ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στα "πράσινα" και ο Μασιούλις!

Στα "πράσινα" και ο Μασιούλις!

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Λιθουανός, Γιόνας Μασιούλις, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ (videos).

Ο Παναθηναϊκός μετά την χθεσινή (23/07) ανακοίνωση του Ρόκο Λένι Ούκιτς προχώρησε σήμερα (24/07) στην ανακοίνωση της απόκτησης του Γιόνας Μασιούλις για τον επόμενο χρόνο!

Οι δύο πλευρές βρισκόντουσαν σε επαφή, με τους "πράσινους" να ανακοινώνουν τη σύναψη της συνεργασίας τους.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Λιθουανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού αμέσως μετά την ανακοίνωση του από την ΚΑΕ...

Ο Μασιούλις αποτελεί έναν παίκτη, ο οποίος διαθέτει ευχέρεια στο σκοράρισμα, ενώ είναι πολύ καλός στα ριμπάουντ. Γεννήθηκε το 1985 στο Κάουνας και ξεκίνησε την καριέρα του στην LKKA Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε το 2004 με τη Νεβέζις και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ζαλγκίρις, όπου έκανε εξαιρετικές σεζόν. Έπειτα, ακολούθησε η παρουσία του στην Μιλάνο, όπου και τραυματίστηκε, μένοντας εκτός παρκέ για περίπου εννέα μήνες.

Παρόλα αυτά, ξεπέρασε τον τραυματισμό του έπαιξε για την λιθουανική Μπαλτάι, προτού φορέσει στη συνέχεια τη φανέλα της Σιένα.

Ο Λιθουανός αποτελεί την πέμπτη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού (έκτη αν προσθέσουμε και του 15χρονου Βασίλη Χαραλαμπόπουλου), μετά τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Μάικ Μπράμος, Άντι Πάνκο, Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε η "πράσινη" ΚΑΕ:

" Παναθηναϊκός και Γιόνας Μασιούλις έδωσαν τα χέρια για την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

Ο Γιόνας Μασιούλις (2.00, φόργουορντ) γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1985 στο Κάουνας. Η καριέρα του άρχισε από τη Β’ Κατηγορία της Λιθουανίας και την LKKA Ζαλγκίρις Κάουνας. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε το 2004 με τη Νεβέζις (2004-05), έχοντας μέσο όρο 13.6 πόντους και 5.8 ριμπάουντ.

Η συνέχεια γράφηκε στη Ζαλγκίρις Κάουνας (2005-09) με την οποία κατέκτησε τη Βαλτική Λίγκα (2008), το πρωτάθλημα Λιθουανίας (2007, 2008) και το Κύπελλο Λιθουανίας (2007-08). Στις 8 Απριλίου 2009 έκανε και ρεκόρ στο πρωτάθλημα Λιθουανίας στα τρίποντα, ευστοχώντας σε 8 συνεχόμενα.

Η καριέρα του συνεχίστηκε στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (2009-2011), τον Ιανουάριο 2012 κι έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του συμφώνησε με τη λιθουανική Μπαλτάι σημειώνοντας 16 πόντους στον πρώτο του αγώνα. Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου μετακόμισε στην Ιταλία και πάλι, αυτή τη φορά για τη Μοντεπάσκι Σιένα.

Παράλληλα, αγωνίστηκε και με τα χρώματα της Λιθουανίας. Με την Εθνική Νέων κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αργεντινή (2005) και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 (2005, Ρωσία), ενώ με την Εθνική Ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010 (Τουρκία) και το Ευρωμπάσκετ 2007 (Ισπανία)".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ