ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σίνγκλετον και Όγκαστ: Το τετραήμερο της κρίσης

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κρις Σίνγκλετον και ο Ζακ Όγκαστ εξακολουθούν να αναζητούν συμβόλαιο στο ΝΒΑ, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να μετρά αντίστροφα προκειμένου να επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο ΟΑΚΑ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μετά την απόκτηση του Μάρκους Ντένμον , ο οποίος αποτέλεσε την πέμπτη μεταγραφική κίνηση της ομάδας, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει επικεντρώσει όλη την προσοχή και το ενδιαφέρον του σε δύο παίκτες: τον Κρις Σίνγκλετον και τον Ζακ Όγκαστ. Αμφότεροι δεσμεύονται με συμβόλαιο με το "τριφύλλι" για τον επόμενο χρόνο, πλην όμως υπάρχει -όπως έχει επισημανθεί πολλάκις- ειδικός όρος στη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την ελληνική ομάδα, που τους επιτρέπει να μετακομίσουν στο ΝΒΑ, εφόσον συμφωνήσουν με κάποια ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Οι δύο περιπτώσεις είναι ίδιες, όσο και διαφορετικές. Από τη μία υπάρχει ο Κρις Σίνγκλετον που είναι γνωστός στον "μαγικό κόσμο", ως το Νο18 του Draft του 2011, από την άλλη ο Ζακ Όγκαστ που προσπαθεί την τελευταία διετία να πείσει κάποια ομάδα να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Με την 20η Ιουλίου να είναι η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία αμφότεροι προσδοκούν να βρουν συμβόλαιο στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού Superfoods βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων, προσδοκώντας ουσιαστικά σε... απουσία νέων από την μεριά τους.

Οι δύο παίκτες έχουν τον ίδιο στόχο, αλλά διαφορετικό τρόπο προσέγγισης για να φτάσουν σε αυτόν. Καταρχάς, είναι σαφές πως οι ατζέντηδές τους παλεύουν να ικανοποιήσουν την επιθυμία των πελατών τους για να συνεχίσουν την καριέρα τους στο ΝΒΑ. Είναι κοινό μυστικό πως αμφότεροι έχουν ως προτεραιότητα το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, κάτι που μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό. Ο τρόπος για να φτάσουν εκεί όμως, διαφέρει. Αρκετά.

Για παράδειγμα, ο Κρις Σίνγκλετον αναζητά ένα πλήρως εγγυημένο συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, την ίδια ώρα που προσδοκά στις καλύτερες δυνατές οικονομικές απολαβές. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι πως -εν αντιθέσει με τον Μάικ Τζέιμς, για παράδειγμα- δεν ενδιαφέρεται για μία απλή ευκαιρία να κερδίσει τη θέση του στο ΝΒΑ. Ως το Νο18 του προ εξαετίας Draft, γνωρίζει ποιος είναι, όπως επίσης κι οι ομάδες. Την ίδια ώρα, χάρη στη θέση που είχε εξασφαλίσει στο Draft, αλλά και στην τριετή προϋπηρεσία του στο στο ΝΒΑ, το μίνιμουμ ποσό που μπορεί να εισπράξει είναι 1.524.000 δολάρια. Με τον ίδιο να ευελπιστεί πως εφόσον προκύψει επίσημη πρόταση, θα είναι για ποσό μεγαλύτερο από αυτό.

Από την άλλη, ο Ζακ Όγκαστ ξεκινά τις όποιες επαφές με ενδιαφερόμενες ομάδες από τελείως διαφορετική βάση. Δίχως τη δυνατότητα να διεκδικήσει τόσο υψηλά οικονομικά ανταλλάγματα, αναζητά μια ευκαιρία για να κερδίσει τη θέση του στο ΝΒΑ. Γι αυτό μάλιστα αγωνίστηκε με τη φανέλα των Miami Heat σε Orlando και Las Vegas τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με την παρουσία του βέβαια να μην βοηθά στο να αυξηθούν οι... μετοχές του , αφού είχε 9 πόντους και 5.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε οκτώ αγώνες. Με μόλις τέσσερις εμφανίσεις (11π. - 12ριμπ. με Detroit, 17π. - 9ριμπ. με San Antonio, 10π. - 9ριμπ. με Washington και 16π. - 4 ριμπ. με Memphis) να συνοδεύονται από καλά νούμερα άλλωστε, είναι δύσκολο να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της ομάδας του Erik Spoelstra.

Κάπως έτσι, οι δικές του ελπίδες για μετακόμιση στο ΝΒΑ μοιάζουν να είναι σαφώς λιγότερες. Δίχως βέβαια αυτό να προδικάζει τις εξελίξεις. Αμφότεροι συνεχίζουν να ελπίζουν πως θα βρουν αυτό που ψάχνουν εδώ και αρκετό καιρό στις ΗΠΑ, έστω την τελευταία στιγμή. Κι από την στιγμή που τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι μετά βεβαιότητας. Μόνο ότι στην παρούσα φάση μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να επιστρέψουν αμφότεροι στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού Superfoods.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ