ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα χαμόγελα για το "διπλό" και ο χαρακτήρας του Παναθηναϊκού

Τα χαμόγελα για το "διπλό" και ο χαρακτήρας του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στη Σμύρνη, ανακτώντας μέρος της "τσαλακωμένης" του ψυχολογίας εν όψει της συνέχειας. Ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι με το Λαύριο (30/11, 18:00). Τι σχολίασε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς για τους οπαδούς των "πρασίνων".

Όσο πίεση υπήρχε πριν το παιχνίδι με την Καρσίγιακα, άλλη τόση ικανοποίηση υπάρχει μετά από αυτό, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στη Σμύρνη. Οι "πράσινοι" επανέφεραν την ηρεμία εντός των τειχών, αφού το "διπλό" στη γειτονική χώρα αρκεί για να τους φέρει "αγκαλιά" με την πρόκριση στο Top 16 της Euroleague, που αποτελεί το βασικό ζητούμενο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η νίκη αυτή καθεαυτή αρκεί για να φέρει χαμόγελα στο "πράσινο στρατόπεδο", πλην όμως κι η καλή εμφάνιση -στο μεγαλύτερο μέρος του σαρανταλέπτου- αποτελεί ένα βήμα προόδου για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, μια εβδομάδα πριν τη μετωπική με την Μπαρτσελόνα (4/12, 21:45).

Πριν από την αναμέτρηση με τους "μπλαουγκράνα" όμως, προηγείται ο αγώνας με το Λαύριο (30/11, 18:00). Δεν είναι συγκρίσιμα τα δύο μεγέθη βέβαια, αλλά είναι σαφές πως ο Παναθηναϊκός θέλει να "καθαρίσει" το συντομότερο δυνατό το παιχνίδι με τους νεοφώτιστους, ώστε να ξεκουραστούν οι παίκτες που "τραβούν κουπί" στα περισσότερα παιχνίδια. Να επιτευχθεί δηλαδή ένα είδος "αποσυμπίεσής" τους μέσα από την καλή συνολική εικόνα στο Λαύριο.

Η προετοιμασία για τον μεθαυριανό αγώνα ξεκίνησε από σήμερα (28/11) κιόλας, αφού μετά την επιστροφή της αποστολής (νωρίς το μεσημέρι), οι "πράσινοι" πήγαν στο ΟΑΚΑ για βάρη. Πέραν αυτού, το πρόγραμμα περιελάμβανε ξεκούραση, με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να επιστρέφουν στις επάλξεις την Κυριακή (29/11) προκειμένου να αναλυθούν τα λάθη του αγώνα με την Καρσίγιακα, αλλά και να διορθωθούν τα τακτικά κομμάτια που δεν δούλεψαν όπως έπρεπε στη Σμύρνη.

Γιάνκοβιτς: "Άλλοι θα έβριζαν"

Παρεμπιπτόντως, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς κατέγραψε τις σκέψεις του για τη νίκη στη Σμύρνη στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο 25χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα που έδειξαν οι "πράσινοι", ενώ στάθηκε στην επίσκεψη των οπαδών του "τριφυλλιού" στην προπόνηση της Τρίτης (24/11). Αναλυτικά όσα έγραψε:

" Καλησπέρα σε όλους,

Είμαστε χαρούμενοι καθώς περάσαμε ένα ιδιαίτερα δυνατό και δύσκολο τεστ και πήραμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Τώρα εξαρτάται μόνο από εμάς η πρόκριση στο ΤΟΡ-16 που ήταν και ο βασικός μας στόχος σε αυτή την πρώτη φάση. Θεωρώ πως δείξαμε χαρακτήρα και βγάλαμε αυτόν τον εγωισμό που έπρεπε για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι.

Δεν ήταν εύκολο καθώς η Καρσίγιακα διαθέτει μια δυνατή ομάδα και μια από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη. Εμείς μετά τα κακά αποτελέσματα με τη Ζιέλονα Γκόρα και τη Λοκομοτίβ Κούμπαν βρεθήκαμε ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο, οπότε μαζευτήκαμε βάλαμε το κεφάλι κάτω και μπήκαμε αποφασισμένοι να δείξουμε σε όλους και πρωτίστως στους εαυτούς μας ότι μπορούμε. Ακόμη δεν έχουμε προκριθεί, γι’ αυτό δε χρειάζονται μεγάλα λόγια.

Ακολουθεί ένα ματς με τη Μπαρτσελόνα, μετά το Λαύριο, το οποίο θέλουμε πολύ να νικήσουμε. Έχουμε ένα αρνητικό σερί με τους Καταλανούς και θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος μέσα στο σπίτι μας. Το θέλουμε πάρα πολύ και ελπίζω να βγει και στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα θέλω να σταθώ στην κίνηση των οπαδών μας την Τρίτη.

Έχω την αίσθηση πως σε άλλες ομάδες μπορεί και να έβριζαν για τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις μας. Τα παιδιά ήρθαν, όμως, για να μας στηρίξουν σε μια δύσκολη συγκυρία για εμάς. Το δέσιμο του κόσμου με την ομάδα είναι κάτι που έχει χτιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εμείς είμαστε στον Παναθηναϊκό για να το σεβαστούμε και να το υπηρετήσουμε δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και για εκείνους που μας στηρίζουν πάντα.

Τα ξαναλέμε σύντομα

Βλαδίμηρος"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ