ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σχορτσανίτης: "Πήγα στον Παναθηναϊκό συνειδητά"

Σχορτσανίτης: "Πήγα στον Παναθηναϊκό συνειδητά"
INTIME SPORTS

Για την επιστροφή του στο ΣΕΦ, τη φιλοσοφία των επιτυχιών που έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά και το πως θα αλλάξει γνώμη στον "πράσινο" κόσμο μίλησε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Διαβάστε τι είπε στο Sport24.gr...

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μοιράστηκε με το Sport24.gr τις σκέψεις του για τη νέα σεζόν που τον βρίσκει στον Παναθηναϊκό, μίλησε για την "πράσινη" φιλοσοφία των επιτυχιών και ξεκαθάρισε ότι επέλεξε απόλυτα συνειδητά το "τριφύλλι".

Περιμέναμε στην... ουρά για να του μιλήσουμε στη "media day" του Παναθηναϊκού, γιατί όλοι με τον Big Sofo ήθελαν να μιλήσουν, αλλά η αναμονή άξιζε γιατί ο Σχορτσανίτης αν κάνει κάτι καλά εκτός από το να παίζει μπάσκετ, είναι να απαντάει χωρίς περιστροφές.

Νωρίτερα είχε "αναστατώσει" την επίσημη φωτογράφηση της ομάδας του από την Ευρωλίγκα, με τα συνεχή πειράγματα προς τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο Sport24.gr...

Πρώτα δείγματα στη Σόφια κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, πες μας πως είδες την ομάδα...

"Είναι λίγο δύσκολο να κρίνουμε την ομάδα αυτή τη στιγμή, γιατί είναι τα πρώτα δύο φιλικά, αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει διάθεση. Στη Σόφια δεν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε πολλά σχήματα εξαιτίας της απουσίας του Διαμαντίδη και του Ούκιτς. Είναι καλό που η ομάδα έχει δείξει διάθεση, να προσπαθήσει, να δουλέψει και αυτό είναι το καλύτερο.

Απλά θέλουμε λίγο χρόνο για να βρούμε τα πατήματα μας σαν ομάδα, κάτι που θα χουμε την ευκαιρία να κάνουμε στα φιλικά που ακολουθούν στο Ρέθυμνο".

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

"Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, υπάρχει διάθεση, απλά η ομάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαζί, για να μπορέσουμε να δούμε πως συμπεριφέρεται ο ένας με τον άλλον μέσα στο γήπεδο.

Αυτό φάνηκε και στη Σόφια ότι θέλουμε χρόνο γιατί κάναμε κάποια ανεξήγητα λάθη, αλλά πιστεύω ότι όλα αυτά θα αλλάξουν με τον καιρό".

Ποιο θα είναι το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού της νέα σεζόν;

"Ο προπονητής μας προσπαθεί να περάσει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, που θα βοηθήσει τους παίκτες να καταλάβει ο καθένας τον ρόλο του. Πιστεύω ότι όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής, όταν η ομάδα είναι να τρέξει τρέχει, όταν χρειαστεί να παίξει με μυαλό έχει τους παίκτες να το κάνει".

Βρίσκεσαι σε μία νέα ομάδα εδώ και περίπου ένα μήνα. Είσαι ευχαριστημένος με όσα βρήκες στον Παναθηναϊκό;

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου. Ήρθα στην ομάδα συνειδητά και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα. Κοντά στους φίλους μου και στην οικογένεια μου, και το σημαντικότερο είναι ότι μπορώ να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα".

Ποιο ίδιο στοιχείο να περιμένουμε από έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πάντα έδινε το καλύτερο μέσα στο γήπεδο και επομένως το μόνο σίγουρο, είναι ότι και εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κερδίζουμε κάθε ματς. Ευτυχώς, έχουμε τον Δημήτρη και τον Κώστα οι οποίοι μας βοηθάνε να αποκτήσουμε την φιλοσοφία που έχει οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε τόσες μεγάλες επιτυχίες. Κι έτσι θα προχωρήσουμε".

Τι είδους υποδοχή περιμένεις από τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

"Εγώ ήρθα στον Παναθηναϊκό για να παίξω μπάσκετ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει μια γνώμη Α, για το άτομο μου από τον κόσμο, αλλά ελπίζω μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, και με βάση τα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο, ο κόσμος του Παναθηναϊκού να την αλλάξει".

Θα έχεις όμως και τον κόσμο του Ολυμπιακού να σκέφτεσαι, καθώς θα πας στο ΣΕΦ φορώντας τα "πράσινα" πλέον...

"Δεν το σκέφτομαι καθόλου, το πως θα πάω στο ΣΕΦ. Δεν έχω να αποδείξω κάτι, θα πάω για να παίξω μπάσκετ με την ομάδα μου που πλέον είναι ο Παναθηναϊκός".

Σχορτσανίτης: "Πήγα στον Παναθηναϊκό συνειδητά"
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ