ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Σφήνα" της Μπαρτσελόνα για Κλαβέρ

"Σφήνα" της Μπαρτσελόνα για Κλαβέρ

Η Μπαρτσελόνα μπήκε "σφήνα" στις συζητήσεις του Παναθηναϊκού με τον Βίκτορ Κλαβέρ, φιλοδοξώντας να "κλέψει" τον 28χρονο φόργουορντ από το "τριφύλλι". Οι "πράσινοι" διατηρούν το προβάδισμα. Ο ρόλος της... Βαλένθια στην υπόθεση.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τον Βίκτορ Κλαβέρ προκειμένου για την απόκτησή του, αλλά εσχάτως απέκτησε... αντίπαλο. Και μάλιστα δυνατό. Η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε "σφήνα" στις συζητήσεις των "πρασίνων" με τον 28χρονο φόργουορντ, φιλοδοξώντας να "κλέψει" τον παίκτη από το "τριφύλλι" και να επισπεύσει τον επαναπατρισμό του (σ.σ.: πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταγραφεί στην Μπαρτσελόνα ).

Οι "μπλαουγκράνα" θα ενισχυθούν σημαντικά το φετινό καλοκαίρι αφού τα κενά που πρέπει να κλείσουν είναι αρκετά, κι αφορούν ποικίλες θέσεις. Μία από αυτές είναι το "4", στο οποίο έχει εντοπίσει έλλειψη ποιότητας ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού. Γι αυτό τον λόγο, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα επιχειρεί να αποσπάσει το "ναι" του παίκτη και να τον κάνει δικό της, παίζοντας τα "ρέστα" της τις τελευταίες ώρες.

Ο Παναθηναϊκός πάντως εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι. Τόσο γιατί έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επαφές του με την πλευρά του παίκτη, όσο και γιατί έχει σύμμαχο... τη Βαλένθια. Ο λόγος;

Οι "πορτοκαλί" είναι η ομάδα που διατηρεί τα δικαιώματα του Βίκτορ Κλαβέρ στην Ισπανία, βάσει ενός κανονισμού που υπάρχει στη Liga Endesa. Κάτι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο, ζητώντας υπέρογκα ποσά από κάθε ισπανική ομάδα που εκφράζει την πρόθεση να αποκτήσει τον παίκτη.

Δεν είναι πολύ μακριά άλλωστε οι μέρες που η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ό,τι μπορούσε για να πείσει τη Βαλένθια να δώσει τη συγκατάθεσή της στη μεταγραφή του Βίκτορ Κλαβέρ. Η "Βασίλισσα" προσέφερε αρχικά το ποσό των 500.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της, η απάντηση όμως που πήρε αφορούσε σε τιμή εκκίνησης από το ποσό των 3.000.000 ευρώ. Ακολούθως πρότεινε να δώσει τον Φραν Βάσκεθ (να τον υπογράψει και να τον παραχωρήσει άμεσα) και τον Αουγκούστο Λίμα. Πάλι όμως βρήκε... τοίχο απέναντί της. Αφού είδε κι απόειδε λοιπόν, αποφάσισε να στραφεί στην περίπτωση του Άντονι Ράντολφ που, επίσης, αγωνίστηκε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν πέρσι.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε το εξής: ο όρος που δεσμεύει τον Βίκτορ Κλαβέρ με τη Βαλένθια εκπνέει το 2017, όπερ και σημαίνει πως δεν αποκλείεται να επιδιώξει να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο (βλ. Παναθηναϊκός) κι εν συνεχεία να επιστρέψει στη χώρα του. Εκτός κι αν η Μπαρτσελόνα κάνει την υπέρβαση και καταφέρει να πείσει τη Βαλένθια προκειμένου για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του.

Πόσο πιθανό είναι αυτό; Θα εξαρτηθεί από τα ανταλλάγματα (οικονομικά και.. αγωνιστικά) που μπορούν να προσφέρουν οι "μπλαουγκράνα". Παρεμπιπτόντως, η Λαμποράλ Κούτσα προσπάθησε μάλιστα το περσινό καλοκαίρι να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά ο συγκεκριμένος όρος δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα στη συνέχεια ο παίκτης να καταλήξει στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Στον Παναθηναϊκό δεν χάνουν πάντως την αισιοδοξία τους, παρά τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Το "τριφύλλι" έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό άλλωστε τις επαφές του με την πλευρά του παίκτη, σε σημείο που η ολοκλήρωση της μεταγραφής μοιάζει να μην απέχει πολύ. Δεν παύει όμως η Μπαρτσελόνα να αποτελεί έναν... αντίπαλο, που δεν υπήρχε πριν. Οι "πράσινοι" περιμένουν την απάντηση του 28χρονου φόργουορντ την Κυριακή (17/7) προκειμένου να συνεχίσουν την υλοποίηση του μεταγραφικού τους σχεδιασμού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ