ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο προσκήνιο ο Κέι Σι Ρίβερς

Στο προσκήνιο ο Κέι Σι Ρίβερς

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί εσχάτως την περίπτωση του Κέι Σι Ρίβερς, το όνομα του οποίου προέκυψε τις τελευταίες ώρες και εξετάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Επίκεινται εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αναζητά στην αγορά τους δύο παίκτες που λείπουν από το ρόστερ του, με το όνομα του Κέι Σι Ρίβερς να έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες, όντας πολύ ψηλά στη λίστα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο προπονητής του "τριφυλλιού" έχει ξεχωρίσει τον πρώην γκαρντ/φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος διακρίνεται για την προσήλωσή του στην άμυνα και το πληθωρικό επιθετικό του ταλέντο.

Το γεγονός πως έμεινε ελεύθερος πριν από μερικές ημέρες από τη "Βασίλισσα" κάνει πιο εύκολο το έργο των "πρασίνων" εφόσον προχωρήσουν δυναμικά για την απόκτησή του, η οποία πάντως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πάουερ φόργουορντ, που επίσης... λείπει από τη σύνθεση του Παναθηναϊκού.

Όπως έχουμε επισημάνει ξανά στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για δύο ακόμη παίκτες: έναν γκαρντ/φόργουορντ κι έναν πάουερ φόργουορντ. Δύο περιπτώσεις που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες η μία με την άλλη, αφού το "τριφύλλι" δεν έχει την πολυτέλεια να αποκτήσει δύο ξένους. Κοινώς, θα προχωρήσει περισσότερο την υπόθεση του Κέι Σι Ρίβερς, μόνο (και το τονίζουμε αυτό) που την ίδια ώρα υπάρξει κάποια... εφικτή περίπτωση κοινοτικού για τη θέση "4".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, το όνομα του 29χρονου γκαρντ/φόργουορντ προέκυψε αρχικά πριν από περίπου ένα μήνα. Τότε όμως τα πράγματα ήταν πολύ ρευστά αφού η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε ξεκαθαρίσει αν θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της για τη νέα αγωνιστική περίοδο ή όχι. Μόλις η "Βασίλισσα" ενημέρωσε την πλευρά του παίκτη πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πάμπλο Λάσο, το όνομά του προέκυψε εκ νέου για το "τριφύλλι", το οποίο εξέφρασε σε πρώτο βαθμό το ενδιαφέρον του. Δίχως όμως να προχωρήσει σε κάτι περισσότερο, αφού -το ξαναλέμε- η περίπτωσή του είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτή του κοινοτικού πάουερ φόργουορντ.

Όταν και αν ο Αργύρης Πεδουλάκης βρει κοινοτικό παίκτη στο "4", τότε -και μόνο τότε- θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα για τον Κέι Σι Ρίβερς. Το σίγουρο είναι πως για την ώρα, το όνομα του Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι έχει αρχίσει να χάνει έδαφος...

Στην καριέρα του στην Euroleague, ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει 7.6 πόντου, 2.2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ κατά μέσο όρο, μετρώντας 37.9% στα τρίποντα.

Ποιος είναι ο Κέι Σι Ρίβερς

Ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποφοίτησε το 2009 από το Clemson, κι έκτοτε αγωνίζεται επαγγελματικά στην Ευρώπη. Με εξαίρεση άλλωστε μια χρονιά (2013-'14), που έμεινε στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Reno Bighorns (D-League). Στα μέρη μας έχει αγωνιστεί με τα χρώματα των Μπενετόν Τρεβίζο (2009-'10), Ροάν (2010-'11), Βίρτους Μπολόνια (2011), Λοκομοτίβ Κουμπάν (2011-'12), Χίμκι (2012-'13), Ρεάλ Μαδρίτης (2013-'14 και 2015-'16) και Μπάγερν Μονάχου (2015).

Ήταν συμπαίκτης μάλιστα με τον Γιάννη Μπουρούση στη "Βασίλισσα", τη χρονιά που κατακτήθηκε το δέκατο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο BarclayCard Center, αλλά δεν έμεινε στην ομάδα γιατί... περίσσευε -λόγω διαβατηρίου. Κάπως έτσι κατέληξε πέρσι στην Μπάγερν Μονάχου, με την οποία αγωνίστηκε στη regular season της Euroleague. Ο τραυματισμός του Ρούντι Φερνάντεθ όμως, σε συνδυασμό με το κάκιστο ξεκίνημα της Ρεάλ Μαδρίτης υποχρέωσαν τον Πάμπλο Λάσο να τον ξανακαλέσει κοντά του, με τον παίκτη να αποδέχεται μετά χαράς την... πρόσκληση. Πρόκειται άλλωστε για κομβικό παίκτη στην αγωνιστική λειτουργία της "Βασίλισσας" τη διετία που φόρεσε τη φανέλα της.

Στα playoffs πάντως έμεινε εκτός ρόστερ, αφού υπήρχαν πολλά συμβόλαια ξένων παικτών, με τον προπονητή της ισπανικής ομάδας να προτιμά τους Τρέι Τόμπκινς και Γκουστάβο Αγιόν για τις δύο θέσεις των ξένων στη δωδεκάδα, από τη στιγμή που υπήρχαν ήδη οι Ρούντι Φερνάντεθ στο ροτέισον.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ