ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σίνγκλετον, όσοι τον... εκνευρίζουν, του δίνουν κίνητρο

Σίνγκλετον, όσοι τον... εκνευρίζουν, του δίνουν κίνητρο

Το Sport24.gr παρουσιάζει τη ζωή του Κρις Σίνγκλετον, πριν αυτός έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Η πορεία στο NBA, τα νεύρα στο Draft και η φιλία με τους Ντέργουιν Κίτσεν και Οκάρο Ουάιτ.

Ο Κρις Καρλ Σίνγκλετον Τζούνιορ (κατά κόσμον Κρις Σίνγκλετον) έγινε η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι . Ο πρώην παίκτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν... ταλαιπώρησε αρκετά τους "πράσινους" μέχρι να πει το "ναι", το οποίο επισημοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (1/7), με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ παρουσιάστηκε στην Ευρώπη μόλις την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Τούτο όμως δεν σημαίνει πως είναι άγνωστος στην πιάτσα, ειδικά αυτή του ΝΒΑ. Το κάθε άλλο. Είχε φροντίσει από μικρός να δώσει τα διαπιστευτήριά του και να μαγνητίσει την προσοχή πολλών εκ των κορυφαίων κολεγίων των ΗΠΑ.

Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, πως το 2008 (χρονιά που μπήκε στο NCAA) θεωρούνταν ένας εκ των κορυφαίων σμολ φόργουορντ που έκαναν εκείνο το καλοκαίρι τη μετάβαση από το High School στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Στην πορεία της καριέρας του έμελλε βέβαια να καταλάβει πως δεν είναι εύκολο για εκείνον να βγάλει λεφτά ως σμολ φόργουορντ. Η θέση που του ταιριάζει καλύτερα είναι αυτή του πάουερ φόργουορντ, ενώ στην Ευρώπη τα πηγαίνει εξαιρετικά αγωνιζόμενος κυρίως ως σέντερ.

Στα γυμνασιακά του χρόνια έκανε αρκετά αισθητή την παρουσία του, σε σημείο που είδε τα μεγαλύτερα κολέγια των ΗΠΑ να του προσφέρουν υποτροφία. Το Kentucky, το Georgia Tech, το Cincinnati, το Louisville, το Tennessee, το Florida και το North Carolina είναι μερικά εξ αυτών που τον ενημέρωσαν για την επιθυμία τους να απολαύσουν το ταλέντο του, επί καθημερινής βάσης. Εκείνος όμως επέλεξε το Florida State, για να γίνει "Seminole" για την τριετία που ακολούθησε.

Σίνγκλετον, όσοι τον... εκνευρίζουν, του δίνουν κίνητρο

Αφού πέρασε μια τριετία στο κολέγιο, λοιπόν, σκέφτηκε πως είχε έρθει η ώρα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ. Το 2011 ήταν η στιγμή που έκρινε πως μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, μέσω του Draft. Είχε φροντίσει άλλωστε να "χτίσει" πολύ καλό όνομα την πιάτσα τα χρόνια που προηγήθηκαν.

"Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που θα μπουν στο ΝΒΑ φέτος, αλλά επιθετικά θέλει πολλή δουλειά για να καταφέρει να σταθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο", ανέφερε -μεταξύ άλλων- το scouting report που τον συνόδευε κατά την είσοδό του στο ΝΒΑ. Βλέπετε αγωνιζόταν ως σμολ φόργουορντ, θέση που δεν πρόκειται να τον ξαναδούμε καταπώς φαίνεται, αφού πλέον έχει καθιερωθεί ως φόργουορντ/σέντερ.

"Έβαλε στο μάτι" όσους τον προσπέρασαν

Έχοντας αφήσει μια και καλή πίσω του το κολεγιακό πρωτάθλημα, έκανε όνειρα για μια μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ. Οι αριθμοί του στο Florida State του άφηναν το περιθώριο να αισιοδοξεί, πόσω μάλλον από τη στιγμή που είχε προσκληθεί να βρίσκεται στο Green Room τη βραδιά του Draft. Ήτοι, να είναι μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα εκείνης της χρονιάς -από αυτά που θα διεκδικούσαν την είσοδό τους στο ΝΒΑ.

Η ώρα περνούσε, αλλά ουδείς τον επέλεγε. Μόλις έκλεισε η πρώτη δεκάδα δίχως να ακούσει το όνομά του, άρχισε να εκνευρίζεται. "Γιατί με προσπερνούν;" σκέφτηκε, πριν χειροτερέψει η κατάσταση. Γιατί; Είδε όλους τους υπόλοιπους παίκτες του Green Room να ανεβαίνουν στη σκηνή για να χαιρετίσουν τον κομισάριο του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν. Εκείνος όμως, δεν έλεγε να ακούσει το όνομά του.

Σίνγκλετον, όσοι τον... εκνευρίζουν, του δίνουν κίνητρο

" Υπήρχαν 17 picks πριν από εμένα, συνολικά 15 ομάδες με προσπέρασαν. Το σημειώνω αυτό. Αυτή η μέρα έχει χαρακτεί στην ιστορία", ανέφερε χαρακτηριστικά λίγη ώρα μετά το τέλος του Draft. Ήταν η στιγμή που εκδήλωνε τον εκνευρισμό του για το γεγονός πως βρέθηκε τόσο χαμηλά -για τα δικά του γούστα. Μόλις μάλιστα ένας δημοσιογράφος έκανε το λάθος να τον ρωτήσει πως σκέφτεται να το γιορτάσει, πήρε τη... δέουσα απάντηση: " Να το γιορτάσω; Απλά θα σημειώσω τις ομάδες που με προσπέρασαν. Πιθανότατα γιατί θα τους αποδείξω πόσο λάθος έκαναν, με τον δικό μου τρόπο".

Θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε κάποιους από τους παίκτες που επιλέχθηκαν πριν από αυτόν;

1. Kyrie Irving

4. Tristan Thompson

6. Jan Vesely

11. Klay Thompson

15. Kawhi Leonard

16. Nikola Vucevic

17. Iman Shumpert

Την ίδια ώρα βέβαια έμειναν πίσω του παίκτες που είτε διαπρέπουν στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, είτε βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο της Euroleague:

22. Kenneth Faried

23. Nikola Mirotic

30. Jimmy Butler

35. Tyler Honeycutt

37. Trey Thompkins

Ψάχνοντας το δικό του λιμάνι

Από τη στιγμή που έκανε την πρώτη του απόπειρα στο ΝΒΑ, δίχως ιδιαίτερη επιτυχία, άρχισε η περιπλάνησή του ανά τον κόσμο. Κυρίως προς την Ανατολή που έδειχνε να του ταιριάζει και να αποτελεί τη δική του γη της... ηρεμίας, όποτε κρινόταν απαραίτητο. Το τέλος της συνεργασίας του με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς διαδέχθηκαν οι Jiangsu Dragons της Κίνας, αλλά και η θυγατρική ομάδα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στην D-League του ΝΒΑ.

Στην Κίνα άλλωστε τον εντόπισε πέρσι το καλοκαίρι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, απευθύνοντάς του κάλεσμα να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Εκεί όπου, όπως όλα δείχνουν, θα στεριώσει από τη στιγμή που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό.

Θέλει (απλά) να περνάει καλά

Το περσινό καλοκαίρι (2015) είπε να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του, αυτή τη φορά στο Summer League με τα χρώματα των Ορλάντο Μάτζικ. Είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του άλλωστε την πιθανότητα επιστροφής του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, έστω κι αν αυτή τη φορά δεν θα παρουσιαζόταν στον κόσμο του ΝΒΑ ως "3" αλλά -περισσότερο- ως "4".

Κατάφερε μάλιστα να πραγματοποιήσει ουκ ολίγες καλές εμφανίσεις, δηλώνοντας πως " θέλω να δείξω σε όλους πόσο έχω βελτιωθεί όλο αυτό το διάστημα που λείπω από το ΝΒΑ. Σίγουρα με έκανε πιο "πεινασμένο" αυτό το γεγονός", ανέφερε αρχικά πριν εξηγήσει πως " αυτό που θέλω πάνω απ όλα είναι να περνάω καλά. Έχω μια ακόμη ευκαιρία να παίξω στο ΝΒΑ και θα προσπαθήσω να την εκμεταλλευτώ".

Εναλλακτική πηγή εσόδων

Πέρα από το να μαζεύει ριμπάουντ και να μοιράζει τάπες, έχει έναν ακόμη τρόπο να γεμίζει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Πιο δημιουργικό ενδεχομένως, όπως επίσης πρωτάκουστο για παίκτη αυτού του επιπέδου. Τι κάνει; "Τρέχει" τη δική του εταιρεία με ρούχα -επικεντρωμένη στην κουλτούρα των skaters-, την "Doughpe Clothing Company", πιο γνωστή ως "DOPE", με την οποία άρχισε να ασχολείται όσο ακόμη ήταν αθλητής/φοιτητής στο Florida State.

Έχοντας μάλιστα τον ρόλο του Head of Marketing και Vice President of Business Operations, καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι ό,τι κι ό,τι. Κοινώς, αν είστε στον ίδιο χώρο μαζί του και φωνάξετε "κύριε διευθυντά", μην σας κάνει εντύπωση αν γυρίσει και σας μιλήσει...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ