) Μεγάλωσε στο Μπράιαν, μια μικρή πόλη στο Τέξας.

5) Ο πατέρας του, Ουίλιαμ Ρίτσαρντ Γκουίν, έπαιζε φούτμπολ ημιεπαγγελματικά.

6) Γυμνάσιο πήγε στο Αλμπερκέρκι (Νιου Μέξικο): πρώτα στο Cibola και μετά στο Valley, από όπου και αποφοίτησε.

7) Στην τελευταία του χρονιά ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της πολιτείας έχοντας 19 πόντους και 14 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

8) Αγωνίστηκε στο κολέγιο του Νιου Μέξικο, αλλά έφυγε μετά την πρώτη του χρονιά.

9) Μετά από ένα χρόνο αποχής (λόγω των κανονισμών του κολεγιακού πρωταθλήματος) μεταπήδησε στο κολέγιο του Μπέιλορ. Ο λόγος; Η παρουσία του κόουτς Μπράιαν Ο'Νιλ. Ο Ο'Νιλ ήταν ο προπονητής του Γκουίν στο γυμνάσιο Cibola και θέλησε να τον πάρει στην ομάδα, όταν έγινε βοηθός προπονητή.

10) Η παρουσία του στο Μπέιλορ συνέπεσε με την τραγικότερη εποχή του κολεγίου: τη δολοφονία του νεαρού σέντερ Πάτρικ Ντένεχι από τον συμπαίκτη του Κάρλτον Ντότσον.

11) Σαν να μην έφτανε αυτό βγήκε μετά από λίγους μήνες στη φόρα το σκάνδαλο με τον προπονητή του Ντέιβ Μπλις. Ο τελευταίος προσπάθησε να πείσει τρεις παίκτες του (μεταξύ αυτών και ο Γκουίν) να καταθέσουν στην αστυνομία ότι ο Ντένεχι ήταν έμπορος ναρκωτικών. Όταν η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε ο Μπλις απολύθηκε, πήγε στα δικαστήρια και το Μπέιλορ τιμωρήθηκε. "Ο κόουτς Μπιλς με πρόδωσε" είπε για το θέμα ο Γκουίν

12) Ο Ντένεχι, που σκοτώθηκε, θεωρείτο ο... νέος Γκουίν. Όχι μόνο έπαιζαν στην ίδια θέση, αλλά ακολούθησαν και την ίδια διαδρομή: μια χρονιά στο Νιου Μέξικο και από εκεί στο Μπέιλορ.

13) Στο Μπέιλορ έπαιξε μαζί με τον Κένι Τέιλορ (Άρης) και τον Λόρενς Ρόμπερτς (Ολυμπιακός).

14) Παρά την τιμωρία της ομάδας που δεν θα μπορούσε να παίξει στην post-season και να κάνει μεταγραφές, ο Γκουίν πήρε τη (γενναία) απόφαση να μείνει στο σχολείο για να πάρει το πτυχίο του ως δάσκαλος.

15) Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν ούτε στη senior χρονιά του, όταν αυτός και ο 1ος σκόρερ της ομάδας, Τέρενς Τόμας τιμωρήθηκαν γαι ακαδημαϊκούς λόγους.

16) Τα χέρια του... πιάνουν, όπως λέει ο ίδιος. Είναι μεγάλο ταλέντο με τις μηχανές αυτοκινήτου

17) Αν δεν γινόταν μπασκετμπολίστας, θα έκανε καριέρα ως παλαιστής (τον πιστεύουμε βάσει σωματοδομής)

18) Πλέον η καριέρα που εξετάζει μετά το μπάσκετ είναι αυτή του προπονητή σε κολεγιακή ομάδα

19) Αγαπημένος του παίκτης είναι ο Κέβιν Γκαρνέτ και αγαπημένη του ομάδα οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

20) Είναι εξπέρ στα σουτ τριών πόντων. Αυτό το όνομα έβγαλε από τα κολεγιακά του χρόνια κιόλας. Έχει πάνω απο 40% ποσοστό καριέρας!

21) Φέτος με τη Φέρο έβαλε σε ένα παιχνίδι 41 πόντους με 8/9!

22) Έχει παίξει στη Φινλανδία (Σαλόν Βιλπάς), Σουηδία (Σοντερτάλιε Κινγκς), Μπρεμερχάβεν (Γερμανία), Τουρκία (Νταρουσάφακα), στη Γαλλία (Λιμόζ) και στην Ουκρανία (Αζόμβας, Μπουντιβέλνικ, Φέρο)

23) Φέτος με τη Φέρο κατέκτησε την 3η θέση στο ουκρανικό πρωτάθλημα έχοντας 14.6 πόντους, 6.0 ριμπάουντ και 41% στο τρίποντο.

24) Έχει γεμίσει τα μπράτσα του με τατουάζ. Στο ένα έχει "χτυπήσει" την ημερομηνία 10-7-2007 και έναν μεγάλο σταυρό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ