ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο παιχνίδι για Κλαβέρ

Στο παιχνίδι για Κλαβέρ

Ο Βίκτορ Κλαβέρ προτάθηκε και εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αναζητά στην αγορά έναν κοινοτικό για τη θέση του πάουερ φόργουορντ. Εν αναμονή της απάντησης του Γιάννη Μπουρούση οι "πράσινοι".

Μετά την απόκτηση των Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς, στον Παναθηναϊκό έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε τρία ζητήματα: τον κοινοτικό γκαρντ/φόργουορντ, τον κοινοτικό πάουερ φόργουορντ και τον... Γιάννη Μπουρούση. Οι "πράσινοι" έχουν καταθέσει την πρότασή τους στον 33χρονο σέντερ, αναμένοντας πλέον την απάντησή του.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν είναι γνωστές κι αφορούν στην πρόταση που περιμένει ο διεθνής παίκτης από το ΝΒΑ. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε έχει ζητήσει παράταση μερικών ημερών μέχρι να απαντήσει στον Παναθηναϊκό. Κάτι που σημαίνει πως η υπόθεσή του μπορεί να τραβήξει κι άλλο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως αυτή την εβδομάδα το μυαλό του βρίσκεται στην Εθνική ομάδα, η οποία παλεύει για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Παράλληλα όμως, στο "τριφύλλι" έχουν ανοιχτές τις "κεραίες" τους σε ό,τι αφορά την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Ένα από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι εσχάτως είναι αυτό του Βίκτορ Κλαβέρ (28, 2μ06). Ο πρώην παίκτη της Λοκομοτίβ Κουμπάν προτάθηκε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι εξετάζουν τα δεδομένα της υπόθεσης. Με τα χρώματα της ρωσικής ομάδας έκανε -κι αυτός- limit up στο ευρωπαϊκό μπασκετικό χρηματιστήριο φέτος, με αποτέλεσμα το όνομά του να ακούγεται για τη μισή Ευρώπη.

Πρώτη και καλύτερη η Ρεάλ Μαδρίτης που εδώ και ένα μήνα πιέζει για την απόκτησή του. Η "Βασίλισσα" έχει θέσει ως προτεραιότητα τον πρώην παίκτη της Βαλένθια, για τον οποίο όμως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα: οι "πορτοκαλί" διατηρούν τα δικαιώματά του στην Ισπανία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ρεάλ Μαδρίτης (ή όποια άλλη ισπανική ομάδα) δεν μπορεί να τον κάνει δικό της δίχως τη συγκατάθεση της Βαλένθια.

Γι αυτόν τον λόγο, εδώ και καιρό, οι "μερένγκες" έχουν μπει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τη Βαλένθια. Αρχικά προσέφεραν το ποσό των 500.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, η απάντηση όμως που πήραν αφορούσε σε τιμή εκκίνησης από το ποσό των 3.000.000 ευρώ. Ακολούθως πρότειναν να δώσουν τον Φραν Βάσκεθ (να τον υπογράψουν και να τον παραχωρήσουν άμεσα) και τον Αουγκούστο Λίμα. Πάλι όμως βρήκαν... τοίχο απέναντί τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα παρατήσουν την προσπάθεια, δείχνει όμως ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

Όπως πάντως αποκάλυψε ο εκ Ισραήλ προερχόμενος δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Πικ, οι "πράσινοι" είναι στο... παιχνίδι της απόκτησης του Βίκτορ Κλαβέρ, με την Αναντολού Εφές να αποτελεί τον "αντίπαλό" τους. Ήτοι, οι "πράσινοι" δεν παίζουν μόνοι τους σε περίπτωση που αποφασίσουν να προχωρήσουν στο προκείμενο με την περίπτωσή του.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε το εξής: ο όρος που δεσμεύει τον Βίκτορ Κλαβέρ με τη Βαλένθια εκπνέει το 2017, όπερ και σημαίνει πως δεν αποκλείεται να επιδιώξει να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο κι εν συνεχεία να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, που τόσο τον θέλει. Εκτός κι αν η "Βασίλισσα" κάνει τη μεγάλη ανατροπή, καταφέρει να πείσει τη Βαλένθια και αποκτήσει άμεσα τα δικαιώματά του. Πόσο πιθανό είναι αυτό; Όχι πολύ, αλλά ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Η Λαμποράλ Κούτσα προσπάθησε μάλιστα το περσινό καλοκαίρι να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά ο συγκεκριμένος όρος δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα στη συνέχεια ο παίκτης να καταλήξει στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Το γιατί ένας παίκτης σαν τον Βίκτορ Κλαβέρ μπορεί να απασχολήσει τον Παναθηναϊκό δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε πολύ. Πέραν της εμπειρίας που διαθέτει από το υψηλότερο επίπεδο (έχοντας περάσει κι από το ΝΒΑ), της καλής χρονιάς που έκανε φέτος με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, είναι μείζονος σημασίας το γεγονός ότι διαθέτει (στοιχείο απαραίτητο για τον επόμενο μεταγραφικό στόχο του "τριφυλλιού"). Μην ξεχνάτε άλλωστε πως με την απόκτηση των Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς οι "πράσινοι" συμπλήρωσαν το καρέ των ξένων (σ.σ.: υπήρχαν ήδη οι Τζέιμς Φελντέιν και Τζέιμς Γκιστ).

Παρεμπιπτόντως, τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο 28χρονος φόργουορντ είχε 9.4 πόντους (με 40% στα τρίποντα), 5.9 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ κατά μέσο όρο στην Euroleague, ενώ στη VTB League μέτρησε 10.8 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά παιχνίδι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ