ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στον αστερισμό του Παπανικολάου

Στον αστερισμό του Παπανικολάου
Παπανικολάου

Το Sport24.gr γράφει για την πρόταση του Παναθηναϊκού στον Κώστα Παπανικολάου και τις πληροφορίες που θέλουν τις δύο πλευρές να είναι σε επαφή την τελευταία εβδομάδα. Αναμονή για Ολυμπιακό, η πίεση του Πρίφτη για τον Άρη και το μπάσιμο της Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Ο Κώστας Παπανικολάου βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού για το υπόλοιπο και όχι μόνο της φετινής αγωνιστικής περιόδου την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται, ο Άρης τον πιέζει δίνοντάς του ρόλο ηγέτη ενώ προέκυψε και μπάσιμο της Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος ο Παπανικολάου από τους Ντένβερ Νάγγετς, οι φήμες δίνουν και παίρνουν ενώ τις τελευταίες ώρες έχει έρθει στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να προχωρήσει στην απόκτηση του διεθνή φόργουορντ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, οι "πράσινοι" όχι απλώς έχουνε έρθει σε επαφή με τον "Παπ", αλλά του έχουνε προσφέρει συμβόλαιο μέχρι το 2018. Διάρκειας 2,5 χρόνων και περιμένουν την απάντησή του ενώ οι επαφές πάντα από συγκεκριμένες πηγές υπάρχουν την τελευταία εβδομάδα. Και πιο συγκεκριμένα εδώ και 8 μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι το φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε με το που έμεινε ελεύθερος από τους Ντένβερ Νάγκετς. Ουσιαστικά με το που η ομάδα του ΝΒΑ έκανε χρήση του όρου να τον αφήσει ελεύθερο σε αντίθεση με την στάση που είχε δείξει το προηγούμενο διάστημα. Και πιο συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα όταν ο Παπανικολάου είχε στα χέρια του συγκεκριμένη πρόταση από μη ελληνική ομάδα του ΤΟΡ 16 της Euroleague. Όχι δηλαδή από τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Σε ένα χρονικό σημείο όπου η θέση των "σβόλων" στο πρόσωπό του ήταν ξεκάθαρη. "Σε θέλουμε και θα σε κρατήσουμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου", όπως φέρεται να του είπε ο προπονητής του Μάικ Μαλόουν. Κάτι όμως που όπως φάνηκε στην πορεία των ημερών που ακολούθησαν δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο Παναθηναϊκός προέκυψε με το που οι Ντένβερ Νάγκετς προχώρησαν στη χρήση του όρου της αποδέσμευσής του. Όχι δηλαδή το τελευταίο 24ωρο. Όχι δηλαδή την επομένη της κακής εμφάνισης και εντός έδρας ήττας από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του ΤΟΡ 16 τη Euroleague αλλά μία εβδομάδα νωρίτερα. Μετά τη νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ με το τρίποντο του Φελντέιν στη τελευταία επίθεση. Μάλιστα μία ενδεχόμενη απόκτηση του Παπανικολάου μπορεί να φέρει στην πόρτα της εξόδου τον Σάσα Πάβλοβιτς δεδομένης και της αγωνιστικής παρουσίας του διεθνή Μαυροβύνιου φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός και η Κούμπαν ελέω Κόλινς

Το φλερτ του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του Παπανικολάου, από την "πράσινη" ΚΑΕ το θέμα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν υπάρχει, φαίνεται να έχει μπει στη τελική του ευθεία. Να έχει μπει "το νερό στο αυλάκι" και είναι πολύ πιθανό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να υπάρξει εξέλιξη. Την ίδια στιγμή ωστόσο έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως δεν αποκλείεται να επανέλθει ο Ολυμπιακός μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ. Ένα σενάριο πάντως που διαψεύστηκε από τους "ερυθρόλευκους" πριν από το τζάμπολ του αλλά όλα είναι πιθανά και απομένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι. Υπενθυμίζεται πως οι "ερυθρόλευκοι" είχανε κινηθεί για τον διεθνή φόργουορντ και προ διμήνου, πριν αποκτηθεί από τους Νάγκετς, και παρά την πρόταση που του είχε γίνει είχε υπάρξει διαφωνία σε συγκεκριμένους όρους.

Μάλιστα χθες το απόγευμα - της Πέμπτης (14/1) - δεν υπήρχε πρόταση από την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Το γεγονός όμως ότι η γαλλική Στρασμπούρ δεν αποδέσμευσε τον Αμερικανό Μάρντι Κόλινς άλλαξε τα δεδομένα. Ο Αμερικανός πρώην φόργουορντ που είχε αγωνιστεί προ διετίας στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για τη φάση των ομίλων του Last-32 του Eurocup κόντρα στη Σαράτοφ Άβτοντορ την Τετάρτη (13/1) και η ρωσική ομάδα μπήκε στο κόλπο της απόκτησής του. Πάντως και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, και της ενδεχόμενης εμπλοκής του Ολυμπιακού αλλά και της εμφάνισης της Λοκομοτίβ Κούμπαν υπάρχει ένας διπλός παρονομαστής.

Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Παπανικολάου θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο ΤΟΡ 16 της Euroleague μετά την 7η αγωνιστική. Στην αλλαγή του γύρου. Στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου και συγκεκριμένα στην 8η αγωνιστική. Σε έναν μήνα δηλαδή. Κι όσο για τον δεύτερο ότι η Μπαρτσελόνα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε οποιαδήποτε πρόταση ευρωπαϊκής ομάδας αφού έχει στην κατοχή της τα δικαιώματά του όταν αποχώρησε για το ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς.

Το σίγουρο τη στιγμή αυτή είναι ότι ο Παπανικολάου έχει αποφασίσει να μην μείνει στο ΝΒΑ μετά τη διπλή του παρουσία σε αυτό. Μία πέρσι με τους Χιούστον Ρόκετς και μία φέτος για ένα δίμηνο στου Ντένβερ Νάγκετς. Διαφορετικά δεν θα απέρριπτε τις δύο προτάσεις που φέρεται να του έγιναν. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ότι επρόκειτο για δεκαήμερα συμβόλαια και όχι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Όπως και η μία πρόταση από το D-League. Δείγμα της επιθυμίας του να επιστρέψει στην Ευρώπη αλλά κάπου που θα έχει ρόλο που επιθυμεί και ο ίδιος παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. Προτεραιότητά του κάποια ομάδα του ΤΟΡ 16 της Euroleague που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την κατάκτησή της στο Final Four του Βερολίνο παρά το γεγονός ότι για έναν μήνα θα αγωνίζεται μόνο στο πρωτάθλημα της χώρας.

Ο Άρης και το τηλεφώνημα του Πρίφτη

Εκτός πάντως από τον Παναθηναϊκό, ενδεχομένως τον Ολυμπιακό και την Λοκομοτίβ Κούμπαν υπάρχει πάντα ο Άρης. Η ελληνική ομάδα όπου ανδρώθηκε ο Παπανικολάου και που έχει δείξει το πιο ζεστό ενδιαφέρον από οποιαδήποτε άλλη. Πρώτον γιατί ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Νίκος Λάσκαρης τηλεφώνησε στον εκπρόσωπό του Γιώργο Σφαιρόπουλο εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον για συμβόλαιο 1,5 χρόνου και απέμενε το οικονομικό μέρος αυτής. Και δεύτερον το τηλεφώνημα του τεχνικού της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον "Παπ". Του Δημήτρη Πρίφτη με τους δύο να συνδέονται με μία ιδιαίτερη σχέση όπως αυτή έχει χτιστεί τα καλοκαίρια στην Εθνική ομάδα. "Σε θέλω. Σε χρειάζομαι". Του είπα χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Άρη στο τηλεφώνημα που του έκανε δείχνοντάς του με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πόσο τον θέλει.

Ο Πρίφτης προορίζει τον Παπανικολάου από την πρώτη προπόνηση να γίνει ο "ηγέτης" του Άρη. Να του δώσει τον χρόνο δηλαδή και τον ρόλο που θέλει για να ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά εν όψει του καλοκαιριού. Τόσο για την παρουσία του στην Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά στον δρόμο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όσο και στο να μπορέσει να βρει ένα συμβόλαιο σε ομάδα Euroleague. Ουσιαστικά η παρουσία του Παπανικολάου στον Άρη είναι προς όφελος και των δύο. Για αυτό και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι σύμφωνοι μετά από την αρχική κίνηση του Λάσκαρη να προχωρήσουν σε υπογραφή μαζί του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Στον Άρη εξάλλου εκτός από ηγέτης θα μπορεί να παίξει δύο παιχνίδια την εβδομάδα με το "καλημέρα". Κι αυτό γιατί η αλλαγή γύρου στη φάση των ομίλων του Last-32 του Eurocup δεν αργεί όσο αυτή στο ΤΟΡ 16 της Euroleague. Απέχει μόλις μία εβδομάδα.

Στον Άρη εξάλλου ο Παπανικολάου είναι και δεμένος με τον κόσμο του από την πρώτη του παρουσία. Τόσο στα τμήματα υποδομής του "Αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ όσο και στη μεγάλη ομάδα. Θα αγωνίζεται σε ένα γνώριμο για αυτόν περιβάλλον, θα γνωρίσει την αποθέωση και θα έχει τον ρόλο που θέλει. Του ηγέτη από το πρώτο παιχνίδι έχοντας επιστρέψει από το ΝΒΑ και με τη Μπαρτσελόνα σίγουρα να θέτει μικρότερο εμπόδιο από ότι στις περιπτώσεις των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Λοκομοτίβ Κούμπαν. Τριών ομάδων που μπορεί να πληρούν το θέλω του "Παπ" καθώς συμμετέχουν στο ΤΟΡ 16 της Euroleague αποτελούνε όμως αντιπάλους για τους Καταλανούς στο δρόμο της κατάκτησής της. Για αυτό και οι "Μπλαουγκράνα" θα έχουνε κάθε λόγο να μην θέλουν με τη δική τους συναίνεση να τους δούνε πιο δυνατούς στο δρόμο προς το Βερολίνο.

Επιστρέφει την Τετάρτη από το Ντένβερ

Κι αν οι πιθανότητες ο Παπανικολάου να επιστρέψει στον Άρη δεν είναι υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης δείχνουν αποφασισμένοι να το παλέψουν μέχρι τέλους. Μάλιστα η αυριανή μέρα, το Σάββατο (16/1), φαντάζει και ως μέρα κριτήριο. Όπως και να έχει η υπόθεση Παπανικολάου και του επόμενου σταθμού της καριέρας του θα ξεκαθαρίσει άμεσα. Ο διεθνής φόργουορντ παραμένει οικογενειακώς στο Ντένβερ από όπου είναι να επιστρέψει την προσεχή Τετάρτη (20/1) και μέχρι τότε φαντάζει βέβαιο πως θα έχει πάρει την απόφασή του. Αν δηλαδή η επόμενη ομάδα του μετά τους Νάγκετς θα είναι κάποια από το φετινό ΤΟΡ 16 της Euroleague ή ο Άρης με τον Νίκο Λάσκαρη να είναι έτοιμος για την κατάθεση της καλύτερης δυνατής οικονομικά πρότασης στο πρόσωπό του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ